Kunto koholle -treeni

Kiitos kaikille tsempeistä kisatreenailuja varten. Minä toivon teille kaikille myös treenien suhteen kaikkea hyvää ja tavoitteidenne saavuttamista.

Tein eilen melko kovan treenin rakkaan serkkuni kanssa. Tässä on vaikutteita Winter War 2013-kisoista. Tässä treeni on, saa käyttää muttei oo pakko! Tämä treeni on melko intensiivinen. Kerron omia painoja mutta on äärimmäisen tärkeää, että käytätte ainoastaan niitä painoja jotka sopivat teille juuri nyt (kevyempiä tai raskaampia)! Tekniikan pitää olla kunnossa. Kahvakuulaheilatuksessa ja yhden käden tempauksessa tarkistakaa tekniikka.

Lämmittely voi olla mikä vain. Minä kävelin 8min reippaasti juoksumatolla. Lämmittelyssä pitää tulla lämmin (pieni hiki).

Varusteet:

1. Soutulaite

2. Kahvakuula à 20kg (sopiva itselleen, että pystyy tekemään heilautuksia 12kpl ilman että selkä pyöristyy/kaatuu liikaa eteen).

3. Kahvakuula x2 à 24kg – Tähän tulee farmarikävely (tavallinen kävely, kuulat käsissä sivulla). Tarvitset myös alueen, jossa voit kävellä 10m eteenpäin ja sama reitti takaisin.


4.Käsipaino à 12kg, jolla tehdään yhden käden tempaus (vuorokäsi)


5.Tanko, jossa voit tehdä “varpaat tankoon” – liikkeen

6. Alue, jossa voi tehdä yleisliikkeitä tasajalkahypyllä: Tasajalkahyppy eteen, yleisliike – tasajalkahyppy eteen, yleisliike…

Treeni:


– Soutu 1000m (reipas)

Kahvakuulaheilatuksia 12kpl
Farmarikävely 20 metriä
 Varpaat tankoon x 6
 Yhden käden tempaus 12kpl (6/käsi)
Yleisliike + tasajalkahyppy 10 kertaa
tauko
Toista sama treeni, ainoastaan soutu vaihtuu:


Soutu 500m, alle 2min

Samat liikkeet, kun yllä (kahvakuulaheilautuksia…)
tauko
Toista sama treeni, kuin ylläoleva (soutu 500m, kahvakuulaheilatuksia…)

Yhteensä 3 kierrosta.

Kiitos Stina kuvista.

x Steffi

18 comments

 1. Mäki haluun tollasen tyhjän oman salin! 😀

 2. Mistä oot löytänyt noi treenipökät? 🙂

 3. Vitsi, että olen kateellinen noista sun noinkin näkyvistä takareisistä. Mäkin haluun tollaset lihakset!:D

 4. “Varpaat tankoon” -liike on varmasti tehokas. Pitänee joskus testata, jos salilla sattuu olemaan väljempää niin mahtuu heilumaan.

  Ja vielä yksi täysin asiaan liittymätön juttu: suomen kielen käytöstäsi huomaa joskus, että du är svenskspråkig, hauskasti silloin tällöin joku sana menee hieman väärin 🙂 En tarkoita tällä huomiolla mitään pahaa, tuli vain mieleen. Itsellä sama homma ruotsin kanssa, koska se on heikompi kieleni. Joskus tulee hauskoja kömmähdyksiä, kun joku juttu menee hassusti väärin.

  Tsemppiä kisatreeneihin! 🙂

 5. Hienoa seurata matkaasi ensi talven kisoihin! Itsekin olen ottanut vaikutteita noista kisa-wodeista, mm. juuri tuon farmarikävelyn. Kokeilin tehdä sen kuten kisoissa, umpinaisilla levypainoilla, kahvakuulien sijaan. Aluksi tuntuu että ihan iisiä mutta kun syke nousee ja hiki virtaa niin alkaa uskomattomalla tavalla lipsumaan kun ei saa otetta ja puristusvoima katoaa sormenpäistä.

  Aiotko treenata omatoimisesti vai mennä mukaan jollekin cf-salille?

 6. Hihi, yritin itse tänään salilla tuota varpaat tankoon -liikettä enkä saanut yhtäkään tehtyä! Tästä tulee siis tavoite. : D

  Haluan muutenkin kiittää blogistasi, tykkään älyttömästi kaikista kirjoituksistasi ja erityisesti fiksusta asenteestasi. Jatka juuri näin!

 7. Vi gjorde denhär me min kompis idag! tyvärr hade vi inga roddmaskiner i närheten men vi börja med att springa 10min o alltid före varje varv sprang vi 1km så hårt som vi kunde.. Tungt var det! pulsen uppe i 193! 😉 tusen tack för tipset!

  kram Andrea

 8. Steffi mistä tuollaisia treenihousuja löytää! supersiistit! 🙂

 9. Sama kysymys! Mistä tollasia housuja saa? 😀 Ihana blogi! 🙂

 10. Niken housut! (:

  x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.