“Satasen treeni” + video

Uudenvuodenaattona tein yhden kovan treenin päästäkseni turvotuksesta eroon. Mulla oli paljon aikaa salilla ja kehitin siinä samalla yhden melko rajun kaloripolttavan treenin.

Kävely+reipas lenkki 10min lämmitykseksi

100 kahvakuula-heilatusta à 16kg
100 maastavetoa à 50 kg
100 etukyykkyä à 40kg (korjaus 30kg!)
100 yleisliikettä (burpees)

Testatkaa ihmeessä tätä itse. Soveltakaa painoja niin, että tekniikka pysyy kunnossa.

Treeni tehdään melko korkealla sykkeellä, mutta tekniikka on todella tärkeä muistaa. Siksi varsinkin maastavedossa ja kyykyissä tempo ei ole se tärkein. Pidin itse pausseja aina kun oli pakko liikkeitten välissä. Erikoistahan tässä on se, että liikkeitä ei vaihdella keskenään, vaan yksi liike tehdään putkeen (tauoilla, jos on tarvetta).

Tämä treeni polttaa paljon kaloreita ja tuo hien pintaan.
Ruokailua ja kaverin huumorilla varustettu avunhuuto
Sikspäkin metsästystä
Puhun usein yleisliikkeistä (englannisksi burpee). Tein lyhyen videon, jotta näkisitte mikä se on. Melkein kuka vaan voi tehdä tämän. Helpompi versio: punnerrusasentoon tullessa jalat voivat yksitellen  siirtää suoriksi taaksepäin (ei tarvitse hypätä tasajalkaa) ja sama noustessa.


musiikki: The Knife – Heartbeats

x Steffi

10 comments

 1. moi steffi!
  ekaks kiitos sun uskomattoman hyvästä blogista. nyt kuitenki tarvis neuvoo,että ku normaalistihan jengi eka laihuttaa ja sit hommaa vasta lihaksii. mut mulla on tilanne nyt se että kropas on kohtuullisesti lihasta ja nyt tarvis vähän rasvaa alemmaks. miten treenaan sillälailla, että laihun mutta lihakset säilyy? 🙂

 2. Mä oon tehnyt burpeeta myös stepperin kanssa. Eli samalla tavalla ensin alas, punnerrusasentoon ja sieltä ylös, ja siitä hypätään tasajalkaa edessä olevalle stepperille (ja sieltä luonnollisesti alas). Jos pitää pienen välimatkan stepperiin, ettei kolauta punnerrusasennossa päätä lautaan :-DD, niin välissä voi ottaa yhden hypyn ja sitten stepperin päälle.
  Tostakin kevennetty versio olis niin, että stepperille askeltaen.

  En ookkaan pitkään aikaan tehnyt noita. Pitää taas ottaa mukaan treeniin! 🙂

 3. Toi yleisliike on kyllä niin tappava 😀 Tuttu korisaikojen kuntopiireistä, mutta nyt en olekaan pitkään aikaan tehnyt.. Pitäisi ehkä, saa ainakin hyvin hien pintaan 😀

 4. Moikka Steffi, ja kiitos mahtavasta blogista! Mua kiinnostaisi jonkinlainen detox-hässäkkä tässä after-joulun ähkyolossa, joten oon näin alkajaiseksi päättänyt ruveta juomaan vettä kaksi lasia per ateria ja hamstrannut muutamat purkkiananakset kaappiin. Näistä sun kirjoituksista on ollut kyllä rutkasti apua omissa mietinnöissä!

  Sellaista toivoisin, että laittaisit joku päivä kaikki päivän ateriat kuvien kera tästä detox-ravinnostasi, niin näkisi suuntaa-antavia annoskokoja yms 🙂 tuon neuvomasi viherpirtelön otan kyllä testiin joku päivä, vaikka kuulostaa ällöttävältä! Kiitos isosta inspiksestä ja hyvästä fiiliksestä blogissasi 🙂

 5. Hej Steffi o gott nytt år!

  Viken elixia är dedä filmat från?

  Men min egentliga fråga är om det största probleme för mig just nu.. Tränar med bra flow, både kondition och muskel och rider där på. Flown stannar där sen,för att jag är ussel på att laga mat.. Det blir inte lättare och äta hälsosamt när jag bor hemma ännu, och därmed äter det mamma köper ti skåpen. Då hon inte bryr sig om matvanor, så är det oftast pasta i någon form.

  Har försökt göra olika soppor och sallader, men då jag är den ända som äter dem så blir det snabbt gamla och oätbara.. Har du någo bra sallader/soppor mm. att tipsa om som man kan gö lite mindre portioner utan att de sen blir skitdyrt?

  Tack för en super inspis blogg!

 6. Ai miks sua turvottaa?

 7. Mielenkiintoista. Eikös burpeessa yleensä ole tarkotus pitää keskivartalo ihan tiukkana, eli ei suinkaan tuollaista lösähdystä lattiaan vaan kunnon punnerrus?

  • Määkin oon tehnyt ton yleisliikkeen vähän eri tavalla, et jos se pitäis tehä noin niinkuin videossa niin oon tehny vähän pieleen 😀 Eli en oo menny lattiaan asti..

   Kiitos muuten superraikkaasta blogista 🙂 Im in love

  • Burpeesta on olemassa erilaisia variaatioita ja vaikeusasteita. Ei kai mikään tapa ole varsinaisesti väärin. Tietysti on ehkä jollain tapaa “oikeampaa” tehdä punnerrus tiukkana, mutta se on paljon raskaampaa eikä varmaan kovin moni jaksa tehdä niitä sata kertaa.

 8. En esittelis tollasta mahaa mitenkään ylpeenä. Kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä olet kuvannut mahaasi, mikä ei todellakaan ole mikään esikuva? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.