Tupakanpoltosta

Ajattelin hieman kertoa henkilökohtaisesti tupakanpoltostani ja sen lopettamisesta. Sanon näin aluksi että minua ei haittaa jos joku kaverini polttaa, en halua olla mikään paapoja joka sanoo mitä tehdä ja mitä ei.

Mutta minun tarinani menee suunnilleen näin; olen polttanut kavereitten seurassa teini-iästä asti kun oltiin jossain “ulkona”. Eli jos poltin niin siihen liittyi viikonloppuillat, alkoholi ja kaverit. Viikkoisin en alussa polttanut vaan kutsuin itseäni “juhlapolttajaksi”. Poltin enemmän ja voi sanoa että olen ollut polttaja, en “vain” juhlapolttaja. Olen tehnyt baarimikon hommia ja tupakka maistui aina niin hyvältä kun sai parin minuutin paussin kännisten asiakkaitten ja hälinän keskellä. Polttaminen on niin helppoa ja kivaakin joskus, ja vähän rebelliä – vanhemmat ovat aina varoittaneet siitä ja vaikka omat vanhempani eivät polta, kuitenkin siihen hurahdin.

Päätin lopettaa tasan vuosi sitten. Siihen oli monta tekijää – minulle oli kehittynyt tupakkayskä, todella ärsyttävää minulle ja ihmiselle joka joutuu nukkuu vieressä. Aloitin aktiivisemman treenailun ja tupakka hidasti prosessiani. Opiskelen tosiaan myös liikunnanohjaajaksi – millainen esikuva minusta oli tulossa? Mietin myös monta muuta asiaa; tupakasta ei ole mitään hyötyä, ihoni huononee, keuhkoni tummentuvat, hampaani ruskenee, vereni paksuntuu, rahaa menee turhaan jne! Ratkaiseva tekijä oli kuitenkin yksi yksinäinen aamu kun meinasin tukehtua ruisleipääni 😀 Se naurattaa nyt, mutta ei todellakaan silloin.

Sinä hetkenä kirjoitin itselleni sopimuksen. Kirjoitin tasan tarkkaan että minä, Stefanie Hagelstam, aijon lopettaa tupakan… jne. Allekirjoitin sen ja tässä sitä nyt ollaan vuosi polttamatta… vai? Ei, en ole onnistunut olemaan täysin polttamatta. Olen ratkennut tupakkaan kahtena eri tilaisuuksena. Molemmat ovat olleet juhla-tilaisuuksia ja kesällä. Morkkista oli mutta ei se mitään – matka jatkuu!

Tässä applikaatio “My last cigarette”.  Ei pidä tarkasti paikkansa mutta aikaa, säästöja ja polttamattomia tupakkia voi seurata 🙂

Kirjoitan tästä tosiaan nyt koska huomenna on vuosi siitä, että päätin lopettaa. Kävin myös eilen keuhkojeni röntgen-kuvassa ja lääkäri kertoi minulle ihania uutisia – keuhkoni ovat yhtä puhtaat kun en olisi ikinä polttanut. Score. 
x Steffi

3 comments

 1. HEI!

  Mahtavaa lukea et joku muukin on ollu tasan vuoden polttamatta, itsekin nimittäin ! Voisin kuvitella että tuo teksti ois suoraa miu kirjottama kun melkein täysin samalla tavalla kävi miule 😀

  • Heheei vähän hyvä! Sulla sit varmaa kans alkaa oleen aika puhtaat keuhkot taas. never going back 😛

   x Steffi

   • Ke4vinpe4 itsekin teite4 e4e4neste4me4sse4 🙂 Mahtavia roeoakhjuita te4e4lte4 olen lf6yte4nyt ja parit linkitkin omaan blogiini laittanut 😉 Te4me4 on yksi eniten vierailemani ruokablogi ja sellaisena se4ilyy jatkossakin! Kiitos ihanista ohjeistanne ja hienoista kuvista! ihan erie4 mite4 meike4le4isen ke4nnykke4kamera-ne4pse4ilyt :DHyve4e4 alkanutta vuotta, jatkakaahan samaan malliin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.