Haastattelussa Anton Kuivanen

Olen erittäin innoissani tästä haastattelusta. Anton Kuivanen on Suomen selvästi menestynein MMA-ottelija (MMA = mixed martial arts = vapaaottelu) ja on kilpaillut UFC (Ultimate Fighting Championship) -tapahtumassa vuonna 2012. Ystäväni ja luokkakaverini, Johan Lahti, teki yrityksensä, R5 Athlethics & Health, parissa Kuivasesta VO2max-testin, jossa testataan m.m. maksimaalista hapenottokykyä (testi joka selvittää henkilön maksimaalisen aerobisen tehon, viedään uupumiseen saakka).

Kuinka paljon vapaaottelija-ammattilainen treenaa ja syö? Entä haastetaanko tunnettu Anton Kuivanen joskus kadulla tappeluun ja onko naisehdokkaita enemmän kun normaalisti menestyksen myötä? Se selviää nyt! 🙂

1. Hej Anton! Miten VO2max-testi meni ja mitkä ovat yleiset fiilikset? (samalla hämmästelen hänen tuloksiaan)

– Hyvin meni, melko loppuun asti vedin. (Tässä testaaja Johan Lahti kommentoi, että testi meni erittäin hyvin).

2. Miltä treeniviikkosi näyttää suunnilleen ja millon ovat seuraavat kisat?

– Toivuin täysin kylkivammasta kuukausi sitten ja treenaan nyt pohjakuntoa. Treenejä mahtuu viikkoon noin 12. Niihin kuuluu lajikohtaiset harjoittelut, lenkkeily ja voimaharjoittelu. Kisakautena treenaan suunnilleen saman verran, mutta hieman eri tavalla. Seuraavasta vastustajasta selviää uutisissa pian…

3. Miltä sun ruokailu näyttää? Suositko jotain tietyntyyppistä dieettiä?

– Perusruokailu on minulle tärkeää. Suosin laadukasta ja monipuolista ravintoa. Valmentajani on biokemisti, joten hän pystyy auttamaan minua joissakin ravinteellisissa asioissa. Joskus voi olla haastavaa saada tarvittava kalorimäärä syötyä. Minua on myös joskus yritetty tutustuttaa esim. Paleo-dieettiin, mutta en ole ryhtynyt sellaisiin.

4. Kun sinut tunnetaan helposti kaduilla ja yöelämässä (humalaiset suomalaiset…) niin onko ringin ulkopuolella ikinä haastettuu riitaa? Oletko ikinä ollut tappelussa ringin ulkopuolella?

– Viimeksi kun olin tappelussa, niin olin ylä-asteella, eli ei sitä ajaudu helposti vapaa-ajalla tappeluihin. Yleensä ne on niitä, joilla on huono itsetunto tai ovat juoneet liikaa, jotka lähtevät haastamaan riitaa.

5. Okej. Entäs mites naisten suhtautuminen on muuttunut menestyksen myötä? Onko paljon naisehdokkaita? Heheh.

– Onhan niitä jonkun verran tullut. Sillon kauan sitten, kun olin Facebookissa “sinkku” niitä tuli enemmän. Ja niin, toki Sali-ohjelman jälkeenkin niitä tuli jonkun verran.

6. Tyypillinen kysymys: Pelottaako sinua ikinä otteluissa?

– Pelko ei ole päällimäisenä mutta kyllä sitä tottakai on. Se toimii tietyksi avuksi, tuo vaistot esiin ja on ikään kuin ystävä otteluissa. Pelko herättää minut konkreettisesti tulevaan koitokseen. On typerää väittää, ettei ikinä pelkää.

7. Kun itse treenaan, mulle on todella tärkeää treenimusiikki. Miten se on sulla, onko sinulla pakko olla musiikkia kun treenaat tai valmistaudut otteluun?

– Se ei ole niin tärkeää minulle, sisääntulobiisi (joka valitaan itse) otteluihin on toki tärkeä. Vapaa-ajallani kuuntelen mielelläni hieman rauhallisempaa musiikkia kuten reggaeta, soulia, funkia, jazzia ja vanhaa hiphoppia.

9. Näin yhdellä videolla, että venyttelet. Tuli mieleen, harrastatko joogaa tai oletko testannut?

– En ole ikinä ollut kunnon tunnilla, mutta olen kyllä kiinnostunut. En tiedä mahtuuko jooga treeniviikkooni mutta sitä olisi toki mukavaa testaa joskus. (Tässä suosittelin hotjoogaa Antonille, jota monet ammattiurheilijat harrastavat).

10. Viimeinen kysymys: Voitko ottaa kanssani kädenvääntöä?

– Joo…

Kumpi voitti? Mysteeri.Anton oli todella mukava ja sympaattinen kaveri, kiitos paljon Anton haastattelusta ja tsemppiä tuleviin otteluihin! Tästä lähtien seuraan ja fanitan sua.

Tässä vielä pari youtube-videota Antonista:

3 comments

  1. Heippa Steffi! 🙂 Löysin sun blogin tänää ja oon kahlannu jo muutaman ekan kuukauden postaukset läpi, ihan huippublogi, kiitos paljon! Itse oon reilun vuoden käyny salilla aika epäsäännöllisesti mut kesällä en käyny ollenkaa ja tuloksii ei oo tullu oikein ollenkaan, mut nyt oon ottanu itseeni niskasta kiinni ja aijon alkaa kiinnittää enemmin huomioo syömiseen ja aerobiseen treeniin, jotta saisin itseeni kiinteämmäks ja lihaksikkaammaks. 🙂 Sun blogi vaikuttaa tosi inspiroivalta ja uskon että tästä on paljon apua mulle. Mulla ois sulle myös pari toivepostausta: mitä sun treenikassi sisältää ja tatuointiesittely, jos oot jo tämmösii tehny (en löytäny ainakaan) niin linkkaile! 🙂

  2. Hei ja suurkiitos! Toi treenikassin sisältö oli kiva juttu, teen sellaisen postauksen jossain vaiheessa! Tosi kiva että oot saanu inspistä. Hyvää joulua! 🙂

    x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.