Opiskeluistani ja minä Personal Trainerina

Mainitsin tästä jo aiemmin ja tässä hieman kattavampi teksti siitä, mitä teen tällä hetkellä.

Opiskelen “Idrott och Hälsopromotion” (suoraan suomennettuna liikuntaa ja terveydenedistämistä) ruotsinkielisessä ammattikorkeakoulussa (amk) ja valmistun nimikkeellä idrottsinstruktörliikunnanohjaaja (näissä nimikkeissä on melko suuria eroja: on ryhmäliikunnanohjaajaa, liikunnanopettajaa, liikunnanneuvojaa, valmentajaa, personal traineria ja muita. Nämä eroavat toisistaan sisällöllisesti ja opiskeluajallisesti). Minun koulutukseni kestää 3,5 vuotta, opiskelen kolmatta vuotta. Pidän koulustani paljon! 🙂 Tähän voin vielä mainita, että minulla on ollut oma Personal Trainer 1,5 vuotta, jota ilman en missään nimessä olisi tässä kunnossa, jossa olen nyt. Samalla olen oppinut hänelta paljon asioita treenistä ja ruokavaliosta, sekä käytännön asioita treenin suhteen.

Tässä pari koulukuvaa vuosien varrelta!
Lapsityöharjoittelu…
Minä ja Anna testataan liikuntarajoitteiden jääkiekkoa – oli todella hauskaa ja rankkaa.
Koulussa tulee aina nälkä…  
Tässä vedettiin omalle luokalle jumppaa, taustalla soi muistaakseni “Häissä”…

Ja tässä soi “The Hamster Dance” haha 🙂 Olen myös vetänyt luokalleni joogaa ja meditaatioharjoituksia (II09&II10)
Ja juuri nyt suoritan työharjoittelua Elixialla. Teen Personal Trainer-töitä, eli ohjaan Elixian jäseniä ja teen heille treeniohjelmia. Tulen olemaan Elixialla töissä 2-3kk, mahdollisesti pidempään. Jos jotakuta kiinnostaa Elixian jäsenyys ja olemaan minun asiakkaani, se on nyt mahdollista. Sähköpostitse saatte lisäinfoa siitä: stefaniehagelstam@steffit.com.

Suomesta löytyy tietääkseni puolen vuoden-vuoden mittaisia Personal Trainer-koulutuksia. Minulla ei kuitenkaan ole näistä mitään kokemusta. Jos jollakin lukijalla on, olisi mukava kuulla mikä paikka on hyvä ja mikä ei. FAF, Trainer4you, Fisaf, PTCA, Kuntosalien koulutukset (Sats, Motivus…?). Siinä osa, joita vain googletin!


Kiitos kuvaajille: Niko, Maria N ja Pete

Aurinkoista torstaita! 

x Steffi

13 comments

 1. Kovasti haluaisin olla sinun asiakkaasi, mutta Elixian jäsenyys ei valitettavasti kiinnosta. Ehkä, jos sinulla on joskus oma PT-bisnes 🙂 Keep up the good work!

 2. harmi kun asun täällä pohojosessa niin en voi tulla sun ohjattavaksi :/ muuten tulisin heti! ehkä joskus tulevaisuudessa minäkin asun helsingissä (:

 3. Nyt tulee kyllä niin asiaan kuulumaton kysymys, mutta mistähän/minkä merkkinen tuo ensimmäisen kuvan takki on?

 4. Heissan!
  Tää kommentti ei liity mitenkää tähän postaukseen, mutta tarttisin yhden treenivinkin koskien vatsoja.
  Mulla on jo pidemmän aikaa ollu tavotteena treenata ittelleni oikee sixpack ja nyt pyytäisin sulta jotaitakin tehokkaita liikeeitä.
  Treenan normaalisti n. 3-5 kertaa viikkossa, aina myös vatsoja, mutta ne ei vaan tuu 😀
  En tiedä teenkö niitä liian vähän vai onko liikkeet tehottomia.
  Olisi kiva kuulla mitä liikkeittä itse teet ja millaisilla sarjoilla. Kiitos tästä! 🙂

  • enpä ole steffi, enkä myöskään liikunnan supertietäjä, mutta mutta .. näin naisena, niinkuin säkin näytät olevan, saa treenata ihan tosissaan saadakseen itselleen oikean sixpackin. oletan, että tämä fakta olikin tiedossasi, mutta jos ei, no, nyt on. välillä ainakin itseäni turhauttaa treenata miespuolisen kaverin kanssa, kun hänellä muutokset näkyy huomattavasti nopeammin.
   toisekseen, mikähän mahtaa olla lähtötilanteesi? voisin kuvitella, että mahdollisen “isomman” (= enemmän rasvaa/läskiä sisältävän) vatsan treenaaminen on isompi projekti, kuin jo lähtökohtaisesti, öh, “hoikan” vatsan? tämä ei välttämättä ole mikään fakta, vaan esimerkiksi omassa elämässä tehty huomio. lisäsin lenkkeilyn (kävelyä ja juoksua vuorolenkein) mukaan, ja se tuntui osaltaan auttavan siihen, että vatsalihasten kehittymistä pystyi seuraamaan paremmin. lähtökohtana minulla ei mikään iso ruho ollutkaan, vaan ihan normaalikokoinen, hoikahko.
   kolmannes pointti, miten mahdat syödä? tarpeeksi proteiinia? kannattaa perehtyä siihen, mikä on päivittäinen proteiinintarpeesi ja tarkastaa, tavoitatko sen. tietysti pelkästään riittävän proteiinin saanti yksinään ei johda mihinkään huipputuloksiin, vaan syömisten pitäisi olla muutenkin kunnossa.
   nämähän nyt on aika simppeleitä huomioita, joita varmasti olet itsekin miettinyt. kuitenkin lienee olennaisinta pitää mielessä, ettei naisten lihakset kehity samaa tahtia kuin miesten. itse tykkään tehä vatsoja (ja muita lihaskuntoliikkeitä) ihan tappiin asti. en tiedä onko se oikein vai väärin, mutta niin olen saanut tuloksia. siihen kun vielä lisää oikeanlaisen kuntoilun, on muutos kehossa huomattava.

  • haluan vielä tuohon aiempaan postaukseen lisätä, että vaikka treenais kuinka ja söis oikein niin kaikille ei vain tule vatsalihaksia. En tiedä mistä se johtuu, mutta näin sanoivat minulle ravitsemusneuvoja ja PT. Tarkoituksena ei ollut latistaa kenenkään haaveita vaan kertoa se karu tosi asia ettei kaikki saa sixpackiä. Kannattaa siitä huolimatta jatkaa treenaamista! 🙂

  • eeva:
   Aiempi kommenttini taisi olla “kaikki, mulle heti”- tyyppinen mikä ei todellakaan ollut tarkoitus! Ajoin ehkä enemmän takaa millaisilla sarjoilla ja mitä liikkeittä kannattaisi tehdä. En todellakaan ole haluamassa sellaista järkyttävää “miehekästä” sixpackia, vaan kauniin naisellinen packin.
   Omasta mielestäni olen hyvässä kunnossa ja kuulen sitä aika usein muilta, eikä vatsan alueella ole varamasti montaakaan ylimääräsitää senttiä. Syön terveellisesti, monipuolisesti sekä aina treenin jälkeen syön/juon proteiinia patukoiden tai juomien muodossa. Ja totta kai rahkaa ja raejuustoa 😉
   Ymmärrän kyllä ja tiedän todella hyvin, että naisilla vatsalihasten kehitys on hitaampaa, mutta niin kuin jo alussa sanoin haluaisin vain vinkkejä hyviin liikkeisiin sekä millaiset sarjat olisivat hyviä.
   Anonyymi: Tuo on kivasti sanottu! Ja olen tuotakin vaihtoehtoa miettinyt moneen kertaan! 🙂

  • Luin Wikiliikkujasta, että kaikille ei tule yhtä herkästi komeita vatsalihaksia, koska lihaskalvot ja lihakset saattavat olla synnynnäisesti erilaiset. Ne suorat vatsalihakset voivat olla ilmeisesti joillakin yhtenäisemmät, jolloin poikittaisia uurteita ei saa niin herkästi näkyviin…?
   Kun katsoo naispikajuoksijoiden vatsoja, niin eroja on sielläkin, vaikka varmaan ne vatsat ovat timmit kaikilla.

 5. Mäkin joskus mietin tota liikunnanohjaaja-koulua, kun sen yhteydessä ainakin Pajulahessa ja Vierumäen urheiluopistolla pääsee niin hyvin treenaamaan opintojen ohella. Sä sovit varmasti tosi hyvin tohon duuniin! 🙂

 6. Fitfarmin PT koulutus on yksi parhaista. Jari Mentula ja Jutta Gustafsberg+muut kouluttajat ovat todella laittaneet ajatusta kaiken kattavaan koulutukseen. 🙂 Suosittelen.

 7. Tää sun blogi on aarre! Sun elämäntavat on terveelliset, mutta pystyt kuitenki joskus herkuttelemaan ja syömään normaaleja kouluruokia ja ruokavalioon kuuluu muutaki ku rahka ja raejuusto. Et veä terveellisyyttä ihan överiksi ja siks sun terveellisestä elämästä voi ottaa mallia tämmönen ihan normaaliki ihminen. Se tekee tästä blogista niiin hyvän!! Oot vielä nuori ja innostavaki.. 🙂 Oon miettiny itelle Personal Traineria kesäksi, mutta mua vaan vähän epäilyttää että onko kesä kovin hyvä ajankohta ottaa PT? mua huolestuttaa jos mun kesästä tulee nimittäin liian ohjelmoitu ja tiukka 😀 Vaikka eipä pääsis kuntokaa repsahtamaan sillon.. Vähän hölmö tää kysymys mutta kysyin kuitenki ku oon pohtinu sitä niin pitkään 😛

 8. Missä keskuksessa toimit pt:nä?

 9. TYAn PT koulutus suoritettuna Etelä-Afrikassa on todella hyvä. Hintaa kurssilla on tietysti jonkin verran. Mutta kuinka usein on mahdollisuus harjoitella olympiatason urheilijoiden kanssa samalla kentällä etelän lämmössä. Suosittelen lämpimästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.