Kysy Liinalta/Steffiltä!

Osa teistä on seurannut asiakkaani Liinan kuntoremonttia. Minä olen toiminut Liinan PTnä ja yhteistreenejä on ollut 2 kertaa/viikko. Olemme Liinan kanssa aikataulussa tavoitteidemme suhteen ja Liina on ollut oikein unelma-asiakas. Haluan olla Liinan PT loppuelämäni! Hahah, en tiedä onko tunne molemminpuolinen tosin…

Minun ja Liinan treenit jatkuvat vielä, mutta mieleemme tuli: Onko teillä jotakin kysyttävää? Kysymykset voivat olla mitä vaan tähän kuntoremonttiin liittyen.

Kysy Liinalta/Steffiltä! 


x Steffi

39 comments

 1. Haluaisin oikein jotain tehotreenivinkkejä rasvan polttoon! Lihasta oon koittanut kerätä tässä viimeiset 3,5kk ja haluaisin nyt lihaksen päältä turhat rasvat pois ja tietenki samalla vielä vähän lisää lihasta.

 2. Molemmille: Mikä tässä urakassa/projektissa/kuntoremontissa on ollut vaikeinta ja haastavinta? Entä mikä helpointa? 🙂

  Ps.Tsemppiä kuntoremontin jatkoon! Näitä Liinan “päiväkirjoja” on ollut kiva ja mielenkiintoista lukea!

 3. Mainitsit joskus kärsiväsi satunnaisesti penikkataudista. Olisiko antaa mitään vinkkejä sen hoitoon?

 4. Teen vuorotyötä ja ajoittain terveellinen syöminen on hankalaa. Minkälaiset eväät sinun mielestäsi kantavat terveellisesti päivän läpi, varsinkin kun kyseessä on fyysisesti raskasta hoitotyötä. Erityisesti yövuorojen syöminen tuottaa ongelmia.
  Siispä kysynkin mitä sisällyttäisin terveellisiin eväisiin töihin?

 5. Steffi ; olen 13-vuotias, 158cm piktä ja painan 53,5kg, olenko normaalipainoinen, vai vähän yli?

 6. hei,
  minua kiinnostaisi lihasten kasvattaminen/kunnon kohottaminen samalla kun laihduttaa. ymmärsin, että steffi teki tämän omassa elämänmuutoksessaan ja liinalla on sama nyt tavoitteena, eli kasvattaa hiukan lihaksia mutta laihtua samaan aikaan?
  jos treenaa lihaskuntoa ja aerobista,voiko samalla syödä hiukan vähemmän kuin kuluttaa, ilman että lihasten vahvistuminen pysähtyy kokonaan? onko lihasten kasvu tällöin mahdollista? (en tarkoita mitään radikaalia kasvua, mutta sellainen pitkäjänteinen kehitys ja vahvistuminen).

  kiitos ja tsemppiä teille molemmille!

 7. Steffi: Millaista on toimia PT:nä? Suosittelisitko sitä ammatiksi? Onko se niinku järkevämpää sivubisneksenä vai ihan pääammattina? Oon vasta 16-vuotias ja pohdiskelen tässä vain tulevaisuuttani 😀 Kun tuo PT:n homma kiinnostais. Työajat vissiin vaihtelee ja on esim. iltatöitä? Rasittaako työaikojen epäsäännöllisyys? Onko sulla muita asiakkaita kuin Liina? 🙂

 8. Paljon liina saa syödä päivässä? Onko herkkupäiviä monta viikossa? Millainen ruokavalio sulla on?

 9. yks kysymys olis, mitä syötte, jos haluatte korvata karkeilla/suklaalla? 🙂

 10. Steffi: Onko tuo sun oikea nimi? 😀 Ootko ruotsalaistaustainen? Mikä on sun tatuointien tarina?

  Liina: Mikä on ollut vaikeinta tässä “kuntoprjoketissa”? Mikä helpointa? Oletko saanut muilta kommenttia, jos olet muuuttunut ulkoisesti?

 11. Liina: Pidätkö herkuttelupäiviä, jolloin syöt esim. karkkia?

 12. Olisin kiinnostunut Liinan ruoka- ja treenipäiväkirjasta! 🙂

 13. Kysyisin oikeastaan molemmilta: minkälaiset eväät olisi hyvät ja ravitsevat töihin? Työni ei ole fyysisesti kovin raskasta. Toivoisin etenkin selkeää ruokapäiväkirjapostausta, josta kävisi ilmi hyvä perusrunko.

  Kiitos huippumotivoivasta blogista Steffi! 🙂

 14. Millainen treeniohjelma Liinalla on (montako kertaa viikossa, mitkä päivät, paljonko kerrallaan)? Entä ruokailuajat?

 15. Steffille: kuinka usein laihduttaja voi pitää vapaasyöntipäivän niin ettei se “nollaa” jo tehtyä työtä?
  Mikä on sopiva määrä esim karkkia karkkipäivänä ettei mene överiksi?
  Montako asiakasta sulla on yleensä yhtäaikaa?

  Liinalle: ootko saanu steffiltä paljon uutta tietoa painonpudotuksesta ja hallinnasta vai oliko sulla kaikki ihan tiedossa mutta tarvit vaan “tuupparia”?

  Kiitos molemmille:)

 16. Steffi: Saatko sivu- tai etuspagaatin? 🙂 Jos saat, miten olet venytellyt siihen ja mitä suosittelisit? Itse olen luontaisesti aika kankea, mutta olen yrittänyt nyt vuoden verran tuohon spagaatiin venyttää ja olen kyllä kehittynyt, mutta noin 5-10 cm vielä, että menisi pohjaan. Muutama viikko takaperin kun venyttelin, takareidessä tuntui yhtäkäkkiä pisto ja sen jälkeen takareiden venyttäminen ja spagaatin venyttäminen on sattunut todella paljon. Voiko se olla revähtänyt? Mitä pitäisi tehdä? Kiitos avustasi! tää on aivan paras blogi 🙂

 17. Steffi:
  Ihan ensiksi on pakko sanoa, että tää sun blogi on antanut hurjasti lisää treenimotivaatiota ja hyviä lisäyksiä omaan treeniohjelmaan! 🙂 Kiitos siis siitä!
  Ongelmana on itsellä liika rasva tietyissä paikoissa, joka ei sitten millään meinaa hävitä. Sisäreidet ja “jenkkakahvat” on ehkä ne suurimmat ongelma-alueet, joten olisiko sulla jotain hyviä vinkkejä niiden kiinteytykseen? Juoksen, pyöräilen ja harjoitan lihaskuntoa 4-5 kertana viikossa ja olen yrittänyt vaikka mitä, muttei tule vaan tulosta… Olen laihduttanut aika nopeasti lähes 10kg ja tuntuu, että iho on vähän jäänyt roikkumaan joistain kohdista muutenkin, osaisitko kertoa miten sitä saisi tiukemmaksi, vai onko odottaminen ainoa vaihtoehto? 🙂

 18. Minkälainen ateriarytmi tulisi olla, jotta saa vatsalihakset näkymään? (Esim. proteiinia ja hiilihydraatteja ennen vai jälkeen treenin ja kuinka kauan ennen treeniä/treenin jälkeen)

 19. Mitä mieltä olet seuraavasta: teen 5-6 kertaa viikossa vatsalihastreenin, jonka käyn kolme kertaa läpi. Eri liikkeitä on yhteensä 5 ja jokaisesta toistoja 15-20 krt. Voiko tällä tyylillä saada näkyviä lihaksia aikaan, jos harrastaa myös aerobista liikuntaa, kuten juoksua muutamia kertoja viikossa?

 20. Hei! Olen luketun blogiasi kauan ja noh, se on mahtava! Mihin aikaan päivästä suosittelet cardio-treenia, ennen vai lihastreenin jälkeen? ja nyt ei tietenkään ole kyseessä kahdentunninmaraton vaan esim 25 min intervallitreenia. En halua että koko lihastreeni menee hukkaan jos teen cardiota väärän aikaan! Voi olla että tätä on kysytty jo, mutta kiitos etukäteen !

  Vickan

 21. Esimerkki päivänaterioista kun haluaa näkyvät lihakset. Liikunta rajoittuu ajanpuutteen vuoksi lenkkeilyyn ja kotona painoharjoitteluun.

 22. Moikka Steffi!

  Upea blogi! Haluaisin kysyä leuanvedoista. Olen itse melkoisen urheilullinen, mutta en ole koskaan yrittänyt leukoja.

  Blogisi on kuitenkin motivoinut minua kokeilemaan (ja onnistumaan!!!) niitä. Ja tietysti ensin haluan saada yhden puhtaan, sitten kaksi peräkkäin jne jne 😉

  Mutta mistä aloittaa? mitä lihaksia siihen tarvitaan? Hauista ja keskivartaloa?

  Apuaaaaaa 8–)

  • hauista ja keskivartaloa eli selkää. kannattaa keskittyä selän treenaamiseen, selästä saa paljon enemmän voimaa irti kuin pelkästä haukasta. Jos käyt salilla niin tee ylätaljaa ja muita yläselän liikkeitä, käsivarsitreeniä jne. monella salilla on sellainen iso pelottavan näköinen härpäke jonka nimi on vastapainolaite tai vastaava, sillä voi treenata leuanvetoa avustuksella.

 23. Moikka!
  Mielenkiinnosta kysyn miten PT-koulutuksen aikana opetetaan ravintoasioita,kun niissä kuitenkin asiakkaita neuvotte?Suomessa on kuitenkin olemassa ihan oma ammattiryhmänsä tähän(laillistettu ravitsemusterapeutti)-5-6 -vuotinen yliopistotutkinto…

 24. Ensin vähän taustatietoja itsestäni: minulla ei ole pudotettavaa painoa juuri ollenkaan mutta kehonkoostumukseni on aivan vääränlainen(läskiä riittää!!) eli pitäisi saada kiinteytettyä. Syön myös melko terveellisesti enkä usko, että tarvitsisin siinä suurempaa ohjeistusta. Kysymys kuuluukin että kuinka monen kerran PT-paketti olisi minulle sopivan kokoinen? Olen harkinnut PT:n ottamista mutta ensin täytyisi saada rahat säästettyä siihen 😉

 25. Liina:

  Saatko juoda alkoholia painonpudotuksen ohella? Tai juotko ikinä?
  Miten tämä painonpudotus on eronnut muista yrityksistä? (ymmärtääkseni olet yrittänyt pudottaa painoa aikaisemmin)?
  Mikä on mielestäsi paras tapa pudottaa painoa?

 26. Molemmille kysymys: Millainen on suosikkilounaasi tällä hetkellä?

 27. Kuinka saada huolella hankittu lihasmassa rasvan alta näkyviin tehokkaimmin? Rasvaa ei ole paljon, mutta esim. käden muudot eivät vielä pääse oikeuksiinsa. Intensiiviset harjoitukset esim. “550 toistoa”-treenit (11 liikettä, 50 toistoa per liike niin nop. kuin mahdollista) vai pitkät lenkit vai intervallilenkit vai mitkä? Sali-treenin ohelle siis. Ja olisiko salilla syytä vaihtaa esim. 15 toiston kevyempiin sarjoihin vai jatkaa 8-10 toistomeiningillä? 🙂 hihi kiitos!

 28. Hej, vieläkö ehtii lähettää kysymyksen?
  Osaatko sanoa, miten makeutusaineet vaikuttavat painonhallinnassa tai laihduttamisessa?
  Syön rahkan kanssa sokeritonta, mutta makeutusaineilla maustettua aprikoosimehukeittoa (jonka hiilarimäärä per 100g on 6g ja kalorit 25). Olen joskus kuullut, että makeutusaineet hidastavat painon laskua – voiko siis tämä aprikoosiherkku estää minua pääsemästä eroon rasvasta? Syön muuten super terveellisesti ja liikun 3hxgym ja 2hxaerobista viikossa.
  Kiitos Steffille ja tsemppiä Liinalle!

 29. Moikka!
  Mua kiinnostais kans tuo ruokailu.
  Ite oon lähihoitajaopiskelija ja joskus päivät voi olla todella pitkiäki (ensin aamulla 8 kouluun ja ku koulusta pääsee niin suoraan iltavuoroon josta pääsee klo 21), millaista ruokaa suosittelet?
  Haluaisin syödä mahdollisimman terveellisesti ja kuntosalilla tavoitteenani on saada lihakset kondikseen eli hauista, ojentajaa, pakaroita ja vatsaa.
  Sitte sellanen asia että oon muuten normaalikokonen mutta jenkkakahvat vaivaa..millä ihmeellä ne saa pois?
  Loistava blogi ja ihana ku jaksat postata niin usein! =)

 30. Aivan loistavaa alkuviikkoa kaikille!

  Minua kiinnostaisi tietää, miten motivaatiota saa pidettyä yllä. Tekisinkö itselleni pieniä välitavoitteita tai viikkotavoitteita koskien ihan itse urheilua tai ruokapuolta.

  Koen että nyt melko aktiivisen vuoden salilla käymisen jälkeen motivaatio alkaa hiipua, kun ei tuloksia tule enää niin nopeasti kuin ennen. Rakastan kyllä liikkumista ei siinä mitään, mutta kun halua kehittyä on kova, mutta tie on hidas ja joskus raskas 😀

 31. Steffi: Mikä on sun tatuointien tarina?

 32. Tsau!
  Haluaisin sun / teidän mielipiteen siitä, onko seuraavanlainen kunto-ohjelma hyvä:

  Maanantaina: aluksi lämmitelyä, sitten vatsat ja reidet ( vatsa-reisi -treeniohjelmat tarkkaan harkittu, mm. steffi sun vinkkejä hyödyntäen!)
  Tiistai: Aerobinen, rankkuudeltaan vaihteleva treeni: esim. 1h tasasykkeistä lenkkeilyä
  Ke: 30 min spinning + vatsat
  To : lepoo (max. venyttelyä)
  Pe: Lämmitelyä + vatsat + reidet
  La: Aerobinen. Ajattelin 1h spinning salilla
  Su: Reidet + venyttelyä

  Jaksan juosta iisisti 5-7 km, oon noin vuoden epäsäännöllisen säännöllisesti käyny salilla bodaamassa. Tavoitteena kunnon kohotus ja kiinteytyminen.

  MILTÄ KUULOSTAA!! =)

 33. ^ Lämmitelyll’ meinaan vartin hölkkää / pyöräilyä. Onko ohjelmani liian löysä?

 34. Kysymys Steffille: mikä on sinun ammatillinen mielipiteesi HIIT-treenaamisesta? Olen pienen lapsen yh ja aikani on rajallinen, joten ajattelin korvata juoksulenkit 8 viikon mittaisella HIIT-jaksolla (3 krt viikossa). 8 viikon jälkeen palaisin taas normaaliin lenkkeilyyn. Tottakai salilla käyn kokoajan lenkkien ohella. Onko tämä painonpudotuksen kannalta täysin turhaa vai hyödyllistä?

 35. Steffi, mistä sun tatuoinnit on tullu? Tai siis että mitä ne merkittee?

 36. Monet Crossfittaajat noudattavat Paleo-ruokavaliota. Mikä on oma mielipiteesi Paleosta? Millainen on oma treeniviikkosi? Kerrot usein aika tiukoista treeneistä ja toteat, että palautuminen vie aikaa. Mistä tietää, että on palautunut tarpeeksi ennen seuraavaa harjoitusta?

 37. Hei,
  Ystäväni huomautti minulle etten voi käydä juoksulenkillä samana päivänä ja sitten tehdä vatsalihaksia, sillä muuten vatsalihakseni saattavat repeytyä. Onko tämä tosiaan totta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.