Video – Uusi vatsalihasliike

Tämä vatsalihasliike oli täysin uusi minulle! Tosi kiva kun kaverit opettaa uusia juttuja. Tämä on myös monipuolinen liike – vatsalihakset tekevät kokonaisvaltaisesti työtä. Tarvitset:

– treenikaverin
– mahdollisesti treenimaton

Tämä koko paketti on hieman vaikea saada kasaan – treenikaverin tehtävä ei nimittäin ole niin helppo, kun toinen (minä) nousee ylös. Testailkaa itse ja kysykää jos on jotain 🙂

musiikki: The White Panda – Pandamonium

x Steffi

8 comments

 1. Mielenkiintoinen! Harmi että salilla yleensä yksin menee.

  Toinen mukava on selällään maaten jalat yhläällä ja sun pää on kaverin lähes jalkojen välissä. (kaveri siis on seisten) Kaveri on napa kohti sun pystyssä olevia jalkoja ja nilkoista heittää jalkoja sivuille ja eteen, jolloin sun tehtävä on sinnikkäästi pitää jalkapohjat kohti kattoa vaikka kaveri kuinka niitä viskoisi maata kohti. 🙂 PT -laittoi tämän aikanaan ohjelmaani ja tullut tehtyä aina tilaisuuden tullen.

 2. Tuollainen video on myös tehty! 🙂 tulossa pian…

  x Steffi

 3. Eikös niin ole sanottu, että parhaimman vaikutuksen vatsoille saa, kun eliminoi lonkankoukistajalihakset pois käytöstä esim nostamalla jalat ylös? Täähän ei nyt tue sellaista? ja ettei vie ala-asennossa selkää rennoksi matolle vaan pitää sen koko ajan vähän ylhäällä niin, että stattiista pitoa tulee.

  • Treenejä voi aina tehdä tiukemmaksi. Videon liikettä saa varmasti tehostettua paljonkin jos haluaa, esim. juuri staattisella pidolla kuten kuvailit. Lapaluut kokoajan ilmassa, niin alkaa tuntumaan enemmän.

   Samoin mielenkiinnosta voisi kokeilla hitaasti ylös nousemista, eikä repäsevällä liikkeellä ensin kädet eteen.

  • Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  • Sen koko liikkeen idea ei ole vältämättä “paras vatsalihas effekti”, vaan että opit käyttämään kropan liikemäärää hyväkseen lihasvoiman avulla. Se on hyvä asia että liikkeitä löytyy jotka opettavat lonkan koukistajat tekemään räjähtävsti yhteistyötä vatsalihaksien kanssa. Jos eristät usein vatsalihakset, niin ne ei vältämättä toimi käytännössä hyvin. Mutta toki sille on myös oman paikkaansa.
   Kuitenkin hyvä pointti oli anonyymi lukijalta, mutta se ei ollut teemana varmaan tässä liikkeessä.

 4. Kiitos taas! Pitää testata heti kun saa treenikaverin salille tai miksei tätä voi tehdä missä tahansa! 🙂 Sulla on täällä aina todella hyviä (rankkoja heh) treenejä jaossa, joten ajattelin jakaa yhden, jos haluat joskus testata. En ole siis itse keksinyt tätä, vaan tykkään selata erimaiden ja kaupunkien crossfit- sivustoja, ja löysin tämän sieltä, ja on muuten aika hapokas, kun tekee kyykyt syväkyykkyinä..

  10 Front Squat @ 60 Kg
  15 Sec rest
  10 Back Squat @ 60 Kg
  —– 3 min rest —–
  x 5 rounds

  Huuh, täytyy kyllä sanoa, etten itse tehnyt noita 60 kg vaan oli pakko tiputtaa painoja, mutta niinhän se meneekin, että tekee siten, mikä sopii itselle, mutta haastaa silti. 🙂 Jos joskus innostut/kerkeät/haluat kokeilemaan, niin kerrohan tykkäsitkö! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.