Treenityytyväisyyskaavake

Olen päässäni kehitellyt pientä ideaa niille, jotka haluavat lisätä treeniä tulevalle vuodelle. Tämä on heille, jotka eivät treenaa yhtään tai omasta mielestään eivät tarpeeksi. Koska niin moni liikuntapainotteinen uudevuodenlupaus menee mönkään epärealististen tavotteiden takia, kehitin tämän!

Sanotaan vaikka että “Liisa” haluaa aloittaa treenaamisen ja laihtua 15kg. Hän ei ole treenannut kun pari kertaa viime kuukausien aikana, mutta nyt hän ottaa itseään niskasta kiinni. Liisa päättää treenata tästä lähtien 6 kertaa viikossa – uintia 3 kertaa, salitreeniä 2 kertaa ja ainakin kerran joku kova ryhmäliikuntatunti. Tähän päälle Liisa on myös tehnyt uudenvuodenlupauksen jättää kaikki lemppariherkut pois kokonaan, leipääkään ei tarvitse syödä eikä mitään ruokailua kl. 18 jälkeen. Onnistuuko Liisa ja onko hän kesäkunnossa (-15kg) puolen vuoden päästä?

EI.

Se vain niin harvoin toimii niin, että liian tiukoilla säännöillä päästään tavoitteeseen. Kun “sortuu” syömään herkkuja tai kun treenit ovat jääneet liian monta kertaa väliin, niin lopetetaan täysin – kaikki on muka pilalla. Ja jos siihen tavoitteeseen päästään näin, lihotaan pudotettu paino takaisin, koska ei tiedetä miten ylläpitää uutta elämäntyyliä – osaa ainoastaan olla “dieetillä”.

Moni ehkä tunnistaa itsensä tässä. Tällä kaavakkeella (jonka nimeksi annoin “treenityytyväisyyskaavake”) treenitavoite tulee olemaan hieman mukavampaa ja tavoitteet ovat todennäköisempiä! 🙂

Eli “treenitavoite” on tietty määrä verrattuna “viimeaikaiseen liikuntamäärään”. Jos tietyn määrän tavoittaa, voi olla tyytyväinen itseensä. Jos treenaa enemmän, se on toki plussaa – mutta ei pakollista. Jos tästä on jollekkin apua, voin askarrella samantyyppisen “ruokailutyytyväisyyskaavakkeen”?
Kysymyksiä kaavakkeesta?

Hyvää viikonloppua! 🙂

x Steffi

11 comments

 1. Tosi hyvä kaava perusliikkujille, oon ihan samaa mieltä että suurin syy elämänmuutoslupausten epäonnistumisiin on liian korkeet tavotteet liian nopeesti ja liian dramaattisilla muutoksilla 🙂

 2. No ei sitä leipää pidäkään syödä 🙂

 3. liikunnan osuus on itselläni jo tuolla viimeisessä sarakkeessa mutta nyt pitäi ruokapuoli saada järkeväksi ja urheiluani tukevaksi niin että tuloksiakin alkaisi näkyä, joten samanlainen kaavake ruuasta olisi kyllä mielenkiintoinen 🙂
  -katja

 4. Oisko sulla ehdottaa jotain hyviä takareisiliikkeitä kotona tehtäväksi? (: Tanko löytyy, mutta kotona en pysty mitään kovin isoja painoja käyttämään…

 5. hei osaatko neuvoo millasilla ruuilla vois vaikuttaa ihon kuntoon? muutenkin kun juomalla paljon vettä

 6. Loistava keksintö! Ruokapuolelle ehdottomasti toivoisin vastaavaa, se kun on itselläni aina se heikoin lenkki…:-/

 7. Mitä liikuntaan/terveyteen liittyviä appseja sulla on iphonessa? Sain tielle just iPhone5 mutta en oikein osannu ettiä appstoresta mitään hyviä sovelluksia..

 8. Onko leipä oikeasti sellainen ettei kande syödä? Siis ruisleipäkin? Mun pt sanoi, että n.3 leipäviipaletta päivässä on ihan ok. Ruisleipää tai täysjyvää.

 9. Hei Steffi,

  Olen tainnut bongata sinut Instagramista juhannuksen tienoilla, ja pikkuhiljaa olen alkanut seuraamaan blogiasi ja instagram-päivityksiäsi lähes päivittäin 🙂 Nyt päädyin lukemaan näitä sun “alkupään” postauksia tänne.

  Toimin itsekin personal trainerina ja olen saanut blogistasi inspiraatiota aktivoida omaanikin taas. On myös motivoivaa seurata toisia työssään! Ja siis tämä treenityytyväisyyskaavake, IHAN MAHTAVA IDEA!! ROCK!

  Olet ihanan positiivinen ja aktiivinen nainen. Tsemppiä kisatavoitteisii ja aurinkoa sekä lämpöä kesääsi!
  Toivottavasti kuullaan toisistamme 🙂

  Terveisin,
  Lotta Leiwo
  Liikuntapalvelu ILO

Leave a Reply

Your email address will not be published.