Maanantaivälipala #välipalatesti

Syön seuraavana viitenä päivänä välipalan ja analysoin sen, jotta voisin itse selvittää mikä olisi paras minulle (syön aina muutenkin välipaloja). Kaikki välipalat joista kirjoitan tänne, on sellaisia joista pidän ja syön muutenkin. Välipalat ovat joko aamupalan ja lounaan välissä syötyjä, tai lounaan ja illallisen välissä syötyjä.

Testin tarkoitus: Selvittää mikä välipala olisi paras kiinnittämällä huomiota sen terveellisyyteen (oma arvio), kylläisyyden tunteeseen, kalorimäärään ja sen päivän urheilusuoritukseen.

Lopuksi (perjantaina) valitsen voittaja-välipalan! 🙂

Maanantaivälipala
“Luxuspähkinöitä” ja rusinoita – n. 90g – n. 500 kcal
Herneitä pari kourallista – n. 200 kcal

Kcal – n. 700
Terveellisyys –  3/5 (melko hiilihydraattipainoitteinen ja paljon kaloreita sisältävä välipala)
Kylläisyyden tunne – oli hyvä. Tämä oli ihan OK, kun en ehtinyt istua alas syömään välipalaa 
Urheilusuoritus – ei ollut

ps. tiedän, herneitä talvella?! Löysin laajasta ruokakaupasta ulkomaalaisia herneitä, maku ei ollut kuitenkaan lähellekkään Suomen kesäherneitä… Niitä odotellessa 🙂
x Steffi

11 comments

  1. vai “herneitä talvella?!”

  2. Energiamäärältähään toi ei vastaa ollenkaan välipalaa vaan enemmänkin päivällistä? 😮 Ittelläni sopivat välipalat on yleensä 200-300 kaloria joka riittää hyvin kun muuten on ateriavälit kohdillaan 🙂 Tämä ei siis ole mitään tuomitsemista ihmettelyä vaan 😀

  3. Tääh, 700kcal välipala…oma kulutukseni ei taitaisi tuota sallia. Namskis herneille, mut taidan odotella kotimaisi kamuja:)

  4. Ihanaa kun kerrankin joku bloggaaja syö kunnolla ja vielä kirjottaa siitä :)!! Alkaa ärsyttää kaikkien muoti/lifestyle blogien kuvat: tässä mun päivän lunch: kuvassa max 250 kcal salaatti raejuustolla… Hyvä steffi!! Itekin tykkään pähkinöistä ja niitä tulee päivittäin syötyä paljon välipaloina ja aamulla puuron seassa :)!

  5. Samaa mieltä, oot loistava esimerkki, että aktiivisen liikunnan lisäksi syömällä riittävästi päivän aikana nimenomaan pääsee tuollaiseen tikkiin, kuin sä oot! 🙂 Eli (puhdasta) ruokaa rohkeasti nassuun!

  6. Kylläpäs noissa herneissä on paljon kaloreita – vai ajattelenkohan minä kourallisen ihan väärin 🙂 Söitkö siis pari kourallista herneitä palkoineen vai ilman?

  7. Herneiden kalorimäärä ei voi pitää paikkaansa.

  8. Herneiden ulkonäkö hämää? Sisällä onkin SUKLAATA! ;););) steffiiii

  9. 1 desilitra herneitä on 38 kcal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.