Elämäntaparemonttia suunnittelemassa

Suunnittelen itselleni ja tänne blogiin tietyntyyppistä elämäntaparemonttia, joka alkaa virallisesti 
1.1-2013. 2.1.2013. Toisin sanoen uudenvuodenlupauksia!

kuva: Sandra

Tehtävä on tästä päivästä lähtien tunnustella ja mietiskellä rauhallisesti niitä asioita, joita haluaa parantaa elämässään. Tositoimiin lähdetään 1.1-2013, 2.1-2013! Nyt olisi syytä pohtia:

Mihin on tyytymätön tällä hetkellä? 
Mihin pystyy vaikuttaa? 
Miten sen voi tehdä?

Asioita voi kirjoittaa alas vaikkapa. Ennen uuttavuotta näitä olisi tarkoitus hieman testailla. Yritän parhaani mukaan auttaa laatimaan kestävää suunnitelmaa niille, jotka haluavat:

laihduttaa/
kiinteytyä/
parantaa terveyttään/
vaihtaa epäterveelliset tavat terveellisempään/
löytää suurempi mielenrauha/
aloittaa urheilullisempi elämä kun aikaisemmin/
saada lihaksia/
(lisää oma samaan kategoriaan liittyvä)

Eli jos teillä, rakkailla lukijoilla, on mielessä tämännäköinen muutos elämässänne, voitte tulla tänne hakemaan runkoa tai lisäkannustusta muutokseenne. Blogini jatkuu samanlaisena kun ennen, mutta keskittyy osittain strategiseen muutokseen (tavotteita, suunnitelmia…). Minulla on kiinnostusta kirjoittaa tänne päivisin näistä jutuista, koska minulla on itse osa-alueita, joita pyrin parantamaan. 
Itse aijon tänään siivota ja juoda enemmän vettä, kun tavallisesti.
 (Siivous – Kun pitää asunnon/auton/laukun/(lisää oma) siistissä kunnossa, niin mieli on myös “vapaampi”. Hyvä Feng Shui (siisti ympäristö) sanotaan myös helpottavan pitävän hyvässä kunnossa muita elämänosa-alueita, esimerkiksi painonhallinta/painonpudotus helpottuu).
Ja yksi todella tärkeä asia, josta tulen puhumaan myös myöhemmin on absoluuttisen ajattelutavan heivaaminen. Tämä on syy nr. 1 miksi UV-lupaukset eivät kestä pari viikkoa pidempään, dieetit menevät mönkään, salilla käyminen kestää korkeintaan 3 viikkoa, koska sitoutumiset ovat liian EPÄREALISTISIA! “Aijon laihtua 20kg” “En syö enää ikinä lempiherkkuani” “Lopetan leivän syömisen täysin” “Käyn salilla 6 kertaa viikossa” jne. Lupaan, että nämä eivät toimi edes kuukauden, jos lähtökohta on ollut melko erilainen. Jos haluatte oikeasti muutosta, avatkaa silmät ja olkaa realistisia.
Kohta mennään!
kaksi viimeistä kuvaa: weheartit
x Steffi

13 comments

 1. Ihanalta kuulostaa!

  Itsellä tapahtuu seur vuonna moniakin muutoksia, kun tarkoituksena on muuttaa syksyllä omaan kämppään opiskelujen perässä. Tosin täytyisi eka se oma alakin löytää.

  Myös ruoka- ja liikunta-asioissa aion tehdä muutoksia parempaan suuntaan. Liikunnan määrää en niinkään aio lisätä, kun sitä ihan tarpeeksi on, mutta aion panostaa lihashuoltoon ja muutenkin siihen liikunnan laatuun ja siihen, että oppisi kuuntelemaan milloin kroppa kaipaa lepoa. Mä kun yleensä tajuan sen vasta sitten, kun oon jo kipee tms.

  Ruoka-asioissa taas pitää vähentää herkkuja ja panostaa ruuan laatuun. Simppeliä, mutta hirmu vaikeeta tällaselle sokerihiirelle.

 2. itse olen ajatellut myös ottaa oman elämäni haltuun ja pyrkiä tavoitteisiini terveellisin keinoin ja olisin oikein innoissani jos saisin joltain hieman vaikkapa apua suunnitelmien/rungon laatimisessa ja noiden tavoitteiden saavuttamisessa… 2013 will be my year! 🙂

  -katja

 3. Itekkin aloitan taas uudenlaisen elämän. En tajuu miten se voi olla niin vaikeeta.. Miks sitä aina palaa epäterveelliseen elämän tyyliin, eli mässäilyyn ja sohvalla rötväämiseen vaikka liikunnasta tulee super hyvä fiilis. Huippua olis jos pystyisit järkkää jotain yhteistreenejä sun kanssa. Ymmärrän et se olis tyhmää ilmatieteen mut jos saisit jotain sponsseja vaikka tjn. Sun kanssa vois olla huippua päästä treenaamaan, lenkille vaikka tai jotain erikoisempaa kokeilemaan.

  -Sanna

 4. Ilmatieteen = ilmatteeks

 5. kuulostaa hyvältä, itse olen pyöritellyt mielessä samanlaisia asioita! En halua niinkään laihduttaa ja tehdä elämäntaparemonttia, herkuttelun vähentäminen (ei lopettaminen), liikunnan lisääminen, oman kehon kuuntelu, ei ähkyyn syömistä yms. pieniä asioita 🙂 elikkä parantaa terveyttään/vaihtaa epäterveelliset tavat terveellisempään kuvaisivat mun tavotteita, pieni kiinteytys ei toki tekisi pahaa myöskään, kunhan ei ole pakkopulla puuhaa! 🙂

  Kiitos ihanasta blogista, täältä saa aina tsemppiä. Mun heikkous on nimittäin huono itsekuri 😀

 6. mahtava juttu ja kun luin tämän niin seurauksena ryhdyn itsekin elämäntaparemonttiin! Innolla jään seuraamaan mitä kaikkea ideoita sinulta saa! Ruoka asiat kiinostavat itseäni kovasti, oikein syöminen on minulle ehkä se heikoin kohta, johon aijon panostaa todella! =)

 7. lihaksien saaminen on mun tavoite! oon ihan mahdoton kukkakeppi, inhottaa kun kädet on nuudelista..
  Pohja on hyvä, harrastin ennen kilpaurheilua, ja tiedän että pystyn ensi vuoden aikana saamaan paremman lihaskunnon. motivaatiokin on vähän muistuttanut olemassa olostaan, joulun aikaan olen joka päivä lenkkeillyt, vaikka olen patalaiska.. 😀

 8. todella mukava aihe. itse olen miettinyt pitkin vuotta, että monessakaan asiassa elämässäni ei ole mitään järkeä. teen aivan liian pitkiä päiviä töissä, liian tunnollisesti ja kiltisti liikunnan, ihmissuhteiden ja oman hyvinvointini kustannuksella. tunnen oloni usein riittämättömäksi, uupuneeksi ja ärtyneeksi. olen päättänyt, että tähän on tultava loppu. on vain ajateltava itsekkäästi omaa jaksamistaan ennen kuin huomaa olevansa burnoutissa. uutta vuotta ja muutoksia odotellessa kiitos kivasta blogistasi.
  -karoliina

 9. Huhuhuippua! Tätä oon ootellu, tavotteena laihuttaa ens talveen mennessä 8kg, jonka uskon vuonna 2013 onnistuvan ja siks näin pitkä aika koska harrastan kilpaurheiluu ja en voi laihtuu nopeesti, mut tavotteena on olla ens kauella kevyempi ja nopeempi!

 10. Tästä tykkään! Olen ottanut itselleni Personal Trainerin puoleksi vuodeksi tammikuusta alkaen. Pt:n kanssa olen laihduttanut nyt pätkittäin yhteensä 11 kiloa viimeisen 1,5 vuoden aikana ja nyt ois tarkoitus jatkaa siitä mihin on jääty. Pudotettavaa on vielä tavoitepainoon 4 kiloa ja toiveena ois lähinnä se että ois tyytyväinen itseensä ja voisi olla ylpeä saavutuksistaan ja hyvästä olosta jonka on jo itselleen saanut. Tavoitteet, suunnitelma ja sopimus itsen kanssa on jo kirjoitettu, vanha kunnon Pt pestattu ja tsemppi oman pään sisällä jyllää mutta lisämotivaatio ei ole koskaan pahasta! Odotan innolla 🙂

 11. Heippa Steffi, listasin itsekin omia pohdiskelujani tulevaa vuotta varten.

  Mihin olen tyytymätön tällä hetkellä?

  Olen lähinnä tyytymätön itsekurin puutteeseeni. En halua sanoa olevani tyytymätön vartalooni, koska vaikka ylimääräistä löytyy paljon (158/68), ei ylipaino vaikuta jokapäiväiseen elämääni enkä murehdi sitä juurikaan. Timmi kroppa olisi minulle ekstraa sen lisäksi, että saan liikunnasta superhyvän olon. Urheilen useita kertoja viikossa ja syön suhteellisen terveellisesti, mutta en ole vielä oppinut ”puristamaan” sen vertaa, että saisin pudotettua ylimääräiset kymmenisen kiloa.

  Mihin pystyn vaikuttamaan?

  Olen terve 23-vuotias nainen ja elämä on omissa käsissäni. Voin vaikuttaa omiin valintoihini – mitä syön, miten urheilen, miten ylipäätään elän. Elämäntilanteeni on sellainen, että kiireisiin vetoaminen olisi tekosyy. Kuntosali on vajaan parin kilometrin päässä, joten välimatkastakaan ei ole kiinni. Kaikki on minusta kiinni!

  Miten sen voi tehdä?

  Rupean tarkkailemaan ruokavaliotani entistä paremmin. Helmasyntini on iltasyöpöttely – aamupala ja lounas ovat aina terveellisiä, mutta iltapäivällä kotiin palatessa usein repsahtaa. En välttämättä syö epäterveellisiä ruokia, mutta syön melko suuria annoksia. Ruokavaliooni aionkin lisätä vihanneksia ja terveellisiä rasvoja (olen vastikään rakastunut avokadoon!). Pastaa tulee syötyä tosi paljon ja vaikka urheilija hiilareita tarvitseekin, voi kanan kanssa syödä välillä esimerkiksi höyrytettyjä vihanneksia ainaisen pastan tai riisin sijaan. Meinaan myös ruveta paremmin suunnittelemaan viikoittaiset urheilukertani ja päättää, että näinä päivinä käyn salilla/lenkillä/hiihtämässä, vaikka ei juuri sillä hetkellä kiinnostaisikaan. Salilla olen käynyt maaliskuusta alkaen ja vaikka en itse vielä kovin suuria tuloksia huomaakaan, olen pystynyt nostamaan kaikkien liikkeiden painoja tosi reilusti, ja treenaaminen tuntuu hyvältä. Personal traineriin ei ole valitettavasti tällä hetkellä varaa, mutta koitan tsempata itse itseäni.

  Terkut Merihaasta! Ehkä joskus törmätään Töölönlahdella. 🙂

  Heidi

 12. Mun tavote on saada lihaksia! Edellisinä vuosina uv-lupaukset ei oo koskaan pitäny. Aina oon kurkottanu liian korkeelle. Nyt tavotteet on realistisia ja tänä vuonna onnistun! Sun blogi on antanu ihan hirveästi tsemppiä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.