Minnan Metodit -luento

Lisää lauantaista. Elixian työntekijöillä oli mahdollisuus osallistua päivään johon kuului luentoja, uutuustunteja ja illalla muuta ohjelmaa. Oli ihana tilaisuus tavata samanhenkisiä tyyppejä ja tutustua uusiin ihmisiin.

Yksi luento oli “Minnan Metodit” – jossa Minna Tervamäki, tunnettu balettitanssija, piti luennon m.m. ryhdistä ja tavoista vahvistaa keskivartalolihaksia uusin metodein. Liikkuvuudesta ja kehon tietoisuudesta oli myös paljon asiaa. Tunti tuntui hyvältä kehonhuoltotunnilta ja minäkin opin uusia liikkeitä.

Luennosta jäi mieleen m.m.

– Sivusta katsottuna kehon tulisi olla lähes suorassa linjassa
– Kehoon saa “enemmän tilaa” tavallisilla käsien pyörittämisliikkeillä eteen ja taakse
– Varsinkin istumatyöläisillä on usein lantioalue jumissa – tähän on hyvä hakea apua m.m. lonkankoukistajavenytyksillä
– Hyvä vatsalihasliike: selällä makoilu ja pieni kiepatus jaloilla pään taakse ja siitä eteen ja seisomaan (ilman käsien apua)

Tässä näette muuten kaksi erilaista vartalotyyppiä ja samalla iloista naista! Yksi on balettitanssija ja toisella lihaskunto suuressa osassa. Kaikki kropat ovat erilaisia, eikä yksi ole parempi kun toinen. Jokainen keho on kaunis, eikä kahta identtistä ole olemassakaan 🙂

Huomasin myös, että venyvyyteni ei ole täysin kondiksessa… Huomasin siis nyt, että vähäinen jooga tänä vuonna kostautuu hieman siten, että olo on kankea. Kiitos teidän vinkeistä tähän postaukseen! Innostuin ajatuksesta lisätä aamujooga päivääni, voisin suunnitella 10min pituisen aamujoogasession, jonka jaan teille ja jota alan itse noudattamaan. Joku mainitsi myös, että jatkuva lihaskuntotreeni ilman kehonhuoltoa on lähes hukkaan heitetty treeni – tuossa on totuutta! Kun kroppa on jumissa, niin keho ei pääse käyttämään kaikkia tarvittavia lihaksia ja näin jumiutuu entisestään.

x Steffi

4 comments

  1. Sulla on niin hieno kroppa!

  2. Tuollanen 10 minuutin aamujooga olisi kiva saada! Itsellänikin kun tuo kehonhuolto meinaa aina jäädä…

  3. Minnan luento oli ihan huikea, tuttuja asioita mistä hän puhui mutta niin uusia näkökulmia ja liikevariaatioita. Oli kyllä olo että kasvoin sen 5cm pituutta 🙂 (ja joo, oliko hieman kankea olo kun katseli Minnan kissamaista liikehdintää.. KÖH KÖH)

  4. mä oon ladannu puhelimeeni yoga sovelluksen, missä on 10, 30 ja 60min joogasarjat. teen aina tuon 10min joogan aamuisin mut ois kyllä kivaa saada siihen jotain vaihtelua!

Leave a Reply

Your email address will not be published.