Jalkatreeni

Nyt on tosi kova jalkatreeni PT:n kanssa takana. Tunnin verran tehtiin maastavetoja, syväkyykkyjä, jalkaprässiä, pohkeita, etureisilaitetta ja takareisilaitetta 🙂 Kaikki meni hyvin – 1 toisto 100kg maastavedossa meni puoleenväliin kunnes piti lopettaa, ettei tekniikka kärsisi. Jalat nimittäin tärisi siihen malliin. Mutta kivasti saatiin jalkoja treenattua, en kyllä varmasti pääse huomenna sängystä ylös. Sen kunniaksi aion käydä huomenna lenkillä. Kivaa palauttavaa piinausta kipeille lihaksille 🙂

Jossain vaiheessa yritän järjestää teille vähän videoita, niin voitte ottaa niistä tekniikkavinkkejä teidän omille salireeneille.

Tässä hyvä kyykkylaite. Tämä on hieman turvallisempi kuin pelkkä tanko, jos treenailee yksin (kannattaa kuitenkin kysyä henkilökunnalta apua jos on epäselvyyksiä). Tämän laitteen nimi on “Smith squat machine”.
Punaisella merkitty kyykkyjen kohdelihakset (kyykyt on omasta mielestä yksi parhaimmista pepputreenistä)

Unohdin tänään treenihanskat kotiin, suosittelen tällaisia jos salilla nostelette kovia, kylmiä ja karheita tankoja ;D! Jää nimittäin helposti rumia jälkia/kovettumia käsiin.

ps. päivitin taas sinisellä olevan tekstin aikaisemmassa postauksessa 🙂
x Steffi 

14 comments

 1. Millä salilla käyt? Ja voisitko laittaa noihin aamupalatesteihin kellonajat millon oot syönu aamupalan ja millon lounaan? Löysin sun blogin pari päivää sitten ja oon aivan koukussa!! Jatka samaan malliin!!

  • Hei! Kiitos että pidät ja kiva et oot löytäny blogini!!! 🙂 Käyn monella eri salilla itseasiassa.. Noi kaikki “suuret” on ainakin mun mielestä hyviä; elixia, sats, motivus…. En siksi viittinyt laittaa kellonaikoja koska rytmini vaihtelee aika paljon just nyt mutta voin toki tässä sanoa (arvioida); Ma kl 12, Ti kl 9, Ke n. kl 11, To n. kl 11 ja Pe kl 8.30! Siitä pari tuntia (2-3h) eteenpäin niin syön lounaan. Tsemppiä reeneihin! 🙂

   x Steffi

 2. Steffi ja va igår o träna o ja e så sjuk idag att ja måst ta hjälp av någo för att ens kunna sitta ner på en stol!! Allt tack vare dig o din fantatiska blogg! Puss på dej
  /K

  • Juvlit Karin! Ja ha lärt mig o älska den känslan hahah… O att du säger att de tack vare min blogg så har du make my day <3 Kram.

   Steffi

   ps. ja kela göra någo sjukt vid kokon-backen nån dag nästa vecka… are u game? 😉

 3. Hej Steffi, jag undrar vad är funktionen av palauttava treeni? Vad kan man göra som exempel på palauttava treeni? 🙂

  • Hej! 🙂

   Jag gör ofta en palauttava treeni (återhämtande träning) dagen efter någon hård muskelträning. Om man har ont i musklerna och jobbat hårt så är det bra att nästa dag inte bara ligga på plats utan få blodet och cirkulera i musklerna och ömheten snabbare bort. Jag gör själv som palauttava treeni oftast; lenkki, siming, promenad eller yoga 🙂 Lycka till!

   ps. här är några tips om hur man kan återhämta sig

   http://sportsmedicine.about.com/od/sampleworkouts/a/After-Exercise.htm

   x Steffi

 4. Hei Steffi! Kiitos ihan huippu inspaavasta blogista! Mäki tykkään tehä kyykkyjä ym. jalkalihas treenei mutta viimeaikoina mulla on mennyt pakara ja reisilihakset niin jumiin että palautumiseen menee monta päivää. Yritän just tehä kevyen palauttavan treenin seuraavana päivänä, venytellä fyssarin ohjeiden mukaan mutta kuitenki tuntuu että kunnon kyykkytreenin jälkeen menee 5 päivää että voin tehdä mitään jalkalihaksia. Oisko sul mitään vinkkei, erillaisii venytyksii tms?

  Kiitos! – J

  • Hej! Mun on ehkä vähän vaikea sanoa täältä ruudun toiselta puolelta. Luulis että fyssarilla olis hyviä vastauksia. Mutta jos haluat tietää mitä minä tekisin tuollaisessa tilanteessa niin vastaus olisi luultavasti jooga kerran viikossa. Venytteleminen on hyvä, itse olen vaan usein niin laiska että venyttelystä tulee sellanen 2min juttu…. Joogassa periaatteessa venytellään paljon ja ollaan samassa asennossa pidempään. Mulla on itse ollut vähän takareidet jumissa, mikä vaikeuttaa esim. maastaveto-treenejä. Kun joogailin enemmän kun nyt (kerran viikossa, nyt ainoastaan pari kertaa kesän aikana) niin ei ollut ongelmia jalkatreenien kanssa. Kannattaa testaa! 🙂

   Kiitos kommentista! 🙂

   x Steffi

  • Jos jalat menee aina rankasta salitreenistä jumiin päiväkausiksi, niin ne kannattaisi käydä hierotuttamassa auki. Kuulemma hurts like hell, mutta avaa lihaskalvoja ja parantaa verenkiertoa. Se särky kun voi johtua siitä, että lihaksella ei ole tilaa turvota, kun kalvot kinnaa. Itsehän en ole hierojalle vielä uskaltautunut, mutta puskista on hyvä huudella, hahaha.

  • Totta! Ammattihierojat (varsinkin urheiluhierojat) näkee varmaan usein jumissa olevia paikkoja. Minäkin olen kuullut hieman “kauhutarinoita” penikkaongelmien “avaamisesta” mutta totally worth it. Sattuu kuulema vaan sen hieronnan ajan mutta helpottaa heti :)!

   x Steffi

 5. Tulin vaklailee! Kivaa settiä täällä, keep it up ^_^

  Itse muuten tykkään niistä kovettumista – ne kertoo mun mielestä kovasta työstä 😉

  -S

 6. Vaklailee pois vaan! That’s what this is for. Ja kiitti! Aika kovikselta kuulostat 😉 miksi ei! kunhan et jätä verijälkiä perässäs jos kädet aukee 😉

  x Steffi

 7. MOi Steffi!
  Bongasin blogisi muutama päivä sitten ja olen hyvinkin samoilla linjoilla lähes kaikesta jota olet postannut. Blogiasi on kiva lukea ja se inspiroi! Jatka samaan malliin (:
  Oon jo pitkään miettinyt PT:tä, oletko sitä mieltä että se kannattaa? Urheilen paljon ja monipuolisesti, välillä vain tuntuu, että junnaan paikallani. Muuttiko PT huomattavasti omaa treenaamistasi?

  -Jessica

  • Heiii Jessica! Kiitos kivasta kommentista 🙂 Ja kiva et oot samoilla linjoilla, näin se menee. Ihanaa myös kuulla että blogini inspiroi!! Oon ehdottomasti sitä mieltä et kannattaa hankkii PT edes pariksi kerraksi jos vaan pystyy, itse halusin sellaisen joka ei anna mitään armoa! ;D Jos tuntuu että junnaat paikallasi niin hanki se! Tiedän nimittäin tunteen. PT muutti täysin mun treenailuja vaikka olenkin ollut aktiivinen aikasemmin… Tsemppii!!

   x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.