Kahvakuulakouluun ja haastattelu kahvakuulamiehestä!

Minulla on teille mukavia uutisia koskien kahvakuulaharjoittelun. Kahvakuula on monelle tuttu, jotkut eivät ole ikinä koskenut kyseiseen rautapalleroon…

Olen menossa Trainer4You:n kahvakuulakouluun ja siitä jatkan Kahvakuula -ohjaajakoulutukseen! Olen tästä erittäin innoissani. Vaikka näen, että kahvakuulailuni on melko hyvässä kunnossa ja osaan hyvin ohjata ihmisiä kahvakuulaliikkeisiin, ei voi ihminen ikinä oppia liikaa, varsinkaan silloin, kuin puhutaan treenailun tekniikasta. Käyttömahdollisuudet kahvakuulailuun ovat myös lukemattomat, joten odotan että pääsen oppimaan monta uutta kahvakuulaliikettä.

Kukapa olisi parempi henkilö opettaa minulle nämä asiat, kun Suomessa tunnettu “Kahvakuulamies”, Tuomo Kilpeläinen! Onko hän teille jo tuttu? Tässä lyhyt haastattelu Kahvakuulamiehestä:

1. Kuka sinä olet ja mikä on kahvakuulataustasi?

Olen Tuomo Kilpeläinen ja ylpeä sotkamolaisuudestani. Tosin olen asunut Oulussa jo 18 vuotta! Aktiivisesti olen liikkunut oikeastaan aina, tosin murrosiässä oli vuoden mittainen hiljaisempi vaihe. Koripalloa, kuntosalia, hiihtoa ja uintia olen harrastanut säännöllisimmin. 

Työskentelin psykiatrisilla akuuttiosastoilla hoitajana lähes kymmen vuotta. Eräässä yövuorossa vuonna 2006 löysimme työkaverin kanssa netistä kuvan kahvakuulasta ja se oli rakkautta ensi näkemältä! Jo samana syksynä perustin yrityksen nimeltä Voimatoimi ja jäin muista töistä pois. Aluksi yritystoimintani rakentui kahvakuulien myymisen varaan. Myös yritysliikuntaa ja henkilökohtaisia ohjaustunteja pidin jonkin verran. 

Vuoden 2010 alusta olen työskennellyt Trainer4Youn -kouluttajana ja kahvakuulakoulutuksista vastaavana Kahvakuulamiehenä.2. Mikä on kahvakuula ja miksi sitä kannattaa harjoitella?

Kahvakuula on ilmeisesti maailman vanhin voimailuväline. Kahvakuula muodostuu pallo-osasta ja siihen kiinnittyvästä kahvasta. Minusta kahvakuulalla kannattaa harjoitella monestakin syystä. Esimerkiksi siksi että kahvakuulan voi kantaa ulos, harjoittelu on koko kehoa kuormittavaa ja harjoittelu on suhteellisen helppoa. Myös tasapainoharjoittelua tulee tehtyä kahvakuulan kanssa touhuillessa.


3. Voiko kuka vain harrastaa kahvakuulailua?

Kahvakuulalla voi harjoitella oikeastaan kuka vain. Välineellä voi tehdä vaikeustasoltaan monenlaisia liikkeitä, mutta esimerkiksi etuheilautus sopii kyllä jokaiselle terveelle aikuiselle. 

4. Pääseekö kahvakuulalla hyvään kuntoon ja ns. timmimmäksi? Tarvitaanko treeniin jotakin muuta?

Kaikki liikunta on tietysti timmiksi tulemisen kannalta hyväksi, toki tähän tarvitaan myös esimerkiksi järkevää ravinnon nauttimista. Mutta kyllä kahvakuulaharjoittelu on erinomaisen tehokasta liikuntaa! En edes Kahvakuulamiehen ominaisuudessa usko, että kukaan jaksaa pelkästään kahvakuulalla koko ikäänsä harjoitella. Monipuolisuus on hyvästä!

5. Mikä on kahvakuulan historia Suomessa?

Suomessakin kahvakuula on käytetty voimailuvälineenä jo 1900-luvun alussa. Kuvaava on, että eräs vanhempi laitosmies kertoi kantaneensa 1960-luvulla kaupungin kahvakuulat kaatopaikalle ja nyt niitä taas hankitaan lisää!


Kiitos Tuomo haastattelusta! Odotan innolla kahvakuulakoulua ja kahvakuula -ohjaajakoulutusta.
Kuvat minusta: Pete Rantala
Kiinnostaako teitä Kahvakuulakoulu ja mahdollisesti sen jälkeinen Kahvakuula -ohjaajakoulutus? Tsekatkaa ajankohdat, paikat ja hinnat allaolevasta kuvasta.

Kokemuksia kurssista, kahvakuulatreenejä ja muuta kivaa tulossa pian! 🙂
x Steffi

3 comments

  1. Kahvakuulamiehen opissa ollaan oltu Oulun Liikku-kuntosalilla! Kauhian kiva ja komea mies !!

  2. Tuomo on kyllä ihan symppis ja paras!

  3. Hui, oon selannu tässä noin viikon aikana blogisi läpi alusta loppuun. Oon saanu ihan hirveästi tsemppiä omaan treeniin täältä ja paljon muutakin “apua”. Mulla olis pari kysymystä mielessä: Kuinka pitkiä lenkkejä yleensä juokset? Pidätkö kesäisin lenkillä mukana vesipulloa vai juotko vettä ennen lenkille lähtöä (ja lenkin jälkeen)? Kuumalla säällähän tuo nesteytys on tosi tärkeä juttu ja itsestä välillä kesäisin tuntuu, että kuumuus ja kuivuus tekee lenkistä tukalan. Mutta sitten taas se vesipullon mukana raahaaminenkin on ärsyttävää:D

Leave a Reply

Your email address will not be published.