Sneak-peak

Rakas siskoni on suomessa käymässä ja se tarkoittaa myös huippuhyvin otettuja treenikuvia. Tässä kurkistus uusiin kuviin, joita julkaisen myöhemmin! 🙂

x Steffi

20 comments

 1. Sulla on kyllä niin upea kroppa, että huhhuh!!

 2. Saanko udella, että minkälaisia kalorimääriä syöt per päivä? =)
  Itselläni paino junnaa samassa vaikka treenaan salilla ja lenkillä 4-5 kertaa vkossa ja syön noin 1100-1200kcal päivässä!

  • Sama täällä! Olisi mielenkiintoista tietää paljonko syöt per päivä, sillä itselläni aivan sama juttu..

  • Ano, voi olla, että syöt liian vähän ja siksi painosi junnaa –> säästöliekkiefekti

   Yhtenä syynä voi olla myös, että saat mahdollisesti ruokavaliosta liian vähän rasvaa. Jos ruokavalio on liian vähärasvainen, aineenvaihdunta hidastuu ja kroppa pyrkii pitämään kehossa olevista (elintärkeistä) rasvoista kiinni kynsin ja hampain.

   Mikäli et ole todella lyhyt (alle 155cm) ja pienikokoinen, niin tuolle aktiivisuustasolle (4-5 treeniä per viikko) mainitsemasi 1100-1200 kcal on aivan liian vähän. Kokeile nostaa kalorit ainakin n. 1500kcal, mutta katso, että kalorit tulevat laadukkaista lähteistä (ei höttöhiilareita).
   Katso myös, että saat tarpeeksi proteiinejä, hyviä rasvoja ja kuituja. Muista myös juoda vettä ainakin se 2 litraa per päivä, sillä myös kehon “kuivuminen” hidastaa aineenvaihduntaa.

   Tsemppiä 🙂

  • Nosta kaloreita / lisää proteiinin saantia! 🙂

  • Mutta toisaalta ainakaan minulla ei tule näläntunnetta vaikka syönki n.1200 kcal päivässä. Mutta ehkä ongelma onkin juuri tuo etten syö tarpeeksi proteiineja, toisaalta ns. köyhällä opiskelijalla ei ole varaa ostaa lihaa (josta niitä eniten saa) tarpeeksi. Eli olisiko vinkkejä millä saisin lisättyä proteiinia ruokavaliooni hieman pienemmällä budjetilla?

  • Kiitos vinkeistä 🙂 Minulla on sama ongelma, koska en tunne näläntunnetta. Syön proteiinejä noin 70-105g päivässä, proteeni tulee pääasiassa maitorahkasta ja raejuustosta. Voiko maitopohjaisia proteiinilähteitä käyttää liikaa?

  • Mut tota voi myös ajatella niin, et ehkä sitä ollaan niin totuttu siihen et painon kuuluu lähteä tyylillä “4kg viikossa!” “Vinkit, joilla laihdut 6kg kuukaudessa!”, kun vois panostaa siihen, että “tahdon voida hyvin henkisesti ja fyysisesti ja olla tyytyväinen ratkaisuihini painoin mitä painoin” -lähtöisesti. En tiedä, mutta tämä ajatus lohduttaa ainakin mua silloin kun on läski olo ja aika skarpata safkan kanssa.

  • Se ettei tule näläntunnetta, vaikka syö kulutukseen nähden aivan liian vähän, kertoo jo siitä säästöliekkiefektistä; kehosi on tottunut siihen, ettei se saa paljoa ravintoa ja näin ollen hidastaa perusaineenvaihduntaa, jotta energiaa olisi riittävästi elintoimintojen ylläpitoon.

   Itsellä ainakin kävin noin, kun vetelin vuoden verran n. 1000kcal päivässä…en tajunnut “näännyttäväni” itseäni, koska ei ollut koskaan nälkä eikä paino pudonnut. Asiaan heräsin siinä vaiheessa, kun tajusin, ettei kunto ollut kohonnut ollenkaan enkä ollut edistynyt salin puolella, vaikka huhkinkin kovasti. Vasta kun nostin kalorit n. 1800-2000kcal pintaan, niin johan alkoi tapahtua! Joka aamu maha kurni ja aamupala maittoi 🙂
   Salilla alkoi tapahtua edistystä ja rasva rupesi palamaan kehosta. Olin saanut aivan liian vähän rasvaa ruokavaliostani.

   Itse olen myös opiskelija eli syynään kyllä elintarvikkeiden hinnat tarkasti. Sinä, joka olit myös budjetista huolissasi, niin yksi hyvä idea sisällyttää lihaa/kalaa/kanaa ruokavalioon räjäyttämättä budjettia, on ostamalla tarjouksessa olevia pakkauksia, siis niitä joiden viimeinen käyttöpäivä on tyyliin seuraavana päivänä (yleensä ovat -30%). Itse saatan ostaa niitä viisikin pakettia kerralla; käytän yhden samantien ja pakastan loput. Näin pakkasessa on aina halpaa ja tuoretta lihaa 🙂

   Muita pääasiallisia proteiinin lähteitä itselläni on maitorahka, raejuusto, kananmunat, erilaiset pähkinät ja siemenet (saa kivasti hyviä rasvoja samalla) sekä proteiinijauhe.

  • Tyhmä kysymys saattaa olla mutta, jos vkonloppuna höllää ruoan kanssa, niin poistuuko säästöliekki, vaikka viikolla syökin vähemmän =)?

  • Kiitos vinkeistä! Ongelmani on se etten asu Suomessa, opiskelen siis ulkomailla. Kyseisestä maasta ei löydy raejuustoa eikä maitorahkaa, siemenet ja pähkinät erittäin kalliita, samoin liha. Alennuspakkauksia ei tunneta, eikä opiskelijaasunnossani ole pakastina. Hah joskus sitä niin kaipaa takaisin Suomeen! 🙂 Mutta ehkä tuo proteiinijauhe sitten olisi juttuni.. Kiitos avusta joka tapauksessa!

  • Heh, eipä mitään 🙂
   Ite asuin kanssa 4v ulkomailla, jossa ei tosiaan rahkaa tunnettu ja niiden raejuusto (cottage cheese) oli musta sairaan pahaa, joten sekin tippui pois ruokavaliosta. Kyseisessä maassa kuitenkin purkissa myytävä tonnikala sekä myös lohi oli tosi halpaa, joten sitä kului paljon. Samoin tuota prodejauhetta. Sekoitin sitä yleensä maustamattomaan jugurttiin, koska veden seassa se ei vaan mulle uppoa 😛 Joskus löysin myös alennuksesta halpoja proteiinipatukka bokseja ja noi patukat toimi kätevinä välipaloina aina välillä, joskin ne eivät nyt ehkä kuulu ihan tuohon “puhtaaseen ruokavalioon”. Tässä maassa oli myös tapana, että noin vartti ennen ruokakaupan sulkemista kaikki tuoreosaston kokonaiset “roast chicken”it myytiin puoleen hintaan ja niitä mä olin aina tietty kyttäämässä 😀 Tätä käytäntöä ei valitettavasti ole Suomessa…

   Tuli mieleen, että tykkäätkö soijapavuista? Niitä vois löytää aika halvalla ja proteiinia useimmissa lajikkeissa on melkein 20g/100g.

   Säästöliekistä kyselleelle: varmaan aika henkilökohtainen juttu tuo. Jos vetää “kitukaloreilla” koko viikon ja yhtenä paivänä syö enemmän, mutta kuitenkin normimittapuun mukaan vähän, niin tuo ei varmaan riitä ylläpitämään normaalia aineenvaihduntaa… mutta jos viikolla vetää maltillisilla miinuskaloreilla ja vaikka viikonloppuna sitten höllää ja nostaa kalorit lievästi plussalle, niin uskon, että aineenvaihdunta ei napsauttasi itseään säästöliekille, vaan hyrräisi mukavasti rasvaa poltellen 🙂 Tämä tietenkin selviää vain omaa kroppaa kuunnellen ja tarkkaillen 🙂

  • Tänne on tullut hyvä keskustelu aikaan! Kiva, että voitte vastailla toistenne kommentteihin ja mietiskellä näitä juttuja kun en itse vastaile aina niin nopeasti 🙂 Tuosta vähäisestä syömisestä niin olen samaa mieltä, pitää syödä tarpeeksi että jaksaa sitten salilla tehä kunnolla liikkeet läpi ja muutenkin että kehittyy. Uusimmassa postauksessa voi todeta, että syön aika “paljon”.

   x Steffi

 3. täydellistä!!! 🙂

 4. upee kroppa..!

 5. Kiitos kaikille. Vastailen teidän kommenteihin pian, kunhan saan kouluhälinän rauhoitettua!! 🙂

  x Steffi

 6. Kaunista jo nyt, en malta odottaa kuvia!
  Kiitos taas terveellisestä motivaatiosta 🙂 Mahtista!

 7. Oi steffi sulla on kyllä aivan fantastinen selkä ja kroppa muutenkin! En malta odottaa kunnon kuvia! 🙂

  -Saara

Leave a Reply

Your email address will not be published.