Leukoja

Leuanvedot ovat myös erinomoista treeniä! Tein itse leuka-ennätyksen neljä päivää sitten, ja paikat ovat edelleenkin kipeänä, erityisesti leveä selkälihas (latissimus dorsi). Jos tekee leukoja siihen asti, ettei mene yhtäkään enää, sitä kutsutaan maksimaaliseksi voimaharjoitteluksi. Yritän saada videon leuanvedoistani pian – todistusmateriaaliksi, että meni se 9… Maailmanennätys on muuten 232 putkeen! Hahaha:)
Leuanveto vasta-otteella (jota demonstroin näissä kuvissa), kehittää isoja rintalihaksiamme (pectoralis major), hauistamme (kaksipäinen olkalihas – biceps brachii), olkavarrenlihastamme (brachialis), leveää selkälihastamme (latissimus dorsi) ja isoa lieriälihastamme (teres major).

Heh, ei tarvitse liikaa välittää nimityksistiä, jotka kirjoitan latinaksi – kertaan näitä itseni takia, jotta oppisin ne ulkoa 🙂

Kuvat: Sandra
 x Steffi

7 comments

 1. Tehokas ja hyvä liike! Yritin eilen, mutta huonoin tuloksin kun käsi vähän kipeytynyt. 😀

  Onko vinkkiä heiluri liikkeen pysäyttämiseen? Se yleensä vie terän viimeisistä vedoista.

 2. Hahah, ite vein just ennätyksen 15 😀 salilla oon käyny viimeks yli vuos sitte:D

 3. Leuat on yleensä helpompia miehillä ku naisilla.. 🙂

 4. hei!
  olisiko sulla vinkkejä kuinka voisi alkaa treenaamaan leuanvetoja? mitä korvaavia liikkeitä kannattaisi tehdä salilla jos ei saa vedettyä vielä yhtäkään leukaa?

  kiitos mielenkiintoisesta ja ihanan jalat-maassa-henkisestä blogista! 🙂

 5. löysin tämän sun blogin ihan sattumalta ja ihastuin heti tähän meininkiin täällä! 😀 oot jotenkin niin raikas ja reipas, että postauksia lukiessa itsekin reipastuu! 🙂 ja sun timmistä kunnosta saa hirveesti motivaatiota omaankin projektiin.

  että kiitos vain, olet ihana!

 6. heeei, pistäppäs vinkkii miten leuanvetoo kannattas harjotellaja kuinka usein, saan 6 ja tahtosiin saaha kesääm mennessä 10 .)

 7. Moikka! Oon uus lukija täällä ja ihan mahtava blogi!! Voisitko tehdä postauksen alotteleville treenaajille esim. mitä syödä ennen ja jälkeen treenin ja millaisilla väleillä. Ja minkälaisia toistomääriä ja sarjoja kannattaa alkuun tehdä sun mielestä yms että pääsisi paremmin treenauksessa alkuun oikeaoppisesti? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.