Haastattelu taekwondon suomenmestarista

Surffiaiheesta hypätään aivan toisiin juttuihin. Toinen luokkakaverini Jenna Aalto on suomenmestari (57kg) taekwondossa ja olen onnistunut saamaan häneltä haastattelun!

1. Moikka Jenna! Olet suomenmestari taekwondossa 57kg sarjassa, mikä fiilis?
Moi Steffi! Tosi hyvä, oli upea fiilis voittaa! Koulu kulkee ja  treenit maistuu. Viikonloppuna oli Opiskelijoiden SM-kisat  Tampereella, sain kultaa – jeeee!

2. Olivatko vastustajat edellisissä kisoissa (SM) vaikeita tai tuliko selvä voitto?

Kaikki kolme ottelua olivat hyvin tiukkoja, ekan ja tokan ottelun voitin molemmat pisteellä, finaalin voitin tuomariäänin. Pisteethän  annetaan pääosumasta seka osumasta keskivartaloon. Vartaloosuman  pisteet laskee elektroninen panssari ja tuomarit antavat pääpisteet.  Keskivartaloon ja päähän saa potkia mutta löydä saa vain  keskivartaloon. Jos loppupisteet ovat tasan ratkaistaan ottelu  äkkikuolemalla. Jos äkkikuolema-pistettä ei tule ratkaisee tuomarit  voittajan.

3. Millon aloitit taekwondon ja minkä ikäinen olet nyt?

Aloitin 10-vuotiaana ja olen nyt 21v. Seurasin veljieni ja isäni  jalanjälkiä. Isä on myös minun valmentaja.

4. Mikä on kivointa taekwondossa, entä “huonointa”?

Kivointa on potkia korkeita potkuja ja varsinkin onnistuneita  sellaisia. Aina löytyy jotain parannettavaa potkutekniikassa ja  tykkään viilata sitä. Myös otteleminen ja liikesarjojen teko on kivaa!  Ikävintä ovat mustelmat ja ruhjeet jotka voivat häiritä omaa treeniä  jos ne kipeytyvät. Mustelmilla ei ole myöskään kivaa mennä bileisiin  jos on biletoppi päällä, hehe.

5. Oletko loukkaantunut joskus harrastuksen parissa? Jos olet, miten pääsit taas kuntoon?

Tällä hetkellä on “lateralisesti kuorimainen irtohippu sekä luuvamman  viite” oikeassa kämmensyrjässä joka sattui muutama viikko sitten  sparrileirillä. Lääkäri sanoi että on varmaan kipeä monta kuukautta,  joten sitä odotellessa yritän käyttää kättäni mahdollisimman vähän.  Nuorempana vaivasi oikean jalan nivelsiteet, jalka muljahti  trampoliinilla ja muutaman vuoden jälkeen uudestaan sparritreenissä.  Näiden lisäksi on ollut paljon isoja ja kipeitä mustelmia, jalat ja  kädet ovat olleet turvoksissa monesti ja erilaisia revähdyksiä. Olen  aina ollut sitä mieltä että se mikä ei tapa se vahvistaa!

6. Harrastatko muuta kun taekwondoa?

Lenkkeilen ja käyn salilla. Olen myös ollut kymmenen vuotta mukana  kesäteatterissa.

7. Miksi taekwondoa kannattaisi kokeilla? Miten aloittelija pääsisi makuun? Voitko suositella jotain paikkoja aloittelijoille?

Taekwondo on monipuolinen laji joka tarjoaa ihan varmasti jokaiselle  jotakin mieluisaa! On ottelua, liikesarjoja, perustekniikka ja  itsepuolustusta. Isoimissa paikkakunnissa löytyy todennäköisesti  taekwondosali. Esim. Helsingissä on montakin salia mutta Loviisan  Taekwondo on paras! Heheh. Seuroilta voi kysyä alkeiskursseista tai  katsoa seuran omilta nettisivuilta. Kaikki jotka edes vähänkin  miettivät asiaa, menkää ihmeessä kokeilemaan!

8. Mitä taekwondo kehittää eniten (fysiologisesti)?

Kuten aikaisemmin mainitsin niin taekwondo on monipuolinen laji, se  kehittää mm. koordinaatiota, tasapainoa, lihaksia, liikkuvuutta sekä  nopeutta.

9. Jos joutuisit kadulla puolustamaan itseäsi, olisiko taekwondosta apua? Jos esim. varas yrittäisi ottaa laukkusi?

Riippuu vähän tilanteesta, mutta todennäköisesti en lähtisi perään  koska varas saattaa olla aseistautunut. Itsepuolustus on tärkeä osa  taekwondoa, tietysti harjoittelemme myös itsepuolustustilanteitä terä-  ja tuliaseilla (kumisilla ja muovisilla). Toisaalta jos esim. baarissa  joku tulisi ja yrittäisi löydä tai muuten satuttaa minua osaisin  puolustatua. Aina kannattaa muistaa että jos on mahdollisuus juosta  pakoon tai huutaa apua niin siten kannattaa toimia. Ei kannata jäädä  väntämään kättä, siinä voi käydä huonosti.

10. Miltä tulevaisuus näyttää tällä hetkellä? Onko suurempia tavotteita?
Tällä hetkellä tulevaisuus on kirkas, ensi vuoden puolella lähden  varmasti ulkomaille kilpailemaan ja treenaamaan. Voitettuani SM-kisat  lunastin myös paikan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin jotka  järjestetään ensi keväällä Suomessa! Siellä haluaisin ainakin päästä  palkintokorokkeelle. Minulla ei ole sen suurempia tavoitteita kuin  että pitää hauskaa ja nauttia lajista.

Haluaisin tähän loppuun vielä kiittää iskää ja kaikkia tukijoukkojani  sekä sponsoreitani Viidakkotohori ja Budonord Finland.


Tässä yksi hurja knock-out video, jota Jenna suositteli (hän ei itse esiinny videossa)

Kiitos Jenna haastattelusta! Oot todella kick-ass mimmi mielestäni ja paljon onnea tulevaisuuteen!
x Steffi

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.