Joogan voimalla

Nyt on pitkä ja aurinkoinen päivä takana ja erittäin hyvä fiilis. Vaikken nukkunut tarpeeksi niin olo on rauhoittunut. Se johtuu siitä, että vedin 4 x 30min joogatunteja partiolaisille, joista puhuin aikaisemmin. Leiriläiset olivat nuoria n. 14-16 vuotiaita ja tuntiini kuului pieni esittely joogasta, venytysliikkeitä, aurinkotervehdyksiä ja tasapainoharjoituksia. En ole joogaopettaja, mutta olen harrastanut joogaa n. 5 vuotta. Kesällä ei tule niin paljon harrastettua mutta pimeinä aikoina hieman enemmän.

Tässä joogattiin hehheh… 
Olen aina ollut erittäin syvään ja hartaasti ajatteleva ihminen, mietin ihan selvästi asioita “liikaa” ja ylianalysoivasti. Ei välttämättä huono asia, olen saanut upeita keskusteluja aikaan ja minulla on hyviä ystäviä jotka ovat samantyyppisiä, mutta olen ehdottomasti joutunut tehdä kovaa työtä pääni sisällä että voisin “vain olla”.

Kuitenkin! Jooga ja meditointi ovat olleet minulle tavallaan terapiamuoto. Rauhoittuminen, kärsivällisyyden harjoittaminen, “sisäänpäin katsominen”, oman polun etsiminen ja keskittyminen vain tähän hetkeen ovat asioita, joita olen oppinut hallitsemaan joogan avulla. Meditaatiota olen harjoittanut kun jotkut asiat ovat tuntuneet vaikeilta tai ahdistavilta. Kaikilla meillä on omat tavamme selvitä tietyistä vaikeista tilanteista ja jos ei ole niin suosittelen tätä mistä puhun! 🙂 Jos tästä on erityisiä kysymyksiä niin vastaan tosi mielelläni. Jaan teidän kanssanne myös itse keksimän meditaatioharjoitukseni “valkoinen käytävä” jossain vaiheessa. Noni! Nyt riitti hengelliset asiat 🙂 Morppa.

Aina löytyy aikaa olla vähän hippi…

(2010)

pari uusintakuvaa twitteristä 🙂


x (Namaste) Steffi


ps. toki joogaa voi harrastaa myös ainoastaan sen takia että saisi itse laitettua kengät jalkaan 😉

9 comments

 1. SOrry, spämmään stalkerinomaisesti sun blogia, mutta kannattaa tutustua “21 day mediation challengeen” (http://www.chopracentermeditation.com/bestsellers/landingpage.aspx?bookid=169)

  Annat sinne mailiosoitteen, ja joka päivä mailiisi tulee uusi mantra, jota miettiä tai meditoida, esim. tän päivän mantra oli (etenkin mulle sopiva)

  “As I surrender the need to influence,
  and love what is,
  my life gets better and better.”

  Tutustu jos jaksat!

  • Spämmää niin paljon kun jaksat! tykkään saada kommentteja. Hieno juttu toi! Aijon ehdottomasti tutustua siihen kun tuntuu että haluun keskittyä siihen syvempään taas.

   x Steffi

 2. Ciao, mahtava blogi! Millä salilla käyt? Ite muutan kohta takaisin Helsinkiin Tukholmasta ja pitäis löytää joku kiva paikka treenata. Elixiaa oon testannu, ei sopinu mulle! Kram

  • Ciao ihanaa että tykkäät! Jag talar svenska också, så du vet 🙂 Elixia on aika kallis ja joidenkin mielestä “hienostelijoille” mutta käyn ite siellä. Fressi simonkadulla taitaa olla aika edullinen, kaverit on myös kehunut Esportia. Mut hei teeppä silleen, et käyt tutustumassa kaikkiin ihan pokkana vaan! Ne päästä sut ilmaiseksi ekan kerran. Elixia, Sats, Motivus, Fressi, Esport…. Noi isommat tulee ekana mieleen nii sinne vaan laatutarkastelemaan ja valitse sitten ;)!

   x Steffi

 3. Hellou 🙂 Löysin sattumalta sun blogin ja kovin on valovoimainen 🙂 Hauska kun satuit just kirjottamaan joogasta, kun se on myös minun suurin intohimoni ! Missä käyt joogaamassa ja minkä sortin joogaa ? Kaikille muutenkin sporttisille suosittelen ihanaa vinyasa flow joogaa, joka on totaalisesti vienyt sydämeni 😉 Kuumassa huoneessa 90min rankkaa lihaskuntoa, tasapainoa ja henkistä kasvua. Kannattaa kokeilla jos ei jo satu olemaan sun listoilla 😉 Mukavaa kesän jatkoa !

  • Hej ja kiitos! Jooga on upea harrastus, siihen jää ihan koukkuun 🙂 Parin viime vuoden aikana oon käyny paljon hot joogassa, Yoga Nordic:illa 🙂 eli just bikram joogaa mistä puhut! 🙂

   x Steffi

 4. This article will assist the internet users for creating
  new web site or even a blog from start to end.

  Feel free to visit my site … divorce lawyers charleston sc

Leave a Reply

Your email address will not be published.