Kannattaako tuoremehuja juoda?

Appelsiinimehut, omenamehut ja muut hedelmäjuomat – kannattaako niitä juoda ja kuinka paljon sokeria niissä oikein on? Lyhyt ja ytimekäs postaus tästä aiheesta, kenelle suosittelen/en suosittele ja miten itse teen.

Tuoremehuissa on yhtä paljon kaloreita, joskus enemmänkin, kuin limuissa! Eli kaloreita löytyy, mutta sisältö on hieman erilainen. Limuissa (jotka ovat erittäin turhia) on lisättyä sokeria ja muuta sontaa (lisäaineita etc.). Tuoremehuissa käytetään useimmiten hedelmän omia sokereita (joskus niihin lisätään myös muuta).

Suosittelen lähinnä, että janoon juodaan vettä ja että hedelmät syödään hedelminä. Kun hedelmistä otetaan ainoastaan mehut irti, katoaa osa kuiduista ja vitamiineista. Siksi kannattaa pääsääntöisesti syödä appelsiini, jos tekee mieli appelsiinimehua.

kuva

Kenelle en suosittele tuoremehuja? – Ihmisille, jotka yrittävät pudottaa painoa! Jos kaloreita tarkkaillaan ja yritetään syödä vähemmän kuin kulutetaan, en suosittele kaloreita juomien kautta. Jos painonhallinta on vaikeaa tai ajankohtaista, en suosittele tässäkään tuoremehujen juomista. Tuoremehuissa on kuitenkin vitamiineja, joten ne kannattaa hankkia – mutta mieluiten hedelmien kautta.

En myöskään suosittele tuoremehuja niille, joilla on jonkinnäköinen “sokeririippuvuus”. Sokeri lisää sokerinhimoa, joten jos ns. riippuvuutta halutaan pitää kurissa, on hyvä jättää tuoremehut vähemmälle.

Kenen on ihan OK juoda tuoremehuja? – Jos haetaan plussakaloreita eikä laihduttaminen ole ajankohtaista, sanoisin että antaa mennä vaan. En suosittele kuitenkaan litratolkulla juomista tässä, kohtuus kaikessa.

Miten minä teen? – En osta itse kotiin tuoremehuja niin usein, mutta kun vierailen vanhempien luona, herkuttelen mehuilla. Mielestäni appelsiini-, karpalo-, rypälemehut ja vastaavat ovat todella hyviä. Tropicana on lempparimerkki. Erikoisbrunsseihin ja hotelliaamiaisiin kuuluu aina tuoremehu minun kohdallani 🙂

Ihana hotelliaamiainen, tuoremehun kera.

Vinkki: Lukekaa tuoteselosteista mitä kaupassa olevat tuotteet sisältävät! Ensimmäisenä listattu aineosa on se mitä tuote sisältää eniten. Toisena listasttu toiseksi eniten.. jne!

x Steffi

11 comments

  1. Mitä mieltä olet oman mehun puristamisesta. Omistan todella hyvän mehulingon jolla teen erilaisia mehuja. Appelsiini, porkkana, inkiväärimehu on hyvää ja terveellistä itse puristettuina, eikä niihin ole lisätty mitään ylimääräistä 🙂

  2. Ei nyt liity täysin aiheeseen, mutta täytyy kiittää mahtavasta blogista, jossa näitä asioita käsittellään näin monipuolisesti! Kiva, kun ei ole pelkkää treenipäiväkirjaa! Kiitos hurjasti 🙂

  3. Blogiasi on mukava lukea, kirjoitat hyvin!

    Näissä mehuasioissa kannattaa ottaa huomioon myös niiden haitallinen vaikutus suun terveyteen; usein nautittuna mehujen sisältämä suun bekteerien metaboliaan kelpaava fruktoosi aiheuttaa kariesta ja mehujen happamuus liuottaa hampaan kiillettä (eroosio). Hedelmien syönnillä toki on samankaltaisia vaikutuksia, mutta pureskellessa erittyvä sylki suojaa hampaita eroosiolta. Ja harvemmin kai hedelmiä napostellaan “pitkin päivää”, kuten mehujen hörppimisen vaarapuolena voi joskus olla.

  4. Heippa! Mitä mieltä oot funlight mehuista? 🙂

  5. Tämä oli tosi hyvä kirjoitus! Ihmettelen aina sitä määrää mitä mehuja juodaan, vaikka aina olisi parempia syödä hedelmiä ja sitten taas janoon sitä vetta. Täällä käy niin paljon lukijoita, että varmasti moni tarrasi vinkkiin! Hyvä sinä =)

  6. itsekin join ennen Tropicanaa, mutta löysin sille mahtavan vaihtoehdon, nimittäin Pri Niv tuorepuristettu appelsiinimehu. Se on 100% tuorepuristettua appelsiinimehua, eli tehty ihan samoin kun tropicana (ei mitään lisättyä, ei vettä,ei sokeria, ei lisä- eikä säilöntäaineita). Ja mikä tärkeintä maku on sama, ellei jopa parempi kuin itse Tropicanassa + että Pri Nivin HINTA ON PALJON HALVEMPI. linkissä kuva pullosta ja tuoettietoja. http://urjalanmakeistukku.fi/juotavat/468-pri-niv-appelsiini-taysmehu-1l.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.