Kahvi vs. Red Bull (sokeriton)

Kahvi on ehdottomasti yksi lempijuomistani. Aamuni alkaa aina kahvikupillisella ja juon sitä ehkä pari kuppia lisää päivän myötä. Itse juon kahvia maidolla.

Kahvi tuntuu luonnolliselta, varsinkin jos sitä vertailee energiajuomiin (hyi!). Ajattelin tehdä pienen vertailun kahvista ja red bull-energiajuomasta (sokerittomana vaihtoehtona, koska sillä on suunnilleen sama kalorimäärä kuin kahvilla). Vertaan näitä kahta, koska pääsääntöisesti niitten tulisi palvella samaa tarkoitusta – piristämään ja antamaan energiaa.


Kahvi
Vesi
Kahvipapu
(maitoa/sokeria mielen mukaan)

Red Bull (sokeriton)

Vesi
Tauriini
Glucuronolactone (suomennos?)
Kofeiini
Guarana ekstrakti
Panax ginseng ekstrakti
Inositoli
L-karnitiini

+ makeutusaine

Siinä vähän mietittävää 🙂

Kahvia sekä moititaan että ylistetään paljon. Kaikista uusista tutkimuksista menee ihan sekaisin! Elän itse uskossa että kahvi on terveellistä, tottakai sopivissa määrissä (niinkuin kaikki muutkin asiat).

x Steffi

3 comments

  1. Itse rakastan kahvia, varsinkin Costa Rica ja Kolumbia reissun jälkeen haha (show off..) 🙂 Kuukausi sitten tuli vastaan kuitenkin ihan kiinostava artikkeli http://www.tohtori.fi sivulta; kymmenen syytä vältää kahvia. Ihan kiinostavaa! Mutta en kyllä lopeta! Vasta kun tyttöystävä valittaa tosta n.3 syystä niin sitten ehkä vähentää 😀
    Tässä artikkeli: http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=7806006

    – JL

  2. Saa leijua hehe 🙂 ja tuleehan noita tutkimuksia koko ajan! En lopetä minäkään 🙂

    x Steffi

  3. Ennenkuin alkaa asettamaan tuotteita rinnakkain kannattaa ottaa selvää noista ainesosista mitä sokerittomaan red bulliin on lisätty. Mikään ei ole siellä turhaan. Esimerkiksi tauriini on elimistölle(huom lihaksistolle) välttämätön aine jota on ihmisen kehossa jo luonnostaan, mutta rasitteen alaisena keho ei pysty tuottamaan tauriinia niin nopeasti kun se tarvitsisi. Ja Glucuronolactone on glukuronilaktoni, sitäkin on luonnollisesti elimistössä ja se on osallisena sidekudosten muodostumiseen. Kaikkea kohtuudella, itse kallistun vihreään teehen ja sokerittomaan red bulliin kun tarve vaatii. Sitten lopuksi voit ottaa vielä selvää palautumisjuomasi/ravinnelisäsi lisäaineista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.