“Minulla ei ole rahaa treenata”

Haluan ensiksi kiittää teitä lukijoita ja kommentojia m.m. edellisiin postauksiin (proteiinijauhoista ja subwaysta). Kommentoimalla ja jakamalla omia kokemuksianne ja mielipiteitänne tulee hyviä keskusteluja aikaan. Terveysasioiden avartaminen ja kyseenalaistaminen on hyvä ja tärkeä asia. On hyvä myös muistaa, että minä olen vain yksi ihminen, joka kirjoittaa omista ajatuksistaan ja kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä – tämän olette varmasti jo ymmärtäneet. Tällä pienellä blogillani, jonka aloitin n. puoli vuotta sitten, on yli 7000 lukijaa viikkopäivisin, viime kuussa minulla on ollut yli 144 000 lukijaa ja lukijamäärä kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistumalla keskusteluihin todella moni tulee näkemään kommenttinne ja näin pystytte hitaasti mutta varmasti vaikuttamaan asioihin, jos niin haluatte. Minulla ei ole käytössä minkäännäköistä kommenttiestoa. Toivoisin kuitenkin, että jos mahdollista, kommentoisitte omilla nimillä/käyttäjänimellä. Tällä tavoin muut lukijat, minä ja kenties “vaikuttavat henkilöt” ottavat kommentit astetta vakavammin – jos itse siis niin haluatte. Minua ei kuitenkaan haittaa anonyymit kommentit.

Postausaiheeseen!->

Okej, mietin tässä hieman tyypillisiä “selityksiä” liikkumattomuuteen, joita kuulee sieltä sun täältä. Itse sana “selitys” on jotenkin aika negatiivinen, etten välttämättä käytä nyt sitä. Sanoisin mielummin, että tässä tyypillisiä väärinymmärryksiä, joita ihmisillä on ja yritän soveltaa näihin väärinymmärryksiin tapoja, jotka edistävät liikuntaa ja hyvinvointia. Okej se siitä pikkutarkkaisuudesta, heh! Koska tekstiä on melko paljon, teen näitä “selitys”postauksia jonkun aikaa, yksi “selitys” per postaus, että jaksatte lukea…. 🙂


“Minulla ei ole rahaa liikkua/salijäsenyyteen/Personal Traineriin!”


– Onko rahaa kuitenkin muuhun, kuten epäterveellisin herkkuihin, alkoholiin, tupakkaan, “turhiin tavaroihin” __________ (lisää oma)? Liikunta on investointi itseensä ja ympärillä oleviin ihmisiin. Kun huolehtii itsestään liikunnan avulla, voi itse fyysisesti ja henkisesti paremmin. Kun voi hyvin, se loistaa ulospäin = ympärillä olevat tärkeät ihmiset (lapset, ystävät, kumppanit…) voi hyvin seurastasi ja haluaa olla lähelläsi (hyvä olo tarttuu!). Jos rahaa ei halua kuitenkaan laittaa esim. kuntosalille, on myös olemassa halvempia tapoja liikkua: 1. Kotona treenaaminen: Pari välinettä riittää kotona treenaamiseen (esim. kahvakuula ja käsipainot), siihen jumppavideo tai youtube-klippi päälle ja paketti on valmis. 2. Ulkona liikkuminen. Luonto on ilmainen paikka, ja sitä pitää kohdella hyvin!

Kun ymmärtää, että voi olla kiitollinen raikkaasta ilmasta, kauniista maisemista, lenkkipoluista, järvistä ja merenrannoista, kukkuloista, hiihtopoluista, puistoista, puistolaitteista, ulkona olevista rapuista, ilmaisista puistojumpista, raskaista esineistä, (esim. autonrenkaista) joita voi käyttää treenaamiseen, puista (joissa voi esim. roikkua ja vetää leukoja), lemmikkieläinten kanssa lenkkeilystä ja leikkimisestä, kavereitten kanssa puistotapaamisista frisbeen tai jenkkifudiksen parissa, auringosta nauttimisesta ja kuntopiirin tekemisestä, ________ (lisää oma) lista voisi jatkua vaikka kuinka pitkään! Ja ymmärrän, Suomessa ei voi aina tehdä noita kaikkia mutta se on enemmän plussa kun miinus. En itse lenkkeile yhtä paljon nyt talvella, mutta jos minulla ei olisi salijäsenyyttä ja tarvitsisin enemmän liikuntaa, niin keksisin tavat! On hyvä miettiä asioittensa tärkeysjärjestystä. Paljon tsemppiä kaikille.


 

“When there is a will, there is a way”
Kiitos kuvaajille: Sandra, Stina, Enni, Karin, Jassu, Pete
x Steffi

17 comments

 1. Honestly I was reading this post eating dark chocolate in my bed after work)) i was already sure that I didn’t have energy for a work out in the gym today but your positive and motivating pictures kicked my ass and I went to pack my bag for the gym))) “If there is a will there is a way” is very important thing but you also should tell your readers how to get this will as you did because I think it’s a cornerstone of everything.
  Best regards
  Nataly

 2. Oon laittanu sulle kommenttia vanhaan postaukseen, mutta et oo varmaan huomannu vastaa 🙂 eli siis mä mietin sitä, että miten oot syöny ton sun “elämänmuutoksen” tms aikana 🙂 sulle kuitenkin tuli lihaksia, mutta lähti rasvaa, eli söit alle sun kulutuksen? Miks mulle joka paikassa sitten sanotaan, etten voi saada molempia samaan aikaan 🙁 voitko valottaa tätä juttua vähäsen ? 🙂

 3. Omasta lähipiiristä löytyy todella monta, ketkä käyttää tätä tekosyytä “ei ole rahaa harrastaa liikuntaa”…mutta rahaa on bilettää kaikki viikonloput baareissa >< elämä on valintoja täynnä 🙂

 4. Rahaa treenaamiseen ei juuri tarvita. Paitsi tietenkin sen mitä sijoittaa esim lenkkikenkiin tms. Itse päädyin tänä lukuvuonna siihen ettei ole rahaa maksaa jumppayhdistysen kausimaksua, MUTTA olen sitten itsekseni lenkkeillyt ja tehnyt lihaskuntoa youtuben yms avustuksella ja rohkenen väittää olevani paremmassa kunnossa kuin silloin kun kävin ohjatuissa jumpissa. Oma motivaatio vaan tarvii olla suurempi kun oma-alotteisesti suunnittelee urheilunsa.

 5. Itse käytin tätä tekosyytä pitkään ja käytän sitä vieläkin , koska hyvä kun on varaa edes pakollisiin asioihin. MUTTA! Otin itseäni niskasta kiinni ja aloin treenaamaan kotona. Selailin netistä erilaisia treenejä ja löysin niistä kokeilemalla minulle sopivimmat. Aina ei tahdo motivaatiota löytyä, mutta väkisin ne reenit tulee silti väännettyä ja niiden jälkeen onkin aina aivan mahtava olo. Odotan mielenkiinnolla seuraavia “selitys”postauksia 🙂

 6. Hei Steffi!

  Kyllä jaksetaan lukea! Faktiskt!

 7. Sulla on kyllä hieno asenne, koitan itse pyrkiä samaan. Vaikutat niin vahvatahtoiselta ja silti kiltiltä ja sydämelliseltä ihmiseltä. Ja blogi on inspiroiva, kirjoitat hienosti hyvästä olosta ja itsensä arvostamista! Kiitos tästä blogista 🙂

 8. Olen aina saanut irroitettua kuukausimaksun jostakin ja tosiaan kun ajattelee noin kuin kirjoitit, että mikä on tärkeintä niin varmasti itsekkin pystyn luopumaan jostain sellaisesta mikä oikeasti ei ole tarpeellista ja satsata sen summan liikuntaan tai varusteisiin.
  Itselläni ei ole hienoja vaatteita salilla mutta ainakaan minua se ei haittaa.

  Olen kuitenkin jonkin aikaa miettinyt, että pääsenkö samanlaisiin tuloksiin treenaamalla ainoastaan kotona jos luopuisin salijäsenyydestä.

  Minulla on painoa pudotettavana n. 40kg.

  Tietoa on niin liikunnasta kuin ruokailustakin mutta sitä vartalon muokkausta mietin. Pääsenkö suht samoihin mittoihin “vain” kotitreenillä.

  Olen ajatellut jos ostaisin esim. crosstreinerin ja kahvakuulan ja esim. 5kg käsipainot. Kolmen eri vahvuusluokan kuminauhat minulla on.

  Minulla on paperilla sekä jalka, vatsa, että selkä ohjelmat fysioterapeutin laatimana.

  Lenkkeilen koiran kanssa päivittäin n. 2-3 tuntia. toisinaan hyvin leppoisasti ja toisinaan reippaammin.

  Työpäivän ja tunnin lenkin jälkeen on kamalan vaikea päästä lähtemään salille. Siis saamattomuus on pahin, kukaan muu ei pidättele. Toisaalta sali on 3min. pyörämatkan päässä.

  Eli kaiken tämän kirjoituksen päätteeksi.

  Saliharjoittelu vai kotijumppa vartalon muokkaamiseen ja laihdutuksen tueksi?

 9. Mä oon viimeset pari talvee juossu lenkkiä ulkona säällä ku säällä! Joskus vähän ehkä uhkarohkeestikin, jos oli kauheesti pakkasta. Tein myös paljon kotitreeniä, mikä oli mielestäni ihan tehokasta 🙂 Lisäksi kävin uimassa, mikä on tosi halpaa! Paikallisen uimahallin opiskelijalippu taitaa olla jotain 3 euroa, eikä se varmaan kauheesti kalliimpi muuallakaan ole! Eli ei tosiaan oo rahasta kiinni!

  Tänä talvena kuitenkin päätin satsata ja ostaa salikortin. Onhan se vähän mukavampaa juosta ja treenata “täydellisissä” olosuhteissa salin laitteilla. Valitsin tosi halvan salin, missä en maksa esim. ryhmäliikunnasta, ilmasista kahveista tms, saunasta tai valtavasta lehtipinosta. Onhan noi kivoja lisiä, mutta meen salille tasan treenaamaan ja maksan vaan siitä. Ei tule kalliiksi.

 10. Mä olen opiskelija ja ennen en treenannut salilla, koska ajattelin että se on kallista. Viime kesänä ostin ekan salikortin ja sen jälkeen jäsenyyden. Päätin että maksan salikortin vaikka opintolainalla, sillä kyllä omaan hyvään oloon pitää panostaa. Kotona jumppailu ei ole mun juttu ja ulkona tulee urheiltua vaan lumettomana aikana. En voisi olla tyytyväisempi mun päätökseen, nyt olen yli puolen vuoden ajan jäynyt vähintään 3krt/vko salilla, tämän vuoden puolella jopa 5-6 kertaa. Keväämmällä salilla tulee käytyä varmaan vähemmän kun pääsee ulos lenkkeilemään, mutta salijäsenyydestä en silti luopuisi enää ikinä! Urheilullisemman elämäntavan myötä myös mm. baarissa käynti on jäänyt oikeastaan kokonaan ja syön terveellisemmin (ei mm. ulkona syömistä niin paljon) joten rahaakin on säästynyt. Oikeastaan siis salikortti on maksanut itsensä jo takaisin 😉

 11. Postauksesi on niin täyttä asiaa etteipä siihen ole juurikaan lisättävää 🙂 blogisi on aivan ihana!

 12. Haluan vain huomauttaa etteivät kaikki salit ole yhtä hintavia, kuin kuntokeskukset. On mahdollista käydä salilla ja treenata hyvinkin edukkaasti esim. pienemmillä salilla tai esimerkiksi kaupungin ylläpitämillä saleilla. Jos on rahapussin nyörit tiukoilla, eikä koti kuntoilu luonnistu, niin suosittelen lämpimästi etsimään vaihtoehtoja isosti markkinoiville ja näkyville kuntokeskuksille.

 13. Monissa kouluissa tai liikuntakeskuksissa salikäynti maksaa 2-4 euroa. Helsingin kaupungilla on erityisryhmiä ylipainoisille, tammi-huhtikuu(tai osa toukokuun loppu), maksaa n. 40 euroa.

  Turussa on työikäisille suunnattu liikuntakortti (naiset nimikkeen alla “leidit liikkeellä” ja miehet “hikinen tusina”). Kortin voi ostaa koko kevätkaudeksi tai puoli kevätkaudeksi ja sama syksyllä. Hinta vaihtelee sen mukaan, asuuko Turussa vai ei, onko opiskelija, työtön tm. Perushinta (turkulainen ei-opiskelija) hinta on 55 euroa. Sillä pääsee käytännössä joka päivä liikkumaan, jos haluaa. Tässä linkki naisten tarjontaan:
  http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=21507

  Uskoisin, että monessa muussa kunnassa on vastaavaa tarjolla. 55 euroa on naurettavan halpa hinta, eikä se 85 euroa ulkokuntalaiseltakaan paljon ole, JOS on aikaa ja mahdollisuuksia käydä useamman kerran viikossa.

 14. Onko kenelläkään tietoa, saako Espoossa/Helsingissä kiikuttaa oman Personal Trainerin kaupungin salille? Ei kiinnosta isot kuntokeskukset ja Espoon kaupungin salilla ei varmaankaan juuri mitään ohjausta saa? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.