Ruokavaliostani

On tullut kysymyksiä ruokavaliostani ja voin hyvin välillä tehdä ruokapostauksia, mutta totuus on että en tiedä yhtä paljon ruoasta, kun mitä tiedän treenaamisesta! Voin tottakai näyttää teille parin päivän ruokapäiväkirjani ja kuinka terveellisesti syön. Mutta minä syön kaikkea eli ruokavalioni ei ole niin suunniteltua.

En punnitse ikinä ruokaani, en laske kaloreita, en ole millään tietyllä dieetillä tai jätä jotain suurta pois ruokavaliostani (rasva/hiilihydraatit). Tai joo, pyrin jättämään pois pitkälle prosessoituja ruokia, sen tiedätte jo jos olette lukeneet joitain postauksia 🙂 Kai sitäkin voi kutsua “dieetiksi”, mielestäni enemmän “maalaisjärjenmukainen syöminen”. Mutta muistakaa, minä herkuttelen välillä ja jopa usein! Tämä on itse asiassa aika hyvä elämäntapa, kun ei tarvitse liikaa stressaa syömisestä. Treenaan vaan niin pirusti, ja se on elämäntapani. Lupaan yrittää kirjoittaa niin ymmärtäväisesti kun mahdollista, että joku teistä voisi (jos haluaa) elää ilman samantyyppistä stressitönta elämää, jolloin ruoka toimii elimistön polttoaineena mielummin kuin stressiä aiheuttamana. Ja osaan ymmärtää sitä, että ruoka aiheuttaa enemmän stressiä kun mielihyvää. Olen itse aikasemmin tosiaan; punninnut ruokaani, laskenut kaloreita, dieetannut ja jättänyt pois tietyt ruokaryhmät. Se ei ollut kivaa.

x Steffi

2 comments

  1. mikä olisi hyvä ateria ennen treenejä? 🙂 olisiko jotain suositeltavaa, mistä saisi energiaa ja se olisi samalla terveellistä?

    • Selvitä ite, mikä aika on sinulle sopiva. Itse syön mielelläni joko kunnon aterian (protskua, hiilihydraattia ja rasvaa) n. 2,5h ennen treeniä TAI jos ateriasta on liian pitkä aika, niin syön esim. ruisleivän jossa päällä esim kalkkunaa, juustoa, avokadoa ja paprikaa:) eli kunnon ruoat pöytään vaan – itse en harrasta “latausjuomia” tjsp.

      x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.