Kysymyspostaus vastauksia #3

Tässä viimeinen osa kysymyspostauksesta :)!

1. Hyvää työtä Steffi, blogiasi on ilo lukea! Itseilmaisusi on miellyttävää, ja aitoutesi erinomaista.

Tässä kysymyksiä:
Kuinka nopeasti lihakset kasvavat? 
Itse teen esim. pari kertaa viikossa jalkatreeniä eri laitteilla, mm. bench pressillä (jos se on laitteen nimi, selkä tukea vasten ja jalat ylöspäin) tällä hetkellä 12o kg+ penkin paino 3 x 8, reisiä ja pakaroita 5o kilon painoilla (omissa laitteissaan). Olen harrastanut urheilua jonkin verran viime vuoden aikana, ja salilla on tullut käytyä 3-4 kertaa viikossa alkukesästä lähtien. Juurikaan muutosta paremman hartialinjan, pepun pienoisen kiinteytymisen ja haban kasvamisen lisäksi en ole kuitenkaan vielä nähnyt. Olen nostanut aina painoja sitä mukaa kun olen pystynyt.

Kuinka paljon tällaisen 3-5 kertaa viikossa liikkuvan pitäisi kiinnittää huomiota ruokavalioon? 
Itse esimerkiksi olen 175cm, ja 72kiloa, en halua laihtua, mutta saada lisää lihasta.

Mitä mieltä olet protskujauheista? Ovatko kannattava lisä, jos ei ole huippu-urheilija, mutta haluaa lisää lihasta?

Olet jossain postauksessa puhunut siitä, kuinka PT:si sanoi olevan tärkeämpää keskittyä laatuun, kuin määrään. Voinko silti salille mennessäni ajatella, että “vaikka nyt en jaksa tehdä ihan täysillä, on silti parempi, että tulin tänne kuin että olisin jäänyt makaamaan kotiin sohvalle”, vai onko parempi jättää treeni sitten väliin ja tehdä seuraavalla kerralla kunnon setti?

Haluaisin kovasti tehdä maastavetoja ja kyykkyjä isoilla painoilla, mutten uskalla. Keksi korvaavia liikkeitä!

Ps. Kun joskus alamme taas siirtyä todenteolla kesää kohti, olisi tosi kiva jos tekisit tällaisen yhteisen “six-pack näkyviin” projektin lukijoidesi kanssa. Ohjeita, ruokavalioita, teemaviikkoja- voisit jopa pyytää lukijoita itseään ottamaan ennen, kesken ja jälkeen kuvia, ja halutessaan lähettämään ne sinulle julkaistavaksi! Meikäläisen six-packia ei varmaan vielä ensi kesänä näy, mutta hiljaa hyvää tulee, eiks jeh?

Pidä hauskaa vastaillessasi!


– Kiitos. Minun on vähän vaikea vastata henkilökohtaisesti miten sinun lihaksesi kasvavat, tässä vaiheessa ehdottaisin ottamaan yhteyttä ammattilaiseen joka pystyy laskelmoimaan tilanteesi paremmin. Ruokavaliosta sen verran että mielestäni ruokavalion laatuun kaikkien tulisi kiinnittää huomio (treenaavien ja ei-treenaavien), ja panostaa siihen. Kun sinulla ei ole päämääräänä painonpudotus vaan lihastenkasvuu, niin on hyvä olla tarkkana ettei kalorimäärä alita päivittäistä tarpeettasi.  

En useimmiten näe protskujauheitten olevan kannattava lisä, itse en käytä juuri ikinä ja melko harvoin syön proteiinipatukan. Mielestäni ravinnosta on hyvä saada tarvittava proteiini. Kun sinulla on kuitenkin selvästi lihastenkasvuu mielessä niin en näe siinä moitittavaa kohdallasi.

Mielestäni on hyvä olla löysäämättä salilla, jos ei ole mitään pätevää syytä siihen. On kuitenkin parempi että menee salille tekemään jotakin, kun että jää sohvalle. Toinen mahdollisuus on kuitenkin tehdä esim. haastava bodypump-tunti ja pitää seuraavat pari päivää palauttelua ja kehonhuoltoa.

Jos et uskalla tehdä esim. maastavetoja isoilla painoilla, niin aloita pienistä painoista ja lisää sitten tuntemuksen mukaan (jos tekniikka on kunnossa!). Kyykkyjä ja penkkipunnerruksia voi tehdä Smith-laitteella, jossa pienellä kierrolla lukitset taljan jos tulee ongelmia. 

Hyvä idea tuo sikspäkki-ehdotus! Hyvin mahdollinen projekti! 🙂


2. Moikkismoi!

Oon tällä hetkellä reissun päällä (Aussit wohoo!! 😉 ja kuntosali mahdollisuutta ei oikeen ole, niin millasta treeniä kannattais tehä? Miten itse urheilisit reisussa? Juoksulenkeillä oon käyny 3-5 krt viikossa, mutta kaipaisin myös jotain siihen mukaan 🙂


– Waude, oot ausseissa! Terkkuja sinne 🙂 Itse surffaisin, tottakai! Kokeile sitä (opettajan kanssa), jos kiinnostaa. Sitten minä lenkkeilisin myös – ja tekisin niissä ihanissa puistoissa vähän lihaskuntoa! Löysin myös kivan joogapaikan sieltä (jos paikka kiinnostaa, niin kysy). Tuollahan voi myös käydä vaelluksilla vuorilla, testata vesiurheiluja, tanssia jne. Mutta ennen kaikkea – nauti olostasi siellä!


3. Huippu blogg du har! Tack för all inspiration! 🙂

Skulle du kunna berätta lite mera om dina tatueringar?


– Tack så mycket. Jag håller tatueringarna privat, eftersom detta är endast en träningsblogg. Hoppas du förstår! 🙂

4. Moikka Steffi! Kan du rekommendera nå bra springtossor? Typ för hundpromenader och löpande? Det finns så många olika att jag inte fattar hur jag ska välja!! Nimimerkillä Confused_87 xxx

– Moi Ida, heheh. Joo vetdu, om du vill lenkkeile/gå på promenader så tycker jag du kan använda samma skor. Men fa till Intersport på Mikonkatu, och köp därifrån skor som e bra till dig. Säg när du kommer in att du behöver hjälp med att hitta passliga springtossor, och säg om du har haft någo ont nånstans osv. Dom kan sin sak – just do it!
5. Vitsi va kiva me frågestund! Min fråga lyder: När för du mig nästa gång på någo hc träning? ;D Ja va igår på intervall o tänkte dö! vi gjorde 12 rörelser, 45sek jobb 15 sek lepo. så de va bara 12 minuter, men de va 12 minuter täysii! Vi kan nångång göra den tisammans om du vill! Pus

– Hej Karin!!  Jag far med dig snart igen! Sku gärna komma med just på didär crossfit-timmarna du går på, så vi hörs om det! Låter HC!

6. Mitä mieltä olet soijatuotteista? Itse olen niitä jonkin aikaa käyttänyt, mutta viime aikoina olen sekä kuullut että lukenut huonojakin puolia soijasta, ja olenkin alkanut miettimään kumpi painaa enemmän – soijan hyödyt vai haitat? =) Vielä lisätäkseni, en syö soijatuotteita minkään allergian tai dieetin takia, vaan ihan ns. “huvin vuoksi”. Kiitos motivoivasta blogista, jatka samaan malliin!
– Kiitos. Käytän itsekkin soijatuotteita satunnaisesti. Olen myös kuullut sekä huonoja, että hyviä puolia niistä. Tässä aiheessa olen sitä mieltä että kohtuudella käy. Tykkään juoda soijalattea ja syödä misokeittoa pari kertaa viikossa.

kuva

7. mitä mieltä olet karppaamisesta?

mitä kannattaa syödä ennen ja jälkeen reenin?
millä sykkeillä kannattaisi juosta lenkkejä jos haluaa kehittää kestävyyttä?
mitä mieltä olet ryhmäliikunta tunneista kuten les millsin body pump ja body combat?

sun blogia on tosi piristävä lukea! postaus toiveena heittäisin tälläsen että voisitko joskus kertoa/jakaa hyviä kotiruoka reseptejä. sun viikon aamupala postaus oli tosi hyvä ja toivoisinkin lisää jotain sen tapaisia.

hyvää syksyn jatkoa! 🙂


– Kiitos. En ole hyvää mieltä sanasta “karppaaminen” koska se käsitetään usein väärin – eli niin että “aamuisin on hyvä syödä pekonia ja metwurstia, ja hedelmiä tulee välttää?” Ei kiitos! Mutta sellainen “karppaaminen” että vaihtaa ranskalaiset salaattiin, ja syö mielummin kasviksia kuin valkoista leipää, on mielestäni kannattavaa (ja maalaisjärjen mukaan terveellisempää). Pari tuntia ennen treeniä tykkään syödä normaalin ruoka-annokssen (aamupala/lounas), jälkeenpäin myös normaalin aterian (lounas/illallinen). Jos en saa ruokaa pian treenin jälkeen syön välipalaa, useimmiten jotakin aika luonnollista ruokaa. Lenkkien sykkeihin en ole perehtynyt, mutta löysin hyvän artikkelin tästä. Tykkään Les millsin tunneista! En ole tosin käynyt niillä n. vuoteen kun olen harrastanut muuta, mutta muistelen hyvällä. Pidän mielessä nuo ehdotukset! Hyvää syksynjatkoa sinullekkin 🙂


x Steffi

9 comments

 1. Steffi, tuli vastaan tällainen kirjoitus nolimits.myshowroom.se -blogissa, joka oli mun mielestä aika osuva kun kyseessä painonpudotus, elämäntaparemontti tai joku treenitavoite:

  “..Att jag kallar det ”min resa” är därför att jag ser på det hela litegrann som att åka en lång bilresa. Tänk er att ni ska åka 200 mil med bilen för att vara med på Färgfemman i bingolotto. Det finns inte en chans att ni kommer att vända innan ni är framme, för ni kan ju vinna hur mycket som helst! Så att ta sig till målet är självklart, något annat finns inte. För att orka åka alla de här 200 milen kommer det att behövas några stop på vägen, delmål, där man kan landa en stund och ladda batterierna, så att man orkar köra hela vägen. Kanske ett stop på godisaffären för en lagom stor godispåse. Dock får det inte bli för många stop på vägen, för då kanske man missar Färgfemman (innan du är framme har du glömt bort vart du skulle någonstans) och då kommer man aldrig komma fram till målet. Det får inte heller gå för fort, för då hinner besinen ta slut bara halvägs uppför backen och du kommer att rulla tillbaka nerför igen med en jäkla fart. Håll istället en jämn fart hela vägen och kör i den hastigheten som du känner dig bekväm i, men inte FÖR bekväm. Det underlättar också väldigt mycket om du har roligt på vägen, kanske drar igång musik som ger energi och glädje.”

 2. Ser att du inte riktigt gillar LCHF/low-carb-kost 🙂 men läs gärna den här bloggen, då ser man att den kosten handlar om så mycket mer än bara bacon och smör 🙂 http://www.ceciliafolkesson.se

  • Egentligen så tycker jag att den e helt okej, men de så fel när människor går över gränsen med massor fett och intels en frukt.. Jag skall kolla! 🙂

   x Steffi

  • Jo de e sant, ofta handlar de om att mänskor int alls läser sig in på vad de egentligen går ut på och sedan bara äter väldigt ensidigt. Men det ryms nog grönsaker och bär inom ramen för low-carb, jag äter mer än någonsin av de jämfört med tidigare då jag åt enligt tallriksmodellen. Sedan mycket nötter, kallpressad kokosolja, avocado etc. inte bara smör. Low-carb är sist och slutligen ganska så mångsidig 🙂

   Sedan är http://www.kostdoktorn.se väldigt bra 🙂

  • Den e absolut mångsidig, jag undrar bara hur bra low-carb är för en idrottare sist och slutligen.. Men det kan jag inte påstå något om före jag har studerat mera om saken! 🙂 Har du ändrat till low carb och ätit en stund på det sättet? Hur har du mått till skillnad från tidigare?

   x Steffi

  • De fungerar utmärkt då man idrottar och det finns många till och med maratonlöpare och elitidrottare som äter low-carb. Till och med Bodybuilders, då kan man lätt bygga massa men inte lägga på så mycket fett, det blir inte lika jobbiga deffperioder då.

   Jag har ätit low-carb i två omgångar, ca 1,5år med lite träning, då hölls jag smal och “normal bygd”. Sedan började jag äta pasta, bröd, socker, ris och potatis igen och gick upp 10kg… Andra omgången börja förra hösten och pågår fortfarande och jag tänker inte byta ut min kost mer. Nu bygger jag muskler, håller låg fettprocent, gör grymma framsteg i gymmet, blir starkare och starkare hela tiden (http://l8ah.blogspot.fi/2012/10/no-matter-what.html). Och plus är att min kropp mår bättre, ingen svullen mage, atopisk hud, aknen är bättre osv. Vikten hålls stabil, vilket jag tidigare har haft svårt med. Plus att jag äter mer mångsidigt och renare nu än någonsin tidigare. Mycket broccoli, blomkål, avocado, nötter, kallpressad kokosolja, kyckling, ägg, fisk, paprika, kvarg, keso osv

   Jag mår bättre än någonsin både psyskiskt och fysiskt, jag tror på sambandet mellan min kost och min träning http://l8ah.blogspot.fi/2012/08/for-ca-1-ar-sedan.html 🙂 Och nu är jag inte heller mer sockerberoende och äter galna mängder socker på “fusk-dagar”, jag bakar hellre något low-carb och njuter utan den lilla ångesten som lätt dyker upp då man frossar i socker. Nog äter jag choklad ibland men godis äter jag inte mer, har helt tappat intresset för det (bara socker o massa e-ämnen). Man blir av med sötsuget, nuförtiden tycker jag att 86% mörkchoklad är jätte sött 😀

   Jag har bara sett fördelar med den här kosten, både utseendemässiga och hälsomässiga 🙂

   http://www.kostdoktorn.se/sveriges-basta-minne-pa-lchf/
   http://www.kostdoktorn.se/intervju-med-jonas-colting-del-2/

  • Låter ju jättebra! Man ska göra precis på det sättet som man mår bäst av, och din inställning och ditt sätt att leva low-carb kan vara rätt till många och sättet att få stabilitet som du sa. Du har en blogg! Ja ska börja följa!! 🙂

   x Steffi

 3. Tack! 🙂 Kul att höra 🙂
  Du får gärna kika in på min blogg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.