Tiistaivälipala #välipalatesti

Tiistaivälipala

Luonnonjogurtti (maustamaton) – 144 kcal
Banaani – n. 100kcal
Kanarintafilee (itse maustettu, paistettu kookosrasvassa) – n. 150 kcal

Kcal: n. 400 kcal
Terveellisyys: 4/5
Kylläisyyden tunne: Oli hyvä ja riittävä illalliseen asti
Urheilusuoritus: Tehtiin ennen ateriaa, tämä tuntui hyvältä palautusaterialta. Kana oli hieman kuivaa pureskeltavaa – vettä piti juoda samaan aikaan.
Tämä välipala toimi myös palautusaterian melko kovan lihaskuntotreenin jälkeen.
Kalorit ovat suuntaa-antavia mittoja, ne voivat heittää hieman. 
x Steffi

12 comments

 1. Hei, mitä mieltä olet turkkilaisesta, bulgarialaisesta ja kreikkalaisesta jugurtista? Ensinnäkin, tiedätkö mitä eroa niillä on? Ja miksi joissain urheilublokeissa suositaan niitä? Osaisitkohan sanoa? Niissä on kuitenkin rasvaa melkolailla, eikä välttämättä protskua kovinkaan paljoa? Itse olen aivan täysin jäänyt turkkilaiseen jugraan koukkuun!

  • Kodin Kuvalehdessä (4/2013) oli hyvä testaus ja selvennys erilaisista jogurteista. Eroa on esimerkiksi siinä, voiko tuotetta kuumentaa ja millaisissa olosuhteissa se juoksettuu. 🙂 Kannattaa etsiä lehti käsiin vaikkapa kirjastosta, jos kiinnostaa.

  • Yksi hyvä puoli siinä rasvassa on tietysti se, että ne täyttää paljon paremmin kuin rasvattomat tai vähärasvaiset jugurtit. Ei tule heti uudestaan nälkä. (Ja maistuukin paremmalta om nom..) Lisäksi oon kuullut tutkimuksista, joiden mukaan maitorasva ei olekaan kovin pahaa terveydelle vaikka onkin ns. “kovaa” rasvaa.

 2. *bloGeissa piti kirjoittamani 😀 Mutta kiitos vinkeistä! En osannut oikein päättää kuuluvatko nuo herkkuihin vai voisiko mahdollisesti sisällyttää päivittäisiin välipaloihin, mutta kaipa silloin tällöin kohtuukäyttö tässäkin ok 🙂 Täytyypä hommailla tuo lehti!

 3. Rasvapitoisuudethan noissa vaihtelee hyvinkin paljon ihan riippuen valmistajasta. Esim. kreikkalaista jogurttia löytyy Total Fage-nimistä ihan rasvattomanakin.
  Kuitenkin tulisi muistaa että keho tarvitsee rasvoja eikä ne aina ole pahasta. Pitävät kylläisenä ja ovat välttämättömiä varsinkin paljon liikkuvalle ihmiselle. Yleensä rasvattomat jogurtit saattavat sisältää yllättävän paljon sokeria ja muita lisäaineita, kun taas esim. Valion Kreikkalainen, Bulgarialainen ja Turkkilainen jogurtti ovat kaikki lisäaineettomia ja sisältävät ainoastaa luontaisia sokereita ja niitäkin suhteessa vähemmän kuin moni rasvaton vaihtoehto.
  Jos noita kolmea vertailee niin ravintoarvot on seuraavat:

  Kreikkalainen: 115kcal/100g, rasv. 8g, hiil. 5g, prot. 6g
  Bulgarialainen: 60kcal/100g, rasv. 3,5g, hiil. 4,5g, prot. 3,4g
  Turkkilainen: 120kcal/100g, rasv. 10g, hiil. 4,6g, prot. 3,4g.

 4. Ja maun osalta niin omasta mielestä noista bulgarialainen on ehkä “happamimman” makuinen, mutta se johtunee alhaisesta rasvapitoisuudesta. Muutoin kaikki kolme ovat aika samankaltaisia ja käyvät sekä aamupalana, välipalana sekä erillaisiin kastikkeisiin tai kermaviilin sijasta dippikastikkeeksi 🙂

  Sori Steffi että tästä tuli yleinen keskustelu kommenttikenttään 🙂

  • Ihanan kattava analyysi, kiitos! 🙂 Luulenpa itsekin, että mielummin valitsen sitten jonkun noista kuin sen lisäaine- tai sokeripommijogurtin. Noi toimii myös ihan loistavana vaihteluna rahkalle, kun-se-ei-aina-niin-hyvin-uppoo…

 5. Yleiset keskustelut rocks! Näitä vaan kehiin, kun en itse ehdo olla aina heti vastaamassa.

  x Steffi

 6. Hei!
  Oletko valinnut kookosrasvan jostain tietystä syystä? Sehän sisältää paljon kovaa rasvaa. Parasta rasvaa kuumennettuna olisi oliiviöljy, joka säilyttää hyvät ominaisuutensa kuumennuksen jälkeenkin. Näin kuulin tänään ravintoterapeutin luennolla.

  • Olen kuullut myös, että oliivioljyä nimenomaan ei saisi kuumentaa, koska siitä vapautuu jotain myrkyllisiä ainesosia.

  • Oliiviöljy (kuten myös rypsiöljy) härskiintyy herkästi kuumentuessaan. Kookosöljy kestää hyvin korkeita lämpötiloja, joten sitä kannattaa käyttää paistamisessa.

 7. John Thank you very much Tomaz for the very quick at posting it. I have been tyinrg it out it works better so I think the form is right. But how do I get that real bite/ spin? I can generate and really feel topspin on my groundies but I cannot get the feel. I will keep practicing!THank you,John PS will you be demonstrating a twist/slice serve?

Leave a Reply

Your email address will not be published.