Vierabloggaaja: Liinan tarina vko 6

Kerran viikossa asiakkaani Liina kirjoittaa blogiini elämäntapamuutos-projektistaan.

“Treeni ennen juhlia”
Silloin kun aloitimme tämän projektin Steffin kanssa, kerroin heti treeniaikoja suunnitellessamme, että olen menossa musiikkialan juhliin, Emma Gaalaan, maaliskuun alussa. Toivoin, että sitä ennen tekisimme sellaisen treenin, että kykenen silti kävelemään korkkareissa ja liikkumaan ilman, että kaikki lihakset huutavat hoosiannaa. Nyt etenkin kun ollaan vielä treenin alkuvaiheessa, paikat ovat usein kipeytyneet aika lailla Steffin treenien jälkeen. Toki hyvältähän se kipu tuntuu, kropassani tapahtuu jotakin, mutta se myös tarkoittaa sitä, että kävelytyyli saattaa muistuttaa enemmän ankkaa kuin ihmistä. Sitä en tietenkään halunnut.
Steffi kirjoitti heti kalenteriinsa ylös ”Emma Gaala-treenit” ja sellainen me viime torstaina sitten vedettiinkin. Hän oli kirjoittanut A4-kokoiselle paperille pystysuoraan EMMAGAALA ja jokaisen kirjaimen perässä oli numero. Tämä tarkoitti siis sitä, että jokaisella kirjaimella oli oma liikeratansa ja perässä oleva numero tarkoitti kyseisen liikkeen toistojen määrää. E=5 oli sama kuin korkeimmalle asetetulle steppilaudalle hyppääminen. M=13 oli radan ikävin liike, tarkoitti takakyykkyä Smith-laitteessa. Tässä liikkeessä jalat ovat aina liekeissä, mutta en saanut armoa, kaikki toistot oli tehtävä tanko olalla. Ja vielä kahteen kertaan peräkkäin. A=1 oli yksi maastaveto 60kg painoilla. Toistoja tehtiin vain yksi, tärkeintä oli saada tehtyä se täydellisellä tekniikalla. G=6 yllätti itsenikin, sillä se tarkoitti punnerruksia miesten tekniikalla. En muista koska olisin viimeksi punnertanut niin. No, nyt se kuitenkin tapahtui! Ennen viimeistä maastavetoa tehtiin vatsat, L=12 vastasi vatsarutistuksia matolla. Vaikka se saattaa kuulostaa vähältä määrältä toistoissa, se ei tuota rataa tehdessä sitä ollut. Pidän näistä treeneistä, joissa tehdään erilaisia liikeratoja.
Alkulämmittelyn (reipasta kävelyä juoksumatolla 13min) lähdettiin tekemään nämä viisi liikettä yhteen putkeen, jonka jälkeen pidettiin 30-60s juoma- ja sykkeentasailutauko. Koko yhdeksän liikkeen sarja (viisi eri liikettä) toistettiin yhteensä viisi kertaa. Kun rata lähestyi loppuaan ja alkoi olla taas se kaikkensa antanut oli, halusin silti haastaa itseni. Viimeinen liike oli A-kirjainta vastaava maastaveto, toistoja vain yksi. Halusin kokeilla saisinko nostettua toisenkin. Nousihan se, ja loppujen lopuksi tein yhteensä seitsemän maastavetoa (60kg) putkeen! Mahtava lopetus todella hyvälle treenille. Ihan loppuun vielä venyteltiin huolellisesti, jotta minimoitiin seuraavan päivän lihaskivut. Ja eihän niitä sitten tullutkaan. Gaalailta oli onnistunut.

Gaalassa mukana mm. ihana Jannika BT. Liina

One comment

  1. Kuulostaa upeelta treeniltä! Go Liina! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.