Jalkapallopelaaja haastattelussa

Sain jalkapallopelaajalta, Pete Rantalalta, haastattelun. Petellä oli vuonna 2006 sopimus veikkausliigan joukkueeseen AC Alliansiin, joka kuitenkin yllättävästi meni konkurssiin 3 viikkoa ennen kauden alkua. Parhaimmillaan Pete on pelannut ykkösdivisioonassa, FC Vikingeissä ja Amerikan yhdysvalloissa yliopistosarjaa. Tällä hetkellä Pete pelaa hyökkääjänä karjaalaisessa BK-46:ssa (kakkosdivisioonaa), jolla on hyvät mahdollisuudet nousta ykkösdivisioonaan tällä kaudella.
1. Hej Pete! Pelasit lauantaina (1.9) hienon pelin ja toimit ainoana maalintekijänä ja samalla veit BK-46 voittoon ja sarjajohtoon. Mikä fiilis?
Loistava fiilis, vaikka satuin olemaan maalintekijä niin ei sillä niin väliä. Kunhan joukkue sai tärkeät 3 pistettä. Peli oli yksi hienoimpia pelitapahtumia jalkapallourani aikana. Raaseporin derby Tammisaari vs. Karjaa.
2. Olin itse paikalla ja katsojia oli yli 1000, EIF:illä ja BK-46:lla on perinteikkäät ja joskus hieman provosoivia kannattajia. Miten suhtaudut jos vastakkaiset kannattajat huutavat sinulle esim. ”sika” tai ”nuija”?
Se menee yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei pidä ottaa sitä henkilökohtaisesti, siitä pitää vaan ammentaa voimaa itselleen.
3. Ok. Miten pidät itsesi hyvässä kunnossa eli kuinka paljon treenaat viikossa?
Joukkuetreenejä on 3-4 kertaa viikossa, pyrin itse käymään kerran sen ohella lenkillä tai salilla.

4. Minkä tyyppistä treeniä teette joukkuetreeneissä?
Syöttöharjoituksia, peliharjoituksia, maalintekoa, lihaskuntoa ja juoksuharjoitteita.
5. Mitä teet omalla ajalla salilla?
Yläkroppaa ja keskivartaloharjoituksia enimmäkseen. Pyrin tekemään enemmän alakroppaharjoituksia.
6. Miten lataat ennen 90min peliä, eli miten, mitä ja mihin aikaan syöt?
Pyrin syömään 5h ennen peliä kunnon hiilihydraattiannoksen, esim. pastaa. Banaani  tai urheilujuoma on hyvä välipala n. tunti tai kaks ennen peliä.
7. Miten pidät muuten huolta terveydestäsi; ruokavalio jne.?
Pyrin nukkumaan hyvin ja syömään monipuolisesti ja terveellisesti. En polta tupakkaa ikinä enkä juo yhtään alkoholia tällä hetkellä.
8. Oletko laittanut tavoitteita itsellesi jalkapallon suhteen täksi vuodeksi vai katsotko päivä päivältä miten kulkee?
Kauden alussa henkilökohtaiset tavoitteet eivät täyttyneet (peliaika oli kortilla). Mutta nyt kun on 5 peliä kakkosdivisioonan sarjaa jäljellä niin tuntuu, että olisin taas todella hyvässä kunnossa ja loppukauden tavoitteet ovat saavutettavissa.
9. Mitä muuta urheilumuotoja harrastat jalkapallon ohella?
Surffaus on ihanaa, kun sitä pääsee tekemään. Se on myös helkkarin hyvää treeniä.
10. Jalkapallofoorumeilla puhutaan myös kaikenlaista – esim. kautesi alussa kirjoitettiin että et tule pärjäämään koska olet ”liian vanha” ja ”ylipainoinen” jne. Olet kuitenkin todistanut anonyymit väitteet vääriksi ja olit kahdessa peräkkäisessä pelissä kolmen tähden kulta-pelaaja. Onko sinulla jotain kannustavaa sanottavaa heille, joilla usko on nollassa?
Ensinnäkin, foorumeille usein kirjoittavat ihmiset ovat tyypilliseen suomalaiseen tapaan kateellista ja katkeroitunutta porukkaa jotka tykkäävät haukkua anonyymisti, niistä ei kannata välittää pätkän vertaa. Kehut voi ottaa kohteliaisuutena jos foorumeita kuitenkin lukee. Kun itse tiedät omat rajasi ja tiedät että pystyt parempaan ja paikkasi tulee ja pystyt sen näyttämään on yksi sana – itseluottamus. Kun se on kunnossa, niin mikään ei voi pysäyttää. ”Kun apina tippuu selästä, niin se tippuu rytinällä”.
  
Pete ja  Martin Škrtel (FC Liverpool)
Kiitos Pete haastattelusta! Onnea kauden jatkoon ja toivotaan että BK-46 voittaa lohkonsa että pääsette karsimaan paikasta ykkösdivisionaan.
Sydämellisesti kiitän mielenkiintoisesta haastattelusta ja tsemppiä blogipostauksille jatkossa! J

 x Steffi

4 comments

  1. Hän on kyllä Martin Škrtel.

  2. Hih! Teitkö haastattelun peiton alla? Poikaystävän haastattelu on kyllä aika noloa.

  3. Joo on kyl noloa!! Vittu mikä anonyymi kusipää. Katkera ja kateellinen. Siisti blogi!
    -Krunikan keisari

Leave a Reply

Your email address will not be published.