Kärttyisyydestä

Välillä on vähän kiukkuinen olo eikä sille oikeen voi mitään… Ei ole kuitenkaan hyvä purkaa kiukkua keheenkään muuhun. Kun eilen illalla luin lempparitreenilehteäni (Shape US) löysin sieltä jutun joka käsitteli “kärttyisyyttä”, sopiva juttu tänne! Katotaas mitä artikkeli sanoo “4 ways to fight funk” eli neljä tapaa taistella kiukkuisuutta vastaan.

1. Kahvin liikakulutusta ei suositella. Tässä kehotetaan juoda lasi vettä tai jotain muuta alkoholitonta ja kofeiinitonta. 
2. Kannattaa katsoa joku hyvä elokuva tai lukea kirjaa! Erityisesti jokin romanttinen komedia, jonka on nähnyt aikasemmin koska sillon “jotkut vitsit ovat tuttuja ja niihin on helppo samaistua”. Hassua! 🙂 
3. Pukeutuminen ja laittautuminen! Tutkimuksen mukaan* “iloisiin vaatteisiin” on hyvä pukeutua kun olo on kärttyinen. “Iloisiin vaatteisiin” kuuluuvat kirkkaat värit, oikein leikatut (sopivat) ja vartalomuotoon sopivat vaatteet.
4. Rosmariinin tuoksu! Brittiliäisessä tutkimuksessa työntekijät olivat kylläisempiä sen jälkeen kun he olivat haistaneet rosmariiniöljyä. Heheh 🙂

Omiin vinkkeihin kuuluu seuraavat:
1. Treeni, tottakai 🙂 sali/lenkki
2. Torkut – 20min nokoset tekee aina hyvää. 
3. Kavereiden näkeminen

Ja vähän viikonloppuhuumoria 🙂
haha, ei näin.
*Karen Pine, Ph. D. University of Herfordshire, England.

x Steffi

2 comments

  1. Yks hyvä vinkki on myös kattoa eläinpentuvideo youtubesta! Kuulostaa hullulta, mutta naisilla laukeaa hyvänolonhormonia kun he katsovat pentu-tai lapsikuvia… Kandee testaa, toimii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.