“Jos treeni ei kulje”

Sain vinkin palstasta, jossa kerrotaan mitä tehdä jos treeni ei kulje. Itselläni on juuri nyt melko harvoin tämä ongelma, mutta kun luin nämä konstit läpi huomasin että nämä on hyvä muistaa. Joskus ei vaan jaksa. Nämä ovat aika helppoja konsteja, eikä näissä ole mitään ihmeellistä – perusasioita, joita me helposti unohdamme! Katotaas mitä siellä luki;

1. “Suunnitele treenisi” – Hanki joku ohjelma, lenkillä tulet tietää suunnilleen minne juokset ja salilla jonkinnäköinen saliohjelma. Tässä tuntuu että oon oikein hemmoteltu, kun pääsee PT:n kanssa treenaamaan ja ei tarvitse suunnitella mitään itse 🙂

2. “Lämmittele kunnolla” – On hauska katsoa salilla kun se menee usein niin, että naiset lämmittelevät crosstrainerilla se 45min ja miehet… kävelevät suoraan painoille (yleensä penkkipunnerruspenkille) hehehe. Itse lämmittelen kävellen yleensä sellainen 10min, ehkä vähän pidempi olisi parempi. Tekstin mukaan hiki on tultava pintaan, että saisi treenistään parhaimman hyödyn.

3. “Treenaa samaan kellonaikaan” – Hmmm, kuulema näin on parempi, koska kroppaa tottuu siihen tiettyyn aikaan ja saa paremman hyödyn siitä. En kuitenkaan ehkä ihan usko sitä. Lisää tutkimuksia odotellessa!

4. “Syö sopivasti” – Välipala on hyvä syödä 1,5-2h ennen treeniä – allekirjoitan! En treenaa ikinä jos viime ateriasta on 4h tai enemmän, korkeintaan ehkä 2,5h.

5. “Nesteytä” – “Nestehukka pilaa treenin”. Voi hyvin olla, että en juo itse tarpeeksi. On hyvä juoda tasaisesti pitkin päivää – tässä minulla on parannettavaa.

6. “Kittaa kahvisi” – Kahvi on se paljon rakastettu ja paljon vihattu juoma. Tekstissä kehutaan kofeiinia, joka auttaa jaksamiseen. Itsehän rakastan kahvia ja juon 1-3 kuppia päivässä.
täältä 🙂

Tuli mieleen pari juttua mitä tekstissä ei lukenut. Jos treeni ei kulje niin se voi myös johtua:

– huonosta nukkumisesta – alle 7h yöunet
– flunssa tulossa – kipeä olo
– motivaation puute – on hyvä selvittää tavoitteita ja inspiroida itseään jatkamaan

Tärkeä tässä on, että ollaan “samassa joukkueessa” kehonsa kanssa ja että pystytään tunnistamaan mikä on kyseessä jos treeni ei kulje. Jos on kipeä olo, on ehkä hyvä lopettaa ja ottaa rauhallisemmin. Jos on muita syitä miksi ei jaksa, niin voidaan myös jättää turhat selitykset pois ja vain hoitaa treeni kunnolla loppuun!

x Steffi

7 comments

 1. En kyllä myöskään ihan allekirjoittas tota aina samaan aikaan treenaamista. Enemmin yritän vältellä rutinoitumosta treenin suhteen, ettei kroppa totu liiaksi ja kehitys tyssää sen takia. Yksilöllistähän se varmaan on, toiset kaipaa säännöllisempää rytmitystä.

  Vasta löysin sun blogin systeris kautta, ja en ollut tunnistaa sua kun muistan jotain parin vuoden takaisia kuvia mitä oon sen blogin puolella susta nähnyt 🙂 Huikeeta, keep up the good work!!

  • Niinpä! Rutiini voi olla pahaksi, niinkun PT:nikin sanoo. Aina pitää vähän yllättää kroppaa. Kiva että olet löytänyt tänne! Joo treenailin myös sillon ku ne siskokuvat on otettu, mutta en yhtä paljon! 🙂 Kiitos ja tsemppii sinnekkin!!

   x Steffi

 2. Motivaatiosta ja tavoitteiden asettamisen kriteereistä olis kiva kuulla enemmänkin. Blogissasi kiinnostaa noi aamupalat (miksei enemmänkin ruoka-annokset), yritän itse löytää kunnon rytmiä ruokailuun mutta se on vaikeaa kun on koko elämän vedellyt harvakseltaan kunnon ruokaa ja joka välissä herkkuja.

  • Kiva kuulla toivomuksia! Mitä enemmät syöt terveellisiä ruokia niin sen paremmalta ne maistuu. Tsemppiä! 🙂

   x Steffi

 3. Hei, tähän voisi vielä lisätä, että jos treeni ei kulje niin tulee lukemaan sun blogia – se motivoi! Kiitos blogistasi – tykkään tosi paljon! -Elle-

Leave a Reply

Your email address will not be published.