Kysymyspostaus #2 osa 5Osa 5! Vastaukset jatkuvat ensi viikolla.

Testasin surffausta ekan kerran Australiassa, vuonna 2010. Sen jälkeen olen reissannut aaltojen perässä ja halu kehittyä on kova. Olen ainoastaan harjoitellut melomista laudan päällä kotimaassa. En ole käynyt aalloilla, vielä. Tässä on tämän blogin surffikategoria. Paras paikka on varmasti mielipide-kysymys, mutta usein olen kuullut että Indonesia ja Hawaii ovat parhaita paikkoja. Henkilökohtainen lemppari on Englanti (olin erittäin onnekas aalto-olosuhteiden kanssa). Surffaaminen itsessään ei ole niin kallis harrastus, mutta lennot voivat toki maksaa paljon. 


Kiitos! Alavatsa on itsellekkin ehkä haastavin. Teen postauksen vatsalihastreeneistä tänään myöhemmin, tai ensi viikolla. Itse mulla kiinteyty nuo paikat lenkkeilyn ja salitreenien kautta. Vähän vaikea sanoa, kun en tiedä sinusta paljon, että miksi olet lihonut. Mahdollista on, että osa on lihasta, jos olet tehny paljon salitreeniä. On hyvä muistaa aerobinen treeni osana liikkumistaan, niin painonhallinta/painonpudotus on tehokkaampaa.

Kiitos, viesti menee siis perille! Ryhmäliikuntatunneista olen sekä hyvää että huonoa mieltä. Tärkeintä niissä on, että haastaa itseään, mutta jos tekee samaa kerta toisensa jälkeen niin voi olla että ei kehity. Luin juuri eilen artikkelin tuosta lihastenkehityksestä/kasvusta ja viesti oli suunnilleen tämä: voi yhtä hyvin treenata isoilla painoilla & harvalla toistolla TAI pienemmillä painoilla & monella toistolla – kunhan treenaa lihaksen väsymykseen asti (siihen, että lihas saa vaurion a.k.a lihakseen sattuu), niin lihas myös kehittyy (tämä on siis hyvä asia). Takaisin kysymykseen! Pidän bodypumpista ehkä eniten noista ryhmäliikuntatunneista. Bodypump on lihaskuntotreeniä ja sillä pystyy muokkaamaan kroppaa. yleiskunnon ylläpitämiseksi sopisi esim. BP ja jokin aerobien treeni, spinning on intervallityyppinen aerobinen treenimuoto. Et mielestäni välttämättä tarvitse erikseen saliohjelmaa, jos sinun BP-tunnilla käydään kokonaisvaltaisesti koko kroppa läpi (jos käyt 1-3kertaa viikossa) ja harrastat jonkintyyppistä aerobista treeniä päälle. Parantamalla ruokavaliota treenien lisäksi saa nopeammin muutosta aikaan.

Vatsalihaksia ja etukyykkyä

x Steffi

4 comments

 1. Moikka! Mistä olet ostanut noi Shock Absorber -urheiluliivit? Nelly.comista niitä ainakin näköjään löytyy, mutta haluaisin koittaa niitä päälle kun ei ole yhtään tietoa koosta. Oletan siis, että ne on tukevat?

 2. Hei!

  Blogisi on todella inspiroiva ja käytännöllinen, kiitos siitä.

  Olen huomannnut, että olet pitkään miettinyt, millaisilla kengillä talvella pääsisit hyvin lenkkipoluille.
  Itse pitkään lenkkeilyä harrastaneena voin suositella sinulle Puman night fox (tai ihan vaan fox) gore tex- kenkiä. Kengät ovat kevyet, mutta niillä pysyy hyvin pystyssä. Olen jakanut muutaman talven postia ja voin kertoa, että haastavillakin sääkeleillä nämä kengät ovat pysyneet kuivina!
  Menneisyydessä olen käyttänyt useita nastakenkiä, mutta koen, että niillä on ikävä juosta, koska ne painavat usein todella paljon.

  Toivottavasti löydät hyvät juoksukengät ja pääset lenkkeilemään!:)

  T. CJ

 3. Why o why, miksi niska noin hurjassa asennossa etukyykyssä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.