Miten söin, kun laihduin lähes 10 kiloa? Kysymyspostaus.

Minun piti postata enemmän kun kerran eilen, mutta se aika, jonka olin suunnitellut blogille menikin aivan toisiin juttuihin. Olin Elixialla tapaamassa Lorna Jane-edustajia (näistä treenivaatteista enemmän pian!) ja yhtäkkiä minut olikin värvätty mukaan Elixir-ohjelman kuvauksiin… Miltä näytän Mirella Koulliaksen ja Viivi Avellánin vieressä? Heheh, se selviää ohjelmassa (tarkempi lähetysaika pian myös). Hauskaa oli!

Ruokailustani hieman siitä kiinnostuneille

Kysyin PTltäni paljonko painoin ennen kun aloitin tämän “kuntoremontin” (PTn kanssa treenailu, terveellinen ja säännöllinen syöminen, alkoholinkulutus vähemmälle sekä tupakka pois).

Vastaus: yli 75kg

Olin luullut, että painoa ei ollut ihan niin paljon, mutta olihan sitä. Paljonko painan tällä hetkellä? 1,5 vuoden jälkeen?

n. 66-67kg

Eli lähes -10kg olen laihtunut 1,5 vuodessa.

1,5 vuoden ero

Joitakin kiinnostaa miten söin tämän aikana joten nyt puhun hieman ruoasta! Ilman treeniä (PTtä!) tämänhetkinen kunto ei missään nimessä olisi mahdollista – se on tärkeä muistaa. Ruokailuni oli melko terveellinen ennen “kuntoremonttia”, kerron kuitenkin nyt mitä tein eritavalla.

Alkoholia vähemmälle – Ihanasta reppureissusta tulleena oli “muutama” juhlatilaisuus takana. Aivan hullun hauskaa oli, mutta elämä ei voi olla yhtä juhlimista… Tai voihan se! Mutta sitten ei olla hyvässä kunnossa fyysisesti, heheh. Kävin ulkona edelleen kuntoremontin aikana, mutta yritin jättää juomiset vähemmälle. Pari kertaa kuukaudessa pystyin kuitenkin juomaan olutta tai viiniä ja samalla päästä siihen kuntoon johon pääsin. Eli en ole jättänyt alkoholia täysin pois.

Herkkupäiviä vain yksi – Ja on melko samalla tavalla edelleen. On “karkkipäivä”, jolloin voin syödä hieman epäterveellisempiä juttuja. Omat epäterveelliset herkut ovat suklaa missä muodossa vaan ja irtokarkit.

Ateriarytmi kohdalleen – Kunnon aamupala aina, useimmiten puuroa. Välipala, lounas, toinen välipala ja illallinen. Illalla mahdollisesti vielä iltapala. Paljon kasviksia ja salaattia, kylläinen olo piti aina tulla. Ruokaa söin paljon!

Tässä on hyvä muistaa, että minä en sortunut mihinkään dieetteihin. Minulla ei ollut mikään kauhea kiire (tottakai haluaa nopesti päästä tavoitteeseen), mutta olin kärsivällinen. Tämän jos voisin kaikille laihduttajille selittää hyvin: Tehkää kovaa työtä, jotta pääsette tavoitteeseenne mutta älkää etsikö mitään “pikaista tietä onneen”. Kova treeni ja ruoka-asiat kuntoon, se on oikeasti niin yksinkertaista.


Jos teillä on tästä aiheesta kysymyksia, kysykää vain ja vastaan erikseen toisessa postauksessa siitä.

x Steffi

30 comments

 1. Tykkäsin kovin tästä postauksesta. Kovin ihmettelen miten uskallat olla näin rehellinen täällä internetin syövereissäkin, ite en samaan uskaltais, sun rehellisyys on erittäin arvostettavaa! Ja herranjestä miten hyvässä kunnossa oot (ja myös olit):)

 2. Heräsi yksi kysymys: siis miten usein sulla on herkkupäivä?

  • Kerran viikossa, tai niin ainakin Steffi on kirjoittanut aikaisemmissa postauksissa. 🙂

 3. Mä pelkään hiilareita. Söitkö tuona aikana paljon hiilareita? osaatko arvioida oliko reippasti alle 100g/pv vai enemmän?:)

  • Älä pelkää! Laadukkaissa hiilihydraateissa ei ole omasta mielestäni mitään vikaa. Ruisleipä, puuro, hedelmät, kasvikset – kaikki nuo kuuluvat minun ruokavaliooni.

   x Steffi

 4. Lite avis, har suktat efter Lorna Jane gear i sen jag såg dem på Ida Warg!! Känner igen mig i hur du har ätit och gått ner 10kg, jag gjorde nämligen samma sak. Det finns inga genvägar och konstiga dieter till att gå ner i vikt, hemligheten är bra och regelbunden mat och träning. Och att lämna bort alkoholen gör mycket!! Tack vare det gick jag ner 10kg på 9 mån!

 5. Apua, tänään ekaa kertaa salille (hyvin, hyvin pitkään aikaan), ja mut tullaan punnitsemaan. Luulen, että painoni on samoissa lukemissa kun sun painosi oli. Mahtavaa nähdä tässä postauksessa todiste, että kovalla työllä saavuttaa tuloksia.

  http://2-roads-diverged.blogspot.co.uk/

 6. Kiva, että teit tämän postauksen, ja kerroit että söit kunnolla ja reilusti “kuntoremontin” aikana. Monet laihduttajat jättävät syömisen minimiin ja alkavat treenata enemmän, mutta useilla treeni-innostus varmaan osittain lopahtaa siihen, ettei jaksa treenata. Ei tietysti jaksakaan, jos ei syö!

  Olen itsekin alkanut syödä enemmän (yksi proteiinipitoinen välipala lisää ja illalla kunnon monipuolinen iltapala), koska pelkään syöneeni liian vähän aiemmin. Treenaan paljon ja teen salitreeniä kovilla painoilla, joten syödä pitää ja saa kunnolla. Lihakset eivät kehity liian vähällä ruoalla. En myöskään pelkää lihovani, sillä syön laadukkaasti, ja uskon ylimääräisen enerigan ohjautuvan lihaksiin.

  Kiitos hyvänä esimerkkinä olemisesta 🙂

 7. Just tänään viimeks haikailin Lorna Jane treenivaatteiden perään. Ajattelin kohta vinkata Aussi poikaystävällä, et mulle voi lähettää jonku kivan topin piristykseksi tänne Suomeen. Malttamattomana odottelen tietoa Lorna Janesta! (: Ps. Oot kyllä älyttömän kivassa kunnossa!
  -Sini

 8. Löysin sun blogin vähän aikaa sitten ja nykyään luen tätä päivittäin. Tykkään tosi paljon ja oot ihan varmasti mieletön inspiraatio monille 🙂

 9. Olet kyllä hyvä esimerkki ihan kaikilla siitä, ettei laihduttamisesta tulee mitään jos sitä yrittää dieetillä ! Minkä pituinen olet ?

 10. Voisitko sä tehä postauksen lihasmassan kasvattamisesta ja rasvan polttamisesta samaan aikaan? Sun oma mielipide asiaan, kun siihen on niin kauheesti mielipiteitä joka paikassa 🙂

 11. Saran kysymykseen mäkin kaipaisin sun näkemystä!

  Onko sulla tai PT:llä tallessa mittoja, siis vatsan, haban jne. -ympärysmittoja ja niiden muutoksia tältä ajalta?

 12. Olen lukenut blogiasi vasta hetken aikaa ja tän postauksen myötä nousi mieleeni muutama kysymys: voisitko kertoa joitain esimerkkiruoka-annoksia (aamupala, lounas yms. (välipalavinkkejä olitkin tuossa hetki sitten julkaissut) ja montako kertaa viikossa treenasit + millaisia treenejä teit aloittaessasi kuntoremontin? Kiitokset vastauksista jo etukäteen! 🙂

  • Kiva! Instagramistani löytyy usein ruokakuvia (stef_fit). Jos seuraat siellä, näet lähes päivittäin mitä syön ja millaisia annoksia.

   x Steffi

 13. Sairastelitko kuntoprojektisi aikana? Miten tsemppasit taas itsellesi motivaation jos olit ollut pidempään kipeänä?

  Mä oon sairastellut marraskuun lopusta lähtien enemmän ja vähemmän. Noh varmasti jälkitaudit tullut just siitä että lähteny liian aikasin rääkkäämään itseään. Mulla loppu eilen antibioottikuuri mutta vointi on vieläkin räkänen, eikä kuulookaan että lähtisin vielä salille tän viikon ainaka. Treenihino on kyllä kova, mutta ärsyttää jo nyt kun pääsee taas takaisin (raskaan) liikunnan pariin niin voimat ovat kadonneet! 🙁

  • En muistaakseni sairastellut paljon. Kipeänä on vain pakko ottaa rauhallisesti, sille ei voi mitään.

   Tsemppiä sulle, toivottavasti paranet pian.

   x Steffi

 14. Moi,

  kiitos motivoivasta postauksesta:) Sanoit, että söit paljon ruokaa. Mikä on mielestäsi paljon & voisitko kuvata/kertoa esimerkkiannoksesta? Syön terveellisesti, mutta mielestäni oikeasti paljon ja mietinkin, että voisiko tässä olla syy siihen, että paino ei putoa? Minuakin kiinnostaisi tuo hiilareiden määrä ja se, millaisia hiilareita söit (pelkkää tummaa pastaa/riisiä vai myös leipää?).

  • Söin sen verran, että nälkä lähti – mutta ei sen enempää. Instagramistani löytyy ruoka-annos kuvia. Ruoan liiallinen/liian vähäinen määrä voi olla syy siihen, ettei paino putoa.

   x Steffi

 15. Miten paljon liikut tällä hetkellä viikossa ja miten liikuntamäärät jakautuvat lihaskuntoon/aerobiseen/kehonhuoltoon?

  • Treenaan tällä hetkellä Crosfittiä (voimaa ja voimakestävyyttä). Tämän lisäksi lenkkeilen ja harrastan joogaa.

   x Steffi

 16. Ihanan inspiroiva blogi, kiitos siitä! Miten pitkä olet muuten? 🙂

 17. Mitämitämitä! Onko Lorna Janea tulossa Suomeen ihanaa! Jäin Ausseissa merkin treenikamoihin ihan totaalikoukkuun ja nyt harmittaa täällä kun ei niitä saa mistään. 🙂 Kuulostaa lupaavalta.

 18. Tiedätkö sun rasvaprosenttia ja jos tiedät, niin kertoisitko? 🙂

 19. Ei uskoisi noista kuvista, että olet laihtunut melkein 10kg! Tuntuu samalle painolle mutta tiiviimmässä muodossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.