Picnic:in aamupala

Yksi kahvila mistä pidän paljon on Picnic, olen pitänyt heidän patongeista (kanapatonki lemppari) aina ja syön myös aika usein niitten salaatteja (oriental kanasalaatti lemppari). Niitten itse-tehdyt smoothiet (granaattiomena lemppari) ovat herkullisia. Pannukahvi on myös hyvää 🙂 Elän parin viikon ajan sellaista aikaa, että aamiaiseksi tulen usein nauttimaan jonkintyyppistä valmisruokaa. Tänä aamuna minulla oli vähän parempi vaihtoehto kun eilen (McDonalds…). Joten teenpä tästäkin postauksen! Elikkä ostin kana-mango patongin, pannukahvin, Little Miracles-mehun ja pienen hedelmäsalaatin. Hedelmäsalaatti meni jääkaappiin myöhemmäksi, koska en jaksanut syödä sitä heti. Kanapatonki on tosi hyvää mutta… muistinkin että se on erittäin kaloripitoinen.

ps. vain patongin kalorit

Vaikea uskoa että tästä patongista saa noin paljon energiaa! Tuossa majoneessikastikkeessahan se kaloritiheys piilee. Ajatelkaa kuitenkin, että voisin syödä ainakin kuusi (6!) ruisleipää, jonka päällä juustoa, kalkkunaa ja paprikaa – samalla kalorimäärällä! (aamuisin jaksan 2, korkeintaan 3!). Todistaa sen että ruokaan voi vaikuttaa niin paljon enemmän, kun sen tekee itse.

yksi kanapatonki 593 kcal = 6 ruisleipää 540 kcal


Picnicillä on hyvät sivut, jos mietitte kaloreita tai vastaavaa – tästä tuotesivuille.

Picnicin pannukahvi on hyvää, soijalatte muistaakseni ei ole niin hyvää. Onko lempparijuttuja picnicissä, jotka ei olisi yhtä kaloripitoisia kun kanapatonki?

x Steffi

13 comments

 1. Mä itse tykkään hurjasti siitä picnicin tonnikalapatongista, mutta sitä ei löydy tuolta sivuilta. Veikkaanpa, ettei sekään tosin ole mistään vähä-kalorisimmasta päästä – muistelisin, että tonnikala on sekoitettu johonkin mössöön… eli varmaan majoneesiin tai tuorejuustoon tai johonkin vastaavaan. Ilmankos onkin niin hyvää 😀

  Mutta salaateista se oriental-kana on myös mun lemppari!

  • Joo heheh taitaa olla. Vois jopa soittaa tonne ja vaatia sen tonnikalapatongin tiedot sivuille! Jos jaksaa vaivautua 🙂 Subwayssakin se tonnikala-täyte on sekoitettu vissiin majoneesiin, kotona sen voi tehdä käyttämällä vähempi määrä soossia (esim. creme fraichea).

   x Steffi

  • Ei oo tonnikalapatonkia enää.. Italialainen patonki vois noista olla se terveellisin, koska siinä ei oo mitään levitettä. Kaikissa muissa on se majoneesikastike paitsi lohessa tuorejuusto. Ja joo Subissa toi tonnikala on sekotettu just majoneesiin ja Subin juustossa on ihan ÄLYTTÖMÄSTI rasvaa, muistaakseni jotain 70% tienoilla, että se nyt ainakin kannattaa jättää pois.

   Molemmissa mestoissa työskennelleenä voisin sanoa, ettei kummassakaan kannata syödä muuta kun salaattia jos haluaa terveellisesti syödä. 8)

  • Noni, sulla on ainakin kokemusta ihan läheltä molemmista paikoista. Juusto kannattaa siis suosiolla jättää subeista pois! Se ei mun mielestä edes mitenkään hirveesti makua muuta. Ja noi subin salaatit on munkin suosiossa, yleensä otan extralihan! 🙂 Kiitti kommentista.

   x Steffi

 2. ou nou, picnicin patongit on myös mun lemppareita, en oo tienny että niissä on noinkin paljon kaloreita 🙁 Välillä kun on just silleen että koittaa valita terveellisemmän vaihtoehdon.. noh, eipä se sitten kauheen terveellinen olekaan 😀

  • No siinä on aika paljon kaloreita kyllä.. Tuli mieleen että voi toki myös pyytää jos he voivat tehdä patongista kevyemmän version jollakin tapaa – ehkä heillä on joku hyvä tapa! Subway:stä tykkään, sillä siellä voi valita itse mitä leipään tulee ja jättää pois esim. juuston, rasvaisen kastikkeen ja öljyn! 🙂

   x Steffi

 3. Täähän on just tätä, sitä luulee valitsevansa oikein mutta väärin meni! Tän perusteella kannattais mennä ihan sinne mäkkiin ruisvegeburgerille, mitäs siinä olikaan kaloreita 270 vs tää Picnicin lähes 600kcal? Aiheesta vois tehä ihan kokonaisen postauksen, mutta vaatii aika paljon taustatutkimusta.

  • Nii iin.. Se että mitä ne kalorit sitten sisältää on toinen juttu. Onko teollista shaisee mäkkärissä ja picnicissä puhdaammat raaka-aineet? En tiedä 🙂 Tee ihmeessä tutkimus ja lähetä sitte mulle haha 😉

   x Steffi

 4. En tiedä missäpäin kaupunkia (Helsinkiä) olet aamuisin, mutta jos olet Kluuvin lähettyvillä suosittelen EHDOTTOMASTI käymään Fratellossa aamulla! Niillä on Helsingin parhaat leivät (esim. täysjyväleipä kylmäsavulohella, fenkolilla, salaatilla jne.) ja tietysti mahtavaa kahvia. Ovat vähän hintavia leipiä (6 euroa), mutta raaka-aineet on tuoreita ja leivät tehdään tilauksesta. Rakastan <3

 5. Vaikka vahtaattekin mun makuun hieman hysteerisesti noita kaloreista, niin pakko antaa Steffi sulle tunnustusta ihanan terveestä suhtautumisesta ruokaan! ISO KIIOS! Oot kuitenkin mahdollisesti roolimalli esim teini-ikäisille tytöille, joten tää on musta tärkeetä. Se että välillä kerrot käyeesi Mc Donaldsissa aamiaisella, osoittaa että sulla on tällä saralla hyvä itsetunto. Ja vaikka kiinnitätkin huomiota terveelliseen ruokavalioon ja pidät esim herkkulakkoja, on ERITTÄIN TERVETTÄ joskus käydä vaikka siellä hampurilaisravintolassa jos se on sellaista herkuttelua josta nauttii. Pidä toi!

  • No KIITOS itsellesi kommentista! Joo kaloriesta voi vahtata sinne sun tänne, en itse kuitenkaan laske päiväni kalorisaldoa ja mielestäni se on hieman liian kurinalaista elämistä. Jos on toki suuria painoja pudotettavana ja kalorinlaskenta toimii, niin siinä ei ole mitään vikaa. Mutta tässäkin: laatu korvaa kalorimäärän. Oot ensimmäinen joka sanoo, että olen ehkä roolimalli nuorille, otan mielelläni sen roolin vastaan. Itsetuntoni ja itsevarmuuteni on kohdallaan ja jaan sitä mielelläni muille.

   x Steffi

 6. oon eksynyt sun blogiin useita kertoja, mut nyt jäin oikein ajan kanssa lukemaan ja selasin tänne saakka! itse en kauheesti picnicistä välitä, kun pariin otteeseen on käynyt. Saatiin se vihdoin tänne Turkuunkin 😀 Mutta se on kyllä totta, että noi on tosi energiapitoisia vaikkei välttämättä siltä vaikutakkaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.