Tiistaiaamupala #aamupalatesti


Tiistaiaamupala
Ruisleipä, jonka päällä 3 paistettua munaa (rypsiöljyssä), timjamia – 260 kcal 
Vesimelonia – 70 kcal
Kahvi maidolla – 30 kcal 
Vettä
Kcal: n. 360 kcal
Terveellisyys: 3,5/5
Kylläisyyden tunne: Jatkui tarpeeksi pitkään, mutta kovan treenin jälkeen oli jo lounaan aika ja nälkä (luonnollista)
Urheilusuoritus: Meni todella hyvin, ruoka antoi ehdottomasti tarpeeksi energiaa. Kova treeni oli jo tunti ruokailun jälkeen (yleensä tarvitsen ruoan sulattamiseen n. 2h) mutta se ei haitannut treeniä eikä ollut tuhti olo! Johtuu ehkä melko matalasta hiilihydraattimäärästä
x Steffi

6 comments

 1. Tiedätkö muuten, että rypsiöljy on hyvin epäterveellistä vastoin aikaisempia terveysväittämiä? Kannattaa ihan mielenkiinnosta googletella 🙂

  Tässä esim. linkki Antti Hiekkilän todella hyvään kirjoitukseen:
  http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=99

  -Peanuts

  • Hej Peanuts! Joo tietsä ajattelin just tota… Siksi annoin oman terveellisyysarvointini ainostaan 3,5/5! 🙂 Ois hyvä paneutua vähän öljyihin ja mitkä ovat parhaimpia esim. paistamiseen. Taitaa rypsiöljy olla kuitenkin parempi kuin oliiviöljy (joka kylmäpuristettuna ei sovi kuumennettavaksi)?

   Kiitos kommentista!

   x Steffi

 2. Mä oon käyttänyt ihan voita paistamiseen. Tulee namia. Tai sitten jopa tuota oliiviöljyä, vaikka sitä ei niinkään paistamiseen ole tarkoitettu. Ei kuumentaminen siitä kuitenkaan epäterveellistä tee, se vain (ylikuumennettuna) menettää osan hyvistä ominaisuuksistaan.

  Itse boikotoin rypsiöljyä hyvin voimakkaasti lähinnä juuri sen takia, että se pahentaa tulehdusta kehossa (väärä suhde omega 3:n ja kuuden välillä) ja koska itse kärsin autoimmuunisairaudesta, on tollainen tavara tosi pahasta.

  Eli hyvät rasvat hankin oliiviöljystä, pellavansiemenistä, avokadosta, lohesta, mantelivoista (luomu) yms pähkinöistä ja siemenistä. Terveellisyyden lisäksi ne on tosi hyvän makuisia, heh 🙂

  -Peanuts

 3. Voi taitaa olla paistamiseen paras ja luonnollisin. Aikasemmin käytin oliiviöljyä mutta olen myös lukenut että siitä tulisi jopa epäterveellistä jos paistaa? Pitää vähän paneutua tähän asiaan ennen kun puhun! 🙂 Noi hyvät rasvat mitä luettelet on super! Itse syön noita kaikkia aika paljon.

  x Steffi

 4. Peanuts täällä taas…tuli vielä noista rasvoista mieleen, että ootko koleillut paistamiseen kylmäpuristettua neitsyt kookosöljyä?

  Itse oon käyttänyt sitä etenkin kanan paistamiseen. Tulee tosi kaunis paistopinta ja rapsakkaa kanaa, nam 🙂
  Öljy tuoksuu ihanalta (jos siis kookoksesta tykkää), mutta maku ei kanaan pahemmin tartu (ellei sitten käytä öljyä tosi runsaasti).

 5. Hei Peanuts kiva kuulla susta taas 🙂 Olen kokeillut kookosöljyä! Itse asiassa fanitin sitä todella paljon yhessä vaiheessa ja käytin sitä moneen asiaan, sitä on vielä kaapissa mutta en ole käyttänyt vähään aikaan.. Tostahan on paljon supertutkimuksia kuinka terveellistä se on! On aika ottaa se takas ruokavaliooni 🙂 Kiitos muistutuksesta.

  x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.