Ruokapuoli ensi vuonna – Slow Food

Hei. Tosi kiva nähdä, että monella muullakin on samantyyppisiä aikoimuksia ensi vuodelle, kun minulla. Vertaistuki on aina plussaa.

Uudevuodenlupaukseni ruokapuoli tulee olemaan sama, mistä olen puhunut aikaisemmin – AITOA, PUHDASTA RUOKAA. Tulen noudattamaan tällaista ruokailua kuitenkin astetta tarkemmin 🙂 Käsite Slow Food, sopii aika hyvin tähän mentaliteettiin. Siihen aijon perehtyä myös enemmän mutta ymmärtääkseni se käsittää lähi-, luomu- ja eettistä ruokakulttuuria.

Kun tämä “uusi” elämäntapa alkaa (minulle uusi verrattuna parin viikkoisen suklaa- ja jouluajan herkutteluun) aion itse aloittaa sen viikon pituisella superterveellisellä ruokavaliolla: herkut pois kokonaan viikoksi, puhdasta ruokaa paljon (rasvoja, hiilihydraatteja ja proteiineja), tavallista enemmän vettä, yrttejä jne. Liikuntapuoleen tulee viikon mittaisesti mahtumaan paljon aerobista ja hikijoogaa, saunomistakin jos mahdollista Eli tietyntyyppinen viikon mittainen DETOX-kuuri, jos sitä siksi haluaa kutsua (siitä perehtyvämpi postaus vielä). Haluan kuitenkin tässä painottaa, että olen “ihmedieettejä” vastaan ja tämä ei ole sellainen.

Ruokaostokset tänään (lisää liha, kana, juusto, pähkinät…)

Aikaisemmin sanoin, että aloitan tämän terveysremontin 1.1-2013, koska kuitenkin vuoden ensimmäinen päivä on monelle lepopäivä (lue: yömyöhäistä valvomista) päätin, että aloitankin 2.1-2013!


On tottakai hyvä elää nyt jo terveellisesti (niinkuin itse teen) mutta tämän “uudenvuodenkuurin” aloitan 2.1-2013 ja jaan tänne ruokailureseptejä ja treenivinkkejä 🙂
Lähtekää messiin!

(blogini oikealla puolella lukee “tunnisteet”, sieltä klikkaamaalla “elämäntaparemontti” löydätte nyt ja tulevaisuudessa aina tähän projektiin liittyvät postaukset)


x Steffi

11 comments

 1. Kuulostaa aika hyvälle! Pitäisi itsekin ruveta syömään terveellisimmin, koska tuntuu että olisi aika pitää kroppaa hyvänä. :))

  Kaikkia vinkkejä otetaan siis ilolla vastaan!
  Eli ensi vuoden alussa alkaa ruokaremontti!

 2. Odotan tätä kans innolla 🙂 itekkin tahdon tehdä muutoksia ja tämä todella antaa apua, uskoisin =-)

 3. Itse syön aina kotona pelkästään luomua ja lähellä tuotettua mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa ja suosin ravintoloita jotka käyttävät esimerkiksi kauppahallin lihaa ja muutakin lähituotettua, mutta pakko sanoa että se kyllä vähän kirpaisee aina kassalla.

  Mutta voin kertoa että olo on niin paljon parempi kuin ennen että kyllä kannattaa se vähän isompi lovi sinne kukkaroon ottaa hyvän ravinnon vuoksi, kroppa kiittää!

 4. Jeee oon niin mukana !! Oon yrittäny googletella kaiken maailman detox-kuureja yms mutta alko vähän pelottaa ku alettiin puhua suolihuuhteluista.. 😀 Tää sun idea kuulostaa just hyvältä. Olisko mahdollista, että kirjoittaisit tänne mahdollisimman tarkkaan miten meinaat toteuttaa esim. syömisen, liikkumisen ja levon! 🙂

 5. Haluaisitko vielä kertoa, että mikä sulla on tämän viikon mittaisen ‘dieetin’ tarkoitus? Poistaa nesteitä kehosta, saada hyvä alku elämäntapamuutokselle vaai joku muu? 🙂
  Mie oon niin innostunu tästä aiheesta!

 6. Jee mukana ollaan :)! Itsellä ainakin aijon juuri panostaa ruokavalioon ja sen laatuun ja määrään.. liikuntaa tulee tehtyä paljon, mutta ruoka ei aina ole kondiksessa. Kyllä venyttelyynkin aijon panostaa, tavotteena olis helpottaa/poistaa sillä jo aika pitkään vaivanneita selkä- ja lonkkakipuja. en malta odottaa!!
  Ainut huono puoli on se, että ruokavalion tarkkailusta on tullut minulle ehkä jopa pakkomielle.. ja joskus pelkään, että yritän hallita liikaa ja tuhlaan paljon aikaa sen miettimiseen. Yhden suklaan syöminenkin saa toisinaan voimaan pahoin henkisesti.(huom. en ole anorektikko tms. vaan hoikahko liikunnallinen nuori nainen) Koetko sä koskaan mitään tollasta?

 7. Aivan uusi, ensimmäinen suomalainen Slow Food-kirja ilmestynyt, kannattaa tsekata 🙂 http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9529314345

Leave a Reply

Your email address will not be published.