Mitä ostaa huoltoasemalta nälän iskiessä?

Rekkakuskit, paljon ratin takana matkailevat ja muuten vain kiireiset HEY! Kun pitää syödä välipalaa tai jopa lounas, eikä näkyvillä ole muuta kun huoltoasema, mikä avuksi? Parastahan olisi, että ainakin isoille aterioille luotaisiin aikaa istua alas ja rauhassa nauttia ravinnerikasta ruokaa. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista niin katsotaanpa mitä huoltoasemalta voisi napata mukaan! Huoltoasemilta mukaan lähtee helposti suklaapatukkaa, karkkipussia, hodareita ja pullaa. Minä kävin tänään huoltoasemalla (Shell Alppila) ja poimin sieltä mielummin terveellisimmät vaihtoehdot. Katsotaanpa, mitä löysin! Idea näissä on se, että nämä ruoat pitävät paremmin nälkää loitolla ja ovat ravinnerikkaampia, kuin esim. karkkipussi.
Tässä ostokseni!

Raejuustoa, rahkaa, jogurttia. Ananasta (voi lisätä vaikka rahkaan) ja tonnikalaa. Kalkkuna- tai kinkkuleikkeileitä.

Smoothie tai ProFeel-juoma (ProFeel ei kuulu omiin päivittäisiin ruokiin kuitenkaan). Pähkinöitä – mieluiten sekoitus montaa eri pähkinää (ei ainoastaan maapähkinää). Ruisleipä (voi sisältää paljon voita tai vastaavaa – voi tuunata omaa leipänsä esim. poistamalla hieman voita ja lisäämällä kalkkunaleikkeileitä). Kahvia tai teetä (olen itse kahvin ystävä).

Kun nappaa lusikan mukaan voi syödä rahkat tai raaputtaa liialliset voit leivästä pois.

x Steffi

8 comments

 1. Kannattaa muistaa myös hedelmät, varsinki banaani on hyvä välipala, proteiinipatukoita löytyy varmaan nykyään huoltsikoiltakin ja tonnikala esim kurkun ja tomaatin kans.:)
  Sulta saa kyllä fiksuja vinkkejä ruokailuuhin, kiitos niistä! 🙂

 2. Tykkään näistä sun ruokapostauksista, mun on todella vaikea löytää mitään terveellistä syötävää kun olen äärimmäisen nirso (tästä postauksesta ainoat mitä syön olisi ananakset, leipä ja kinkku, sekä osa pähkinöistä). Pyrin kyllä syömään terveellisesti ja monipuolisesti, mutta se on hankalaa kun ei syö punaista lihaa, kalaa muuten kuin leivitettynä, kypsennettyjä kasviksia, sosekeittoja, juustoa, melkein mitään mausteita, ulkomaista kanaa, ja vielä boikotoin monia merkkejä… ja lista jatkuu lähes loputtomiin. Onneksi täältä olen löytänyt monia hyviä vinkkejä, joista suurimman osan voin peräti syödä 🙂 Pitäisi ehkä yrittää opetella tästä (maku)nirsoudesta pois, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Suomalaisella kasvispainotteisella linjalla aion kyllä jatkaa.

  • Ihan se on itsestä kiinni se nirsous. Mie en ennen syönyt taas juuri mitään kasviksia, mutta opettelin siitä tavasta pois.

   Laiskuutta sanon minä, jos ei viitsitä opetella syömään kunnolla.

   – H

  • Olenko väittänyt, että se ei olisi laiskuutta 😀 Sanoin vaan, että yritän päästä tästä tavasta pois, mutta ensi pitäisi saada hajusta johtuvat yökkäysrefleksi loppumaan ennen kuin voin edes ajatella syömistä. Ja tottakai se on itsestä kiinni, itsensä voittaminen vaan ei kaikille ole niin helppo homma, varsinkin jos itsekuri on surkea.

 3. Pähkinöissä tietty kannattais suosia suolaamattomia 😉

 4. Heippa, Onko maapähkinässä liikaa rasvaa tai jotain..? Syön noin kourallisen-2 päivässä.
  -J-

  • Jos on käsittelemättömiä, tosi jees. Jos on paahdettuja ja suolattuja, terveysvaikutusta ei ole. Tuo tämän postauksen Nut Mix ei ole terveellinen valinta!!

 5. Kiitos tästä postauksesta:) Työskentelen itse huoltsikalla ja kaupan laajasta valikoimasta huolimatta monet luottaa limuun/energiajuomaan sekä karkkipussiin tai muutamaan suklaapatukkaan.. Olisi hienoa saada joku “Fit”kamppis meille, jolla saataisiin markkinoitua terveellisempiä vaihtoehtoja ihmisille 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.