Verenmaku suuhun – treeni

Älkää pelästykö treenin nimeä, satuin vain itse tekemään sen niin kovaa, että verenmaku taisi maistua suussa. Tehkää se oman tuntemuksen mukaan ja soveltakaa painoja, vauhteja ja taukoja miten haluatte. Maanantaisin tykkään itse ottaa hieman iisimmin treenatessa – ikään kuin “herätän kroppani uuteen viikkon”. Suosittelen tässä treenissä kuitenkin haastamaan itseänne! Treeni on lyhyt mutta intensiivinen. Tämä on “crossfit”-tyyppinen treeni. Treeni tehdään omalla vastuulla…

Verenmaku suuhun – treeni

Valmistelu:
10-15 min kävely+juoksu alkulämmittely (varmistetaan että kroppa on lämmin)
Käytä esim. samaa juoksumattoa – tällä tulet treenissä tekemään 1,20min juoksuja nopeudella 16km/h (tai vähemmän jos et pysty kontrolloimaan näin nopeaa juoksua). Kerää ympärillesi maastavedoille tanko jossa painoa 50kg (eli levypainoja yhteensä 15kg per sivu) – tai jokin muu luku jolla pystyt melko helposti tekemään maastevetoja 8 kertaa. Hanki myös viereen kahvakuula à 20 kg, tällä tulet tekemään 16 toistoa. Katso myös valmiiksi alue, jossa pystyt tekemään yleisliikkeitä 10 kertaa. Lämmittele ja testaile näitä liikkeitä. 
Treeni (tehdään kolme kierrosta)

1. Juoksu 15-16km/h – 1,20min
2. Maastavetoja 8 toistoa
3. Yleisliikkeitä 10 kpl
4. Kahvkuulaheilatuksia 16 kpl
Pieni tauko (ei pysähdyksiä) ja seuraavaan kierrokseen. Kierroksia tehdään 3, jos kolmannessa ei “tunnu tarpeeksi”, voidaan se tehdä neljännen kerran. Jos teette treenin esim. kaverin kanssa, ei ole väliä missä järjestyksessä se tehdään.
Jos joku tekee tämän niin saa kertoa mielipiteitä tai kysellä!
kuvat: Sandra
x Steffi

11 comments

 1. Mitä tarkoitat yleisliikkeellä? 🙂

 2. Löysin yhden sinun kuvan instagramista fightforfit nimiseltä käyttäjältä. Liekö saanut sinulta lupaa julkaista sitä? Ajattelin, että sua saattaisi tämä kiinnostaa 🙂

 3. Kiitos tästä postauksesta, treeni meni (tai siis oli) testattavaksi! Oli kyllä melkoinen herätys viikkoon…Huh. Rankkaa oli, mutta sen jälkeinen fiilis (kun syke oli laskenut) oli mahtava!! Oon kokeillut muitakin sun kirjoittamia ja kokeilemia treenejä ja kovia on ollut jokainen.
  Mulla olis muuten kysymys, treenaatko paljon salille esimerkiksi yhtenä päivänä pelkkiä käsiä/olkapäitä/selkää vai onko sun salikerrat yleensä enemmän tälläsiä ”crossfit” tyylisiä? Meinaan sulla on upean, terveen ja VAHVAN näköinen kroppa. Haluaisin itse enemmän lihaksia ja voimaa omaan kroppaan, ja olenkin saanut niitä vähäsen puolenvuoden aikana, mutta nyt alkaa kyllästyttää mennä pumppailemaan salille vain tiettyä lihasryhmään, kun juuri esim. tälläinen treeni on ihan mahtava ja siitä tulee loisto fiilis. Haluaisin kuitenkin vielä kasvaa tästä (lisää lihaksia) niin tämmöinen treeni ei kuitenkaan taida kovasti kasvattaa.. Vai? Voin olla nimittäin aivan väärässä!

 4. Tää on ihan mahtava treeniblogi 🙂 Sä oot Steffi ihan paras, voisit sä ruveta mun personal traineriksi 😀 ?

  Mulla olis yksi kysymys, oon ollut about 3 kk flunssan jälkitaudeissa ja kun nyt vihdoin alkaa olo olla parempi, ja pääsisin liikkumaan, niin miten mun kannattaisi lähteä liikkeelle? Esim. tän postauksen treeni ei ehkä oo paras vaihtoehto ;). Oon käyny pari kertaa jo pumpissa ja salilla tekee treeniä ihan pienillä painoilla tunnustellen, mitä keho sanoo. Miten pitkään kannattaisi tehdä kevennettyä treeniä? Musta tuntuu, että mun kestävyyskunto on ainakin ihan nollissa, tuolla lumessa tarpoessa kun alkaa heti hengästyttämään (tosin vieläkin on hiukan tukkoisuutta jäljellä).

 5. Instagram-kuvasta! Näin sen, ja en ole antanut lupaa. Tämä ei kuitenkaan häiritse minua joten annan asian olla, kuva toimii selvästi treeni-inspiraationa joten se on minulle ihan OK. Kiitos kun mainitsit 🙂

  Anonyymi, joka testasi treeniä! Tosi kiva, että sait testattua. Joskus treenaan erikseen “vain yläkroppaa” ja “vain alakroppaa”. Yleensä treenaan kuitenkin melko kokonaisvaltaisesti koko kropan läpi, ja näitä “crossfit” treenejä teen n. kerran viikossa. Tällaiset treenit kyllä kasvattavat lihaksia – kun väsytät kroppaa melkein loppuun asti, niin lihas kehittyy!

  hanniina – Kiitos paljon. Voin ruveta sitten kun alan ottamaan asiakkaita vastaan! 🙂 Tärkeintä on tässä että tunnustelet itse pikkuhiljaa mikä tuntuu hyvältä ja kun olo on täysin terve, voit palata samoihin treenitapoihin mitä sulla oli ennen kun olit kipeänä. Se kunto on edelleen olemassa, vaikka et ole pystynyt tekemään paljon 3 kk aikana. Jos olet muuten täysin terve, niin voit jo lisätä puhtia.

  x Steffi

 6. Mun salilta ei valitettavasti löydy juoksumattoa, mut haluisin tota kokeilla, niin voisko ton juoksun korvata esim. kuntopyörällä? 🙂

 7. Ehdottomasti! Kuntopyörä tai soutulaite käy yhtä hyvin. Löydä oma “täysii”-vauhtisi niillä 🙂

  x Steffi

 8. Oon testannu samantyylista treenia, mut mun voimat ei ehka riita 20kg kuulaan… ja joo, verenmaku suussa mennaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.