Vierasbloggaaja: Liinan tarina vko 4

Kerran viikossa asiakkaani Liina kirjoittaa blogiini elämäntapamuutos-projektistaan.

“Flunssa vei sängynpohjalle”

Niin se iski minuunkin, se viheliäinen flunssa. Sanotaanko, että ensimmäinen henkinen takapakki on nyt koettu. Viime viikon treenit jäivät yhteen hydrobic-tuntiin sairastuttuani kovaan flunssaan. Olen aina ollut se tyyppi, joka ei sairaana urheile. Toki on eri asia mitä ”sairas” kellekin tarkoittaa. Tässä kohtaa tarkoitan, että jos nenä valuu, yskittää, kurkkua särkee ja on lämpöä tai kuumetta. Minä olen se, joka mulkoilee esimerkiksi salilla pärskivää treenaajaa. Pitäisivät pöpöt mielummin kotona kuin tulevat jumppatunnille tai uimahalliin niitä levittämään. Luin hiljattain artikkelin alan lehdestä kipeänä treenaamisen riskeistä. Esimerkiksi kurkkukipu saatta tuntua pieneltä vaivalta, mutta treenin suhteen silti vakava asia. Kun ihminen hengästyy, limaneritys lisääntyy ja sitä kautta kurkussa muhivat pöpöt lähtevät liikkeelle muuhun kehoon ja verenkiertoon saattaen aiheuttaa vakaviakin sairauksia. Urheilu on toki tärkeää, mutta terveys menee, ainakin minulla, etusijalle.

Vaikka järki sanoi, että ei voi treenata kipeänä, se ajatus ei silti auttanut tunnepuolella. Minua ahdisti ja masensi ajatus siitä, että olen epäonnistunut. Siitähän ei missään nimessä ollut kysymys, mutta silti voin kauttaaltan pahoin. Olin kipeä, that’s it. Jouduin jäämään töistä kotiin pariksi päiväksi lämmön takia, olo oli voimaton ja paikkoja särki. Ja siltikin koin huonoa omaa tuntoa siitä, etten päässyt treenin suhteen lähellekään viikkotavoitetta. Steffi kuitenkin tsemppasi koko viikon minua kannustavin viestein. Koska en päässyt kuluttamaan kaloreita enkä polttamaan rasvaa, oli katsottava hieman tarkemmin syömistä. No, kipeänä ei onneksi juurikaan mikään maistu, joten sen suhteen viikko meni ihan hyvin. Nestettä tuli juotua runsaasti. Aloitin myös heti sinkkikuurin. Teen aina niin kun tulee vähänkin vilustunut olo. Myös yleensä  kun olen flunssassa, pyrin valmistamaan jotakin, jossa on runsaasti chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Googlettelin eri reseptejä ja loppujen lopuksi päädyin tekemään todella loistavan  ja maukkaan keiton, joka tuntui myös hyvältä kropassa. 


Tässä resepti:

½ vettä
1 vahva chilipalko
3 valkosipulin kynttä
1dl raastettua inkivääriä
2 kalaliemikuutiota
pussi keittojuureksia (sairaana helpottaa tekoa kun valmispakaste, muuten suosin tuoreita)
pakastekalaa (sama, toki tuorekin käy)
pussi katkarapuja
iso tölkki kookosmaitoa

Keitä chiliä, valkosipulia ja inkivääriä vedessä, jossa kalaliemikuutiot. Sitten lisäät pakasteet ja lopuksi kookosmaidon. Mausteita voi toki lisätä oman maun mukaan lisää.


Vaikka sairastelu ottaa aina päähän, on vain pystyttävä ottamaan iisisti ja mietittävä, mikä on todella tärkeää siinä hetkessä. Kuten sanoin, minua harmitti suunnattoman paljon etenkin siksi, että juuri nyt kun ollaan pääsy Steffin kanssa vauhtiin, onkin heti pakotettu pitämään paussia. Toisaalta, oli tässä jotain hyvääkin. Se, että pelkäsin kadottavani vielä motivaation, kääntyikin päinvastaiseksi. Tunsin kaipaavani kahta kovemmin Steffin kanssa treenaamaan ja olevani varma, että minä haluan tätä tosissani. Steffi myös muistutti, että me olemme vasta kaiken alussa, eikä sairastumisille voi mitään. Ei pidä lannistua! 


T. Liina

9 comments

 1. Tämä kirjoitus tuli kuin tilauksesta! Minäkin olen ollut nyt kahteen otteeseen kipeänä, ja turhauttaa kun ei pääse treenaamaan. Nyt pitäisi malttaa vielä parantua kunnolla… tsemppiä sinulle! 🙂

 2. Sama juttu täällä, flunssan kourissa ollaan myös ja haluaisi jo kovasti salille! Pikaisia paranemisia sinne!
  Tosi kivaa lukea näitä Liinan kirjoituksia! Tää blogi saa muutenkin niin hyvälle tuulelle aina ja lisää motivaatiota:) Kiitos!

 3. Hei, olisiko sinulta mahdollista saada ruokavalioon ja liikkumiseen vinkkejä kun tavoitteenani on kiinteytyä ja saada näkyvät lihakset? Olen kiireinen töissä käyvä pienen lapsen äiti joten treenaaminen tapahtuu lenkkeillen ja kotona painoilla ja kahvakuulalla niin pitkään kunnes löydän aikaa lähteä salille. 🙂

 4. Tuo on aivan totta! Kipeänä ei missään nimessä saisi treenata. Vaarana saada mm. vakava sydänlihastulehdus, mikä ei ole leikinasia.

  Itse kun saisi vielä kunnon motivaation treenaamiseen. Jotenkin ei vaan yksin tee mieli lähteä salille, varsinkin kun on koko ajan töissä ja lukemassa pääsykokeisiin. Pitäis vaan järjestää sitä aikaa ja lopettaa tekosyyt :))

 5. Sairaana täytyy vain malttaa levätä. Piste. Minua henkilökohtaisesti ÄRSYTTÄÄ ja RAIVOSTUTTAA ihmiset, jotka raahautuvat joka paikkaan yskivänä, aivastelevana, nuhaisena eli sairaana. Tartuttavat muut. Mikä siinä on niin älyttömän vaikeaa pysähtyä lepäämään.

 6. Moi! Kiva kun eksyin sun blogiin :)! Ihana toi resepti! Itse olen reenaamassa 2013 bikini fitness kisoihin ja terveellinen ruoka mielletään hirveen usein “pahaksi”, mutta musta voi hyvin terveellisestä ruoasta saada maukasta ja hyvää. Varsinkin keitot! Itsellä kurkku on tänään alkanu vähä osoittaa mieltään ni jos se flunssa nyt iskee ni hyvä että tämäkin keitto löytyi :)! Kiitos!

  http://shapesofia.blogspot.fi/

 7. Voisin vaikka muuttaa sinne päin suomea jotta saisin sinut personaltreinerikseni!! aivan mahtava blogi 🙂

 8. Voi harmi, että tulit kipeäksi. Mutta kun malttaa parannella kunnolla niin sitten on taas tuplasti enemmän energiaa ja motivaatiota päästä takaisin treenirytmiin kiinni!! 🙂 Ei muutaku tsemppiä, nää sun postaukset on kyllä tosi kannustavia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.