Turvottaa – illalla juhlat! Mikä avuksi?

Suurimmat syyt ovat ne, että turvotus ei näytä hyvältä eikä tunnu hyvältä. Varsinkin jos suunnitelmissa on tiukka mekko tai muuten vaan jotkut hienot vaatteet, jossa haluaisi tuntea itsensä hyvältä, turvotus ei todellakaan ole haluttua. Ja miten seurasta ja illanvietosta voisi nauttia täysillä kun fiilis on kuin ilmapallolla? Vatsa on se alue, jossa turvotus tuntuu (ja näkyy) yleisesti ensimmäisenä.

Syitä on monia – huono (epäterveellinen) syöminen, liiallinen syöminen, liian vähäinen syöminen (jos paastoaa pitkään ja syö yhtäkkiä paljon), vähäinen liikunta, suolainen ruoka, ruoka-allergiat (keliakia, laktoosi-intoleranssi…), se aika kuukaudesta, ummetus, huono ruoansulatus… Nuo tuli ensimmäisenä mieleen. Itselläni menee tuo siihen “huono syöminen”-kategoriaan ja illalla on juhlat -uusivuosi! Monella (myös minulla) on jäänyt pieni jouluherkuttelu päälle ja yritän siksi keksiä ja samalla testata jos yhden päivän aikana saisi mitenkään aikaseksi slimmin siluetin illaksi!

Katsotaanpa mitä kuulema kannattaa samana päivänä vaalia ja mitä välttää, jotta olo ei olisi turvonnut:Vaali näitä:

Liikunta – Kun liikkuu, m.m. vatsan toiminta paranee ja hikoilu poistaa nesteitä kropasta. Treeni tai jonkinnäköinen liikunta taitaa olla hyvä idea tälle päivälle!

kuva: Sandra

Oikea ruokailu – Ruoat, jotka vähentävät turvotusta: Banaanit, anananas, papaya sekä piparminttu ja inkivääri tee.

Saunominen – Hikoillaan – nesteitä poistuu.

Vesi – Vesi on meille elintärkeää ja puhdistaa koko elimistön. Sitä kannattaa tänään hörpätä.
Vältä näitä:

Suolainen ruoka
– Suola sitoo vettä, joka voi johtaa turvonneeseen olotilaan.

Hiilihapot – Limut olisi muutenkin hyvä olla “No thanks”-listalla. Hiilihapollisedet juomat (myös vedet) voivat aiheuttaa turvotusta. Olen itse Vichyn suurkuluttaja, mutta tänään vaihdan sen tavalliseen veteen.

Tietyt kasvikset – Tuntuu hieman väärältä olla suosittelematta kasviksia mutta suurissa määrissä pavut, parsakaali ja kukkakaali saatta aiheuttaa turvotusta.

Purkka – Monen terveynettisivun mukaan purkansyöminen aiheuttaa myös ilmanielemistä – mikä voi aiheuttaa turvotusta.

Lisää vinkkejä turvotuksen vähentämiseksi?

Maitopohjaiset tuotteet voivat olla hyödyksi tai vastaan tässä asiassa – jos elimistösi sulattaa helposti maitotuotteita (ei ole laktoosi-intoleranssia tai ruoansulatusvaivoja), niitten ei pitäisi aiheuttaa turvotusta.

osa vinkeistä: livestrong.com ja thefooddoctor.com osa kuvista: weheartit.com

ps. zalando-liivin arvonta on päättynyt! Julkaisen voittajan 1.1-2013.
pps. 2.3 alkaa detox viikko!
Hyvää uuttavuotta! 🙂
x Steffi

14 comments

  1. Mun paras vinkki on proteiineja ja VETTÄ! Aionkin ottaa omasta vinkistä vaarin, näyttääpi nimittäin siltä että sitä vettä pitää lipittää noin 5 litraa että saan tän pöhön pois 😉

  2. Ostin eilen alennusmyynneistä sellaiset “vartaloa muokkaavat” sukkahousut. Olin koko aamun ihan tuskissani lähinnä kuukautisten aiheuttaman vatsaturvotuksen vuoksi, koska illalla olisi tiedossa uuden vuoden juhlintaa. Kokeilin sitten sukkahousuja hiukan epäileväisenä. Sukkahousuihin ahtautuminen ei ollut mikään maailman helpoin tehtävä, mutta kun sain ne vihdoin jalkaan, oli vatsakumpukin kadonnut sen sileän tien! Ilta on siis pelastettu. En olis heti uskonut, että noin hyvin toimisivat. Pidemmällä tähtäimellä turvotuksen poistossa luotan kyllä enemmän perinteisiin vesi/ravitsemus/liikunta keinoihn.:D

  3. Steffi, huomaa että olet omaksunut koulusta kaiken THL-propagandan pureksimatta ja kyseenalaistamatta niitä. En nyt tarkoita ainoastaan tätä postausta (suola ei turvota jos elimistön joditasapaino on kunnossa, ethän vahingossakaan kannusta suolattomaan ruokavaliooon??) mutta suosittelet täysjyväviljaa ja rasvattomia tuotteita ja pehmeitä rasvoja. Ei näin. NE on myrkkyä.

    Ottakaa hyvät lukijta kyytiin lähdekritiikki!!!

  4. hei relatkaa nyt ihmiset hyvät! ei steffi nyt mihinkään suolattomaan ruokavalioon kannusta varmaankaan! järki käteen! ehkä lähinnä tarkoittaa, että ei kannata esim. ranskalaisia vetää tupla suolapussien kera..

  5. Itse vähensin hiilihapotetun veden juomista ja mahani on niin paljon paremmassa kunnossa nyt! Uskon, ainakin että tämä on yksi syy. Ehkä stressi myös vaikutti mahan turvotukseen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.