Lähes jokapäiväinen ruoka ja maininta Cosmopolitan -lehdessä!

Kananmuna on kuulema täydellisimpiä ruokia mitä on. Olen kuullut, että kananmunasta saisi kaiken tarvittavan, jos söisi myös kuoren. Kertoo hieman kuinka ravinnerikas tuo pieni valkoinen pallo on! En tosin muista lähdettä mistä tämän kuulin, joten ottakaa tuo väite pienellä varauksella. Tottakai en suosittele syömään ainoastaan kananmunia loppuelämän, mutta kananmunat ovat ehdottomasti hyvä lisä ruokavalioon.

Itse syön kananmunia lähes joka päivä nykyään. Yhdessä kanamunassa on 60-90 kcal.

Jos teette esim. munakasta (monta munaa) ja haluatte säästää hieman kaloreissa, voidaan pari kananmunankeltuaista jättää pois (mutta ei kaikkia). Itse en tätä tee, mutta en syökään, kuin n. yhden kananmunan päivässä (ja en koita tietoisesti säästellä kaloreissa juuri nyt).

Salaattia! Tuo valkoinen “kastike” on vuohenjuustoa, seassa on myös omenaa…
Lähikuva.
Lihaa salaatin mukaan
Munakas – Pari munaa, kinkkua, punasipulia, purjoa, mausteita…

Kananmunia suolalla aamupalaksi
Esimerkki välipalasta. Käytän usein avokadoa voin sijaan.
Keitän usein edellisenä iltana munia, jotka odottavat täydellisinä välipaloina jääkaapissa seuraaville päiville.
Unohdin näyttää tämän täällä! Olin niin iloinen, kun sain kuulla tästä. Kiitos Cosmopolitanin toimitus! Tuosta näette pari muuta kivaa treeniblogiakin.
Tässä suorat linkit ylläoleviin blogeihin:

 Hemmotteluarvonta:
Onneksi olkoon:
Nanna – nr. 1
Nina – nr. 2
Minna – nr. 3
Nora – nr. 4
Hennu – nr. 5
Olen lähettänyt teille sähköpostia.
x Steffi

26 comments

 1. Heippa Steffi,
  pakko vaan todeta että sulla on kyllä mun henk. koht. lemppari treeni- ja/tai lifestyle-blogi! 🙂 Kiitos tästä ja MONISTA loistavista neuvoista.

 2. Kiva kun laitoit ton Cosmon pikkujutun esille 🙂 Sun blogi olikin jo entuudestaan tuttu, mutta noihin muihin haluan vielä tutustua. Ja nyt kun oma lehteni on siskolla lainassa, niin en pääse itse siitä tsekkaamaan noita osoitteita. Joten, kiitos 🙂

 3. Kananmunassahan on kaikkia elimistön ruuasta tarvitsemia aminohappoja, joita elimistö ei pysty itse valmistamaan. Eli syökää munia!!:) Ja tämä tieto löytyy ihan lukion kemian kirjoista..

 4. Satuin kampaajalla lukemaan cosmoa ja huomasin sieltä juurikin tuon pienen hyvien treeniblogien vinkkauksen. Onneksi huomasin ja painoin tämän blogin nimen muistiin, on nimittäin ihan mahtavaa luettavaa! 🙂 Lueskelen muutamia treeniblogeja ja tämä nousi ehdottomasti lemppariksi! Ihailen suunnattomasti crossfittaajia ja surffaajia, joten susta taisi tulla mun uusi esikuva 😀 Ihana fiilis tällä blogilla, sait ehdottomasti yhden vakilukijan lisää!
  -Riikka

 5. aijaijai, ruisleivällä keitettyä kananmunaa ja vähän suolaa! parasta<3

 6. Nam, ihanan näköinen salaatti! Täytyypä kokeilla, kiitos taas hyvästä vinkistä!

 7. Täälläkin munia uppoaa usein, varsinkin ruisleivän päällä se on parasta 🙂 Onhan munassa kaikki mitä pieni tipu tarvitsee kehittyäkseen, joten en ihmettelisi tuota väitettä 🙂

 8. uusi vakiolukija täälläkin 🙂 blogisi on saanut minut haastamaan itseäni mukavuusalueilta pois, kiitos mahtavasta blogista

 9. Kananmunat ovat hyviä, mutta kannattaa kuitenkin muistaa kohtuus niiden syömisessä, koska keltuainen sisältää paljon kolesterolia.
  P.S. Mahtavaa, että jos ei meinaa löytyä treeni-intoa, niin sun blogia selaamaalla saa taas uutta puhtia jumppaan 🙂

 10. Osaatko sanoa ta voisitko kirjoittaa liiallisesta proteiinin saannista.Itse liikun jumpien/salin merkeissä 4-5 krt viikossa sekä välipäivinä tulee kävelyä tai hölkkää tunti. TYömatkat pyörällä yhteensä 30min päivässä.
  Mitat 164cm ja 50 kg. olen meittinyt saanko liikaa proteiinia kun laskureiden mukaan sitä helposti tulee 40-42% päivässä. Olisiko hyvä siis osa muuttaa hiilareiksi ja rasvaksi? Syön usein kaksi rahkaa päivässä sekä lounallaalla kanaa tai jauhelihaa, jolloin proteiini tuntuu jo menevän yli 40%.Kokemuksia ?

  • Mitä prosenttia? Kuinka monta grammaa? Proteiinia tulisi lihaskasvun tueksi syödä 2gxpainokilo (siis oikeasti vain ns “oikea paino” eli lihas+luupainon mukaan) eli sun tapauksessa 50×2 eli 100grammaa.

  • Prosenttia energiasta. Liika proteiininsaanti rasittaa munuaisia enemmän, mut en tiiä missä menee “liian” raja.

  • Tajusin kyllä, laske mieluummin grammoissa prodemäärät, saat aika paljon tehdä jo hommaa että saat “liikaa” proteiinia päivässä. Sanotaan et sulle olis varmaan 250g jo aika turhan suuri määrä, mutta kuten sanottu niin se ei oo niin helppoa tollasia määriä syödä… Monet fitnesstyypit syö 40-40-20 eli 40% hiilaria, 40% proteiinia, 20% rasvaa, joten ei sulla pitäis olla mitään hätää!

  • Se on myös hyvä muistaa, että proteiinia ei kannata syödä kerta-annoksena yli 30 grammaa. Keho ei pysty varastoimaan proteiinia, joten ylimääräinen protsku muuttuu kehossa rasvaksi. Tämän vuoksi proteiinia tulisikin nauttia joka aterialla.
   Ohjeistaisin myös proteiinin maksimimääräksi / vuorokausi tuon 2 grammaa painokiloa kohden! Nuo mainitsemasi kaksi rahkaa sekä kanaa/jauhelihaa kuulostaa omiin korviini siltä, ettei sinun tarvitse huolehtia proteiinin liikasaannista!

   Terkuin, melkein-PT 🙂

  • Hyvä keskustelu! Kiitos tästä.

   On myös hyvä muistaa, että mitä ikinä ruokaa syökään (proteiinia, hiilihydraatteja, rasvaa) – Jos kalorimäärä menee päivittäisen kaloritarpeen (BMR) yli, ekstrakalorit varastoituvat, olivat ne sitten proteiinista, rasvasta tai hiilareista.

   x Steffi

 11. Kananmunan keltuaisessa on toki kolesterolia, mutta syöty kolesteroli ei tutkimusten mukaan nosta veren kolesterolipitoisuutta. Ja muistakaa sen kolesterolin kanssa noin yleisestikin, että ihminen myös TARVITSEE sitä. Kananmunan keltuainen on todella ravinnerikasta ruokaa. Itse silti suosittelisin kananmunista erityisesti luomumunia :)Eron tavalliseen munaan huomaa kyllä niin värissä kuin maussakin. Nam!

 12. Syöty kolesteroli ei tutkimuksen mukaan nosta kolesterolia? Excuse me?

 13. Kananmunasta ei mielestäni saa C-vitamiinia, mutta kaikkea muuta kylläkin!

 14. Yksi muna päivässä on varmasti ihan ok, mutta itse oon aina äidin ja mummin puolelta saanut kuulla, että “aijai se kananmuna on pahasta, kun siinä on sitä kolesterolia niin paljon”. En ole sen enempää jaksanut selvitellä asian todenperäisyyttä ja munan syömisen vaikutusta omaan kolesteroliin, joten parempi jos en ite ihan päivittäin syö:).

  Onnea maininnasta cosmossa! Itsehän naputtelin osan noista muista blogeista auki, ennenkun huomasin, että olit laittanut kuvan alle suorat linkit kyseisiin blogeihin..:DDDD. Tyhmä minä!

  – K

 15. Kananmunat ovat kyllä loisto ravintoa! 🙂 Niitä tulee syötyä melkeinpä päivittäin jossain muodossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.