Vastauksia “-10kg -postaukseen”

Vastaus edellisen postauksen arvoitukseen “Mikä puuttu aamupalasta?” oli VESI! 🙂 Vettä on hyvä myös juoda aamuisin. Jotkut veikkasivat proteiineja – tämä ei ollut niin proteiinirikas aamupala, mutta osan saa puurohiutailesta (15g/100g) ja pienestä määrästä maidosta (3,3g/100g) kahvissa. Lisäproteiinia voisi toki saada vaikka kananmunasta.

Kerroin vastaavani kysymyksiin liittyen laihdustani ja tässä ne ovat! (tämä postaus)

– Pidän n. kerran viikossa “herkkupäivän”.

– Söin hiilareita, kun laihduin ja syön edelleen. Järki oli kuitenkin mukana – esim. kermaisen perunamuusin vaihdoin kasviksiin (vähemmän kaloreita). Ranskalaisissa ja muissa uppopaistetuissa tuotteissa ei ole mitään hyviä hiilareita, mutta söin silloin tällöin pastaa, perunaa, riisiä, spagettia, ja ruisleipää (ruisleipää lähes päivittäin). Näistä on toki hyvä suosia täysjyvätuotteita ja jättää suuret kastikkeet pois, jos haluaa säästää kaloreissa. En osta kotiin vaaleeta leipää. Hiilareina söin myös paljon hedelmiä ja kasviksia (näissä on hiilihydraatteja). Joskus (melko harvoin) pizzaa, kuten kuvassa!

– Olen 170cm pitkä.

– Lihasmassan kasvattamisesta ja rasvapolttamisesta samaan aikaan löyty paljon eri mielipiteitä ja tutkimuksia. Lihasmassan kasvuuhan vaatii kaloreita yli kulutuksen ja rasvanpolttaminen (laihduttaminen) vaatii kaloreita alle kulutuksen. Aihe jakaa mielipiteitä, joten varmuudella voin ainoastaan jakaa oman kokemukseni: Minä laihduin ja kasvatin lihasmassaa samaan aikaan, eli se on mahdollista. On kuitenkin mahdollista, että nopeampi laihdutus tai nopeampi lihastenkasvuu olisi voitu tehdä toisella tavalla, mutta mielestäni on turhaa jäädä liikaa miettimään näitä asioita jos tavoitteena on jonkinnäköinen kiinteytyminen. Hyvä kysymys, johon mulla ei ole juuri nyt täysin kattavaa vastausta.

Kuva: Sandra

– Minulla ei ole mittanauhalla otettuja mittoja.

– Esimerkki ruoka-annos: Aamupala: kaksi ruisleipää jossa juustoa, kalkkunaa, paprikaa + kahvia, lounaaksi koulun perus lounas (proteiineja, hiilihydraatteja) salaattia ja tummaa leipää+vettä, välipalaksi sama kun aamupala. Illalliseksi sushia, jotta täytyn (valkoinen riisi, joo… jos haluaa säästää hiilareissa voi puolittaa sushipalojen riisit). Iltapalaksi mahdollisesti sama, kuin aamupala. Välipaloina hedelmiä myös. Treenasin 2-3 kertaa lihaskuntoa, 2-3 kertaa lenkkeilyä, kerran kehonhuoltoa (sunnilleen). Treenasin PTn kanssa kerran viikossa, ja treenaan edelleen. Ilman PTtä en olisi onnistunut.

aamupala esimerkki

Minun Personal Trainer

– En sairastellut kuntoremonttini aikana paljon. Jos sairastelin kunnolla, otin tottakai rauhallisesti pari päivää. En ole kuitenkaan niin kärsivällinen ihminen, joten saatoin treenata matalalla sykkeellä jos on ainoastaan nuhaa tai muuta vastaavaa. Kuumeessa en treenaa. Jos olin/olen pidempään treenaamatta, katsoin tarkemmin kaloreitani ja söin astetta kevyemmin, kun treenatessa.

– Kerroin, että söin “paljon” ruokaa eli lautanen täyteen + salaattia viereen ja leipää (lounasaikaan). En juonut kaloreitani usein (ei mehuja, limuja, maitoa ruokajuomana), vaan suosin vettä. Laihduttajalle suosittelen lautasmallia. Jos treenejä ei kerry kun pari viikossa, tämän kanssa tulisi olla melko tarkka.

– Viime viikot olen treenannut ainoastaan 1-2 kertaa lihaskuntoa ja kerran aerobista ja kerran kehonhuoltoa. Treeneihini on tulossa melko radikaalista muutosta pian. Tästä lisää…

x Steffi

10 comments

 1. Heitän nyt vastaan kysymyksen että voiko ilman pt:tä onnistua?
  Tuli nimittäin pakokauhun tunne siitä etten tule enää koskaan painamaan 60kg. Vaikka tekisinkin kovasti töitä ilman pt:tä

 2. Hei steffi. En tiedä oletko joskus postannut aiheesta,mutta minua kiinnostaisi se,miten sinä palaudut treeneistä? Olen ymmärtänyt että et käytä mitään protskujauheita tms.(?) vaan suosit normaalia ruokaa. Ruokailutottumuksesi näyttää hyvin samankaltaisilta kuin omani,mutta minusta tuntuu että tarvitsen jotain lisää,etenkin rankan salitreenin jälkeen. Olenkin alkanut harkita palkkarijauheen ostamista. Niissä vaan mietityttää lisäaineiden määrä.

 3. Tietysti ilman pt:täkin voi onnistua! Ainakin mä olen onnistunut ja myös moni kaverini. Onnistuminen riippuu loppujen lopuksi omasta tahdosta ja itsekurista.

 4. Moikka steffi! Kerroit tuolla että olet pitänyt herkkupäivää kerran viikossa. Miten paljon sallit herkkuja itsellesi kyseisenä herkkupäivänä? (esim grammamäärä olis kiva tietää:))

 5. omasta pt:stä haaveileva

  Mä uskon, että laihtuminen onnistuu varmasti ilman PT:tä, kunhan syö alle kulutuksen. Sen sijaan se että samalla kasvatat lihasmassaa ja pääset tollaseen timmiin ja vahvaan kuntoon kuin Steffi, ei onnistu todellakaan helposti ilman PT:tä. PT auttaa saamaan treeneistä kaiken irti ja viemään pois mukavuusalueelta.

 6. olen lukenut blogiasi alusta asti ja saanut paljon vinkkejä ja apua omaan elämään. olen alkanut pyrkiä siihen, että en tietoisesti yritä pudottaa painoa vaan saada voimaa ja lihasta rasvan tilalle. tämä on mielestäni monen perinteisen “laihduttajan” ongelma. kovilla treeneillä kohti kesää =)

 7. voitko tehdä syväkyykystä videon? itselläni ainakin tekniikka siinä todellakin hukassa ja muutenkin jos voisit kertoa painoista siihen jne 🙂

 8. millä painolla teet tossa vikas kuvas noit hauiskääntöi ? :p oli kiva lukee tämmöne postaus 🙂

 9. Hei! Olen aika vasta päässyt treeninmakuun enkä tiedä nuista treenin jälkeisistä juomista mitään.. Osaisitko auttaa mitä palautusjuomaa kannattaa juoda heti treenin jälkeen? ja käykö sama palautusjuoma esim. salin ja spinningin jälkeen? ja minkälaisia määriä kerralla täytyy ottaa? 🙂

  Kuulostaako hyvältä aamupalalta kaurapuuro + päärynä pilkottuna sen päälle, 100% ruisleipä, jossa päällä 2% raejuustoa ja rasvaton maitolasi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.