Vierasbloggaaja: Liinan tarina vko 2

Kerran viikossa asiakkaani Liina kirjoittaa blogiini elämäntapamuutos-projektistaan.

“Personal Trainerin merkityksestä”

“Personal trainer, eli oma henkilökohtainen kuntovalmentaja on todella tärkeä osa onnistumista, ainakin minulle. Se, että on joku, joka tsemppaa, ohjaa, neuvoo, on tukena, kuuntelee, kertoo, tarkistaa, pyytää, tuo koko elämänmuutosremonttiin ihan uuden ulottuvuuden. Sitä toki pystyy itse tekemään asioita tiettyyn pisteeseen saakka, pitämään hyvän yleiskunnon ja fiiiksen yllä. Mutta päästäkseni tavoitteeseeni, tarvitsen siihen tukea. Treenejä Steffin kanssa on nyt takana neljä kertaa. Itse olen treenannut tämän lisäksi viisi kertaa, eli tekee yhteensä yhdeksän treenipäivää 12:sta. Lepopäivien merkitys on myös oleellinen. Lihasten täytyy saada kehittyä rauhassa, ja se tapahtuu nimenomaan lepopäivinä. Huomaan itse, että nyt kun ollaan saatu treenaus hyvään vauhtiin, sitä ei malttaisi pysyä paikoillaan. Ja siis lepopäivä ei tarkoita sitä, että rötväisi sohvalla koko illan, vaan voi toki tehdä jotakin kevyttä, kuten venytellä tai käydä rauhallisella kävelyllä. Kunnon treenit neljästä kuuteen kertaa viikossa tarkoittaa tehokasta lihaskuntotreeniä. Näistä kaksi tapahtuu Steffin ohjaamana ja muina päivinä käyn itsekseni body pumpissa, kahvakuulassa ja vedessä tapahtuvassa hydrobicissa.  Ne ovat minulle mieluisimmat lajit. Treenistä on tullut luonnollinen osa päivää, ei välttämätön pakko.
Steffin kanssa treenatessa ensin lämmitellään, esimerkiksi juoksumatolla, pyöräillen tai soutulaitteessa. Kun ollaan saatu pieni hiki päälle, siirrytään tekemään lihaskuntoharjoituksia. Tässä esimerkki ylävartalotreenistä: penkkipunnerruksia alkuun 20kg painoisella tangolla. Sen jälkeen cross train-harjoituksia kahvakuulan, steppilaudan, maton ja kantosäkin avulla. Steffi tekee minulle harjoitusradan, jossa näitä apuvälineitä käyttäen teen toistoja  per jokainen liike tietyn määrän yhteen putkeen, jonka jälkeen 30-60sek paussi ja sitten sama uusiksi. Tämä toistetaan neljä kertaa. Voin kertoa, että on tehokasta! Lopuksi vielä rauhallista, palauttavaa kävelyä. Lihakset polttelevat, treenivaatteet hiestä märkänä, mutta siinä vaiheessa on saavutettu viimeistään se toivottu voittajafiilis. Se tunne on minulle se, joka saa haluamaan tätä lisää.
Vaikka olinkin aloittanut ahkeramman, säännöllisen treenauksen jo ennen Steffin mukaantuloa, en pystyisi koskaan itsekseni vetämään kroppaani niin äärirajoilleen, mitä personal trainer saa minut tekemään. Siinä on yksi syy, miksi suosittelen tätä muillekin. PT tuo harjoitukseen sen extra 20%, mitä et ehkä kuvitellut kykeneväsi puristamaan itsestäsi. Sitä helposti kuvittelee tekevänsä kaiken oikein ja antavansa itsestään kaiken, mutta totuus on, että harva meistä kuitenkaan kykenee moiseen rääkkiin itsekseen. Siinä vaiheessa, kun jo irvistelen ja puhisen, Steffi on vasta päässyt alkuun. Ja hyvä niin. Tämän lisäksi ravinto-ohjaus on oma, tärkeä osansa. Itse asiassa, kun katsottiin ruokapäiväkirjaa, sinne lisättiin aterioita, ei vähennetty. Tästä viikon päästä lisää.
Kiitos kaikille tutuille ja tuntemattomille kannustavista viesteistä, tuli todella hyvä fiilis. Kiitos!”
T. Liina

6 comments

  1. Tsemppiä projektiin! Hienoa että myös jaat fiiliksiäsi avoimesti muille, itsestäni ainakin tälläisiä tekstejä on mukava lukea ja seurata toisen kehitystä, vaikka ei tunnetakkaan! 🙂 Ja tämä tuo myös varmasti omanlaisensa motivaation projektiin kun on ihmisiä jotka kannustavat. Ei sovi lopettaa kesken 😉

  2. Moi! Löysin blogisi ihan sattumalta, ja luin sen meilkeinpä alusta loppuun 🙂 Kun sulla oli PT, niin kuinka usein treenasitte?
    Itse painan 47 kiloa ja en todellakaan ole tyytyväinen kroppaani kun en omista lihasta ja tuntuu, että olen vain löysä.
    Olenkin tossissani miettinyt jos hommasin PT:n itselleni, kun haluan kerta päätä kuntoon nopeasti ja valmis siihen. Tosin ne ovat kyllä aika hintavia..

  3. Mahtavaa, näitä lisää!

  4. Kiitos hyvästä blogista Steffi, ja erityisesti innostun ja inspiroidun näistä Liinan jutuista. Tuntuu että saan tästä uutta tsemppiä ja intoa treeneihin, vaikka budjetti ei tässä vaiheessa annakaan myöden oman PT:n palkkaamiseen 🙂

  5. Moikka Steffi! Kiitos todella kivasta blogista! Tykkään suuresti sun hyvästä asenteesta ja monipuolisista postauksista. Haluaisin PT:n, jos asuisin Hgissä änkeisin tietenkin Elixialle ja haluaisin sut PT:ksi, mutta kun asun jonkin verran kauempana, onko sulla vinkkiä kuinka löytää PT? Asun siis Järvenpäässä, syvällä pimeällä Uudellamaalla, googlettamalla löytyy aika heikosti vaihtoehtoja PT:istä, onko jotain PT-insider channelia josta voit vinkata parhaat tyypit? ;D Ja kuinka löytää se itselle paras vaihtoehto? Meitä on kuitenkin joka lähtöön niin eikai kaikki PT:tkään samanlaisia ole 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.