Elämäntapamuutos jatko-osa

Hej ja iloista keskiviikko-iltaa. Siitä on nyt viikko, kun aloitin “Detox-viikon”, joka tarkoitti puhdasta ruokaa ja paljon liikuntaa. Yksi tärkeitä tekijöitä detoxissani oli “Glowing Green Smoothie”, jota join joka päivä. Smoothien lisäksi söin kunnolla ruokaa – niin lisäaineetonta kun mahdollista. Tämän lisäksi liikuin lähes päivittäin. Kävin kuntosalilla tekemässä lihaskuntotreenejä ja “crossfit”-treenejä, lenkkeilin ja venyttelin. Jouluturvotus on selvästi laskeutunut ja olo on hyvä.

Monella on ehkä vaikeuksia löytää terveellinen ruokarytmi, joka sopisi arkeen. Dieeteillä ollaan helposti, mutta mitä sitten kun dieetti loppuu? “Suomi, älkää nutratko!” -postauksesta tuli todella luettu ja nousi kolmanneksi luetuimmaksi postaukseksi koko bloggaushistoriani aikana! Tämä on hyvä asia, toivottavasti pystyn lisäämään tietoisuutta aiheesta – se oli kirjoituksen pointti.

Nyt kerron teille miten minä aion syödä, jotta painoni pysyisi samassa ja jotta voisin hyvin. En usko, että yllätytte kun kerron, että aion syödä puhtaasti, mutta miten teen tämän niin helpoksi kun mahdollista? NÄIN:

Jotkin asiat voivat kuulostaa työläiseltä, mutta tämä elämäntapa (ainakin ruokailun suhteen) tulee luonnollisesti ajan kanssa. Ihana on myös huomata, että monet kaupat ja ravintolatkin pyrkivät samanlaiseen mentaliteettiin – luomu- ja lähiruokaa.

Tsemppiä kaikille elämäntapamuutoksen tehneelle lukijoille. Toivottavasti vinkeistäni on hyötyä muille, kuin minulle.

x Steffi

6 comments

 1. "vanha" lukija

  Kiitos paljon ihanasta blogistasi! Seuraan blogiasi niin mieluusti koska pääperiaatteesi ei ole laihdutus, vaan terveelliset ja paremmat elämäntavat (etkä tee niistä liian monimutkaisia ;)), mikä on minusta ihanaa!

  Omasin itse ennen todella huonot ruokailutottumukset; join paljon alkoholia ja söin todella huonoa ruokaa. Raskaaksi tultuani päätin muuttaa ruokailutottumuksiani parempaan suuntaan ja blogisi on ollut suuri apu sen päämäärän saavuttamisessa, vaikka olenkin “kunnolla” seurannut blogiasi vasta kolmisen kuukautta. Nyt 4 viikkoa laskettuun aikaan ja syön paljon täysjyvää, hedelmiä, vihanneksia sekä teen melkein kaikki ruokani itse. Myös luomu ja lisäaineettomuus ovat minulle tärkeitä. Olen todella iloinen että olen päässyt tähän asti, osittain sinun neuvojesi avulla ja aion todellakin jatkaa vielä raskauden jälkeenkin, en ikinä palaa takaisin vanhaan!

  Synnytyksen jälkeen otan seuraavaksi tavoitteekseni alkaa liikkua hyvin ja otan varmasti sinun neuvosi käyttööni! 🙂

 2. Heippa! GGS oli ihan sikahyvaa, kiitos vinkista, mutta oli pakko tulla tannekin informoimaan kuinka mun kavi, kun sita join enemman kuin tuon yhden lasin paivassa 😀 kirjoitin siita postauksen, lukaiskaahan ihan varoittavana esimerkkina!

  http://anywhereishomebysonja.blogspot.nl/2013/01/tehokas-detox.html

  Kuitenkin iso kiitos ihanista terveysvinkeista ja inspiroivasta blogista! 🙂

 3. Mä tossa lukasin sun blogin läpi, ja jäi mietityttämään toi sun muodonmuutos-postaus. Millä tavalla sä söit sun muodonmuutoksen aikana? Yli- vai ali oman kulutuksen ja kuinka paljon? 🙂 Itse alotin syksyllä käymään salilla, mutta koven treenin tuloksena lihakset oli vaan lähtenyt – kiitos liian vähäisen syömisen. Nyt oon syönyt enemmän, mutta mietityttää se, että haluisin lisää lihaksia ja rasvaa pois… ei taida olla samaan aikaan mahdollista? 🙂

 4. Moikka! mä lihoin vuonna 2012 8 kg stressin ja vuorotyön yms aloittamisen takia ja säännöllinen liikunta jäi, nyt yritänkin laihduttaa sen 8kg ja 2 kiloa olenkin saanut jo pois! haluaisin kysyä sulta et mikä ois hyvä hiilihydraatin lähde ennen treeniä? olen vähentänyt hiilareita, koska haluan laihduttaa, mutta huomasin sen heikentävän mun treenejä. :/

 5. oikeastaan samaa kysyisin kuin julia! : D

 6. Ihmeissään

  Mä en ymmärrä, samoihin aikoihin kun laitoit tämän ja olit paasannut siitä, kuinka aiot syödä puhtaasti ja terveellisesti jne – laitoit instragramiin kuvan jostain ihme suklaamyslijutusta. Ja muistaakseni oli vielä START. Nää oli aika ristiriitaiset päivitykset, START-myslihän on kuin murskattuja keksejä.. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.