Vatsalihastreeni – yli 300 toistoa

MOI! 🙂 Iloinen caps lock-moikkaus siksi, koska sain tänään melko suuren osan joululahjoja ostettua ja yritän sillä tavoin välttyä joulustressistä. Joulunhan pitäisi olla rauhoittumisen aikaa… Itseäni kuumottaa eniten tekemättömät koulujutut, mutta teen minkä voin. Vinkkinä kiireiselle ajalle on pieni itsekkyys ja ajan ottamista itselleen. Minä teen sen harjoittamalla jonkinnäköistä urheilua. Joogata aion tällä viikolla myös. Kuten jotkut ovat ehkä huomanneet, jooga ja muu liikunta ovat minun tapani rauhoittua. Jouluherkuttelusta aijon tehdä myös postauksen, miten olla stressaamatta kun suklaata ja muita herkkuja on KAIKKIALLA????? Tästä lisää tällä viikolla.

Kuitenkin haluan jakaaa pari vatsalihastreeniä teille. Nämä ovat todella helppoja ja tuttujakin monelle. Kiinnostavaahan on, että teen aika harvoin vatsalihasliikkeitä. Vatsalihakset ovat ilmestyneet muista kokonaisvaltaisista treenimuodoista kuten maastavedoista, kyykyistä, rinnallevedoista ja lenkkeilystä, esimerkiksi. Lähes kaikissa treeniliikkeissa (salilla, salin ulkopuolella…) on hyvä muistaa pitää korsetti tiukkana!

Jos ja kun teen vatsalihastreenin, teen m.m. näitä! 20 kertaa per liike! Yhteensä päälle 100 liikettä. Voi tehdä 3 kierrosta = yli 300 liikettä.

Tavallisia vatsalihasrutistuksia, mutta jalat leveälle ja ylösnousussa kädet jalkojen väliin. 20 toistoa.

Suorien jalkojen hidas ylös alas liike, jalat yhdessä, kädet pään taakse.

Kyynärpää polveen, näitä tulee tehdä 40 yhteensä (20 per puoli).
Linkkariksi tätä taidetaan kutsua, tämän voi tehdä hitaasti. 20 toistoa.
Jalat ylös tai maassa. Paino sivulta sivulle, katse eteenpäin. Voi toki käyttää pienempää painoa kun 15kg.
Ja siitä
Kiitos Stinalle kuvista.


x Steffi

12 comments

 1. Olisko sulla jotain liikettä, jolla vois korvata noi liikkeet, jossa jalat pitää laskea suorana alas ja nostaa ylös? Mä en niitä meinaan pysty selän rakenteellisen vian takia tekemään, ihan lääkäri käski jättää välistä ne 🙁 kuitenkin ne on ainoita, jotka tuntuu alavatsassa, joten millä korvata ne ? 🙂

  • On!

   1. Makaa samalla tavalla lattialla, jalat ovat ylhäällä koko ajan ja nosta peppua hitaasti ylös ja alas, selkä ja pää maassa koko ajan.

   2. Voitko istua tuolin päällä, nojata selkänojaan, pitää käsillä kiinni tuolista ja nostaa ja laskea jalkoja (suorina)? Peppu olisi siis nipinnapin tuolin päällä ja yläselkä nojaa tuoliin.

   3. Jumppapallolla voi tehdä tavallisia vatsarutistuksia, jumppapallot ovat usein selkä-ystävällisiä.

   Toivottavasti näistä oli hyötyä!

   x Steffi

  • kiitos paljon 🙂 entä mitä tuumaat noitten jalannostojen tekemisestä niin, että ylävartalo on kohotettuna, silleen että mennään selälleen ja nostetaan ylävartalo kyynerpäiden varaan? Koko selkä siis nousee maasta 🙂 Olisko se yhtä toimiva kun toi ihan normaali ?

  • On yhtä toimiva ja tuntu itse asiassa aika hyvältä selälle! 🙂

   x Steffi

 2. Aivan mahtava blogi!! Täältä saa niin paljon vinkkejä ja motivaatiota. Miksen ole löytänyt sua aikaisemmin 😀

 3. Aiheeseen liittymätöntä, mutta sulla on ihan mieletön kroppa! Ainiin, ja herkkujenvälttövinkkejä otetaan mielellään vastaan, oma panokseni on Valion (?) sokeroimaton glögi jota ostin eilen, maistuu TISMALLEEN samalta kun “perusglögi”, mutta vain 21 kcal vrt 51 kcal (tav. glögi). Jos juo 3 desiä= 60kcal vrt 150kcal. Aika huima ero, siis kahden piparin ero 😉

 4. Sun blogi on aivan ihana, saan täältä niin paljon energiaa ja motivaatiota taisteluun läskejäni vastaan! Vaikka olet itse ihan huikeassa kunnossa niin on mahtavaa kuulla kuinka “ymmärrät” meitä pulleroitakin 😀 Tarkoitan siis sitä,kun kerroit, että haluat tehdä töitä ylipainoa vastaan ja annat motivoivia vinkkejä. Muutamia treeni-blogeja joskus lukeneena olen huomanut kuinka niin moni pilkkaa ja haukkuu, eikä ole ymmärryksen häivääkään kuinka vaikeaa näistä kiloista on päästä eroon… Tulipas avauduttua, mutta halusin vain kertoa kuinka paljon iloa ja tsemppiä tuot tähän mun elämäntapamuutokseen tän sun blogin kautta! 🙂 Olen palkannut itselleni PT:n, joten paljon treenivinkkejä ja motivaatiota tulee sieltäkin, mutta kaikki painonpudotukseen liittyvät postaukset ovat todella odotettuja 🙂

 5. Anonyymi – Kiitos, kiva että olet löytänyt tänne.

  Maximie – Kiva kuulla susta taas! Pitää testata itsekkin vähän noita eri glögiversioita, monet ovat todellakin liian makeita. Onko sokeroimaton kuitenkin makeutusaineellinen? Niitä yritän itse ainakin välttää.

  Anonyymi – Aivan ihana kuulla. Voin luvata sulle, että mieleeni ei ikinä tulisi pilkkaa ylipainoista – se ei kuulu luonteeseeni. Mua kiinnostaa ylipainoisten kanssa työskentely juuri siksi, koska tunnen ymmärtäväni että tämä aihe ei ole mustavalkoinen. Ja hienoa, että olet palkannut itsellesi PTn, PALJON tsemppiä!

  x Steffi

 6. kiitos tästä vatsareenistä, sain oikein kunnon poltteen, vaikken tosin 15 kilolla tuota vikaa tehnytkään;D

 7. Olipa kiva ja selkeä postaus. 🙂

 8. Moooi! Lueskelin blogias ja tuli tälläi toive mielee. Elikkäs en oo koskaa treenannu mun vatsalihaksii ja en saa ees yhtä istumaan-nousua tehtyä. Ni oisko mahollista saada tänne vatsalihas liikkeitä alottelijalle ja sellasii joita voi tehä ihan kotoa kun salille ei oo mahollisuutta päästä. ja haluisn litteemmän vatsan ku se vähä pömpöttäää ja tiukoist housuist tursuu. Ja tärkeintä et saisin juhannuksee mennessä yhen istumaan-nousun tehtyä :DD

Leave a Reply

Your email address will not be published.