Tässä tulee taas kasa kysymyksiä ja vastauksia! 🙂 Ensimmäinen osa tässä. Liinan vastaukset ovat punaisella merkityt, minun vastaukset lihavalla tekstillä.
8. Anonyymi 20. huhtikuuta 2013 14.12
Steffi: Millaista on toimia PT:nä? Suosittelisitko sitä ammatiksi? Onko se niinku järkevämpää sivubisneksenä vai ihan pääammattina? Oon vasta 16-vuotias ja pohdiskelen tässä vain tulevaisuuttani 😀 Kun tuo PT:n homma kiinnostais. Työajat vissiin vaihtelee ja on esim. iltatöitä? Rasittaako työaikojen epäsäännöllisyys? Onko sulla muita asiakkaita kuin Liina? :)
Steffi: On todella mukavaa toimia PTnä. Suosittelen sitä, jos näet liikunta-alan olevan sinulle sopiva ja jos koet että voit tehdä ihmisten kanssa tämän tyyppistä työtä. PTn tulisi myös olla ymmärtäväinen asiakasta kohtaan ja hallita kyky samaistumaan asiakkaan tilanteeseen. Jotkut tekevät PT työtä sivutyönä, toiset täysipäiväisenä. Uskon, että molemmat toimivat.
Saan aika pitkälle itse valita työaikojani, joten epäsäännöllisyys ei ole rasittanut ainakaan vielä. Pitää vain muistaa ottaa omaa aikaa, vaikka työ onkin niin mukavaa. Minulla on jo niin monta asiakasta, että en pysty ottamaan lisää tällä hetkellä.
![]() |
Olen PT Elixialla |
9. Anonyymi 20. huhtikuuta 2013 18.41
Steffi:Onko tuo sun oikea nimi? 😀 Ootko ruotsalaistaustainen? Mikä on sun tatuointien tarina?
Liina: Mikä on ollut vaikeinta tässä “kuntoprojektissa”? Mikä helpointa? Oletko saanut muilta kommenttia, jos olet muuuttunut ulkoisesti?
Steffi: Oikea nimeni on Stefanie ja olen suomenruotsalainen. Jätetään tatuoinnit pois tästä blogista toistaiseksi ja pysytellään treenijutuissa, eikö vain! 🙂
Liina: Kts. vastaus Saran kysymykseen (nr. 2) tässä postauksessa. Olen saanut jo paljon kommentteja muilta, ja se motivoi kyllä kummasti. Mutta, vaikka ulkoisiakin muutoksia on tapahtunut, tärkein muutos on kuitenkin tapahtunut henkisessä hyvinvoinnissa ja energiatason nousussa. Kun voi hyvin, se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kaikkeen. Toki tuntuu hyvältä, kun ystävät huomaavat painonpudotuksen, tai että mahtuu pari vuotta vanhoihin lempifarkkuihinsa, mutta parhaalta tuntuu kuulla, että säteilen ja näytän hyvinvoivalta ja onnelliselta. Se on tärkein saavutus tähän mennessä.
10. Anonyymi20. huhtikuuta 2013 20.18
Liina: Pidätkö herkuttelupäiviä, jolloin syöt esim. karkkia?
Liina: Pidätkö herkuttelupäiviä, jolloin syöt esim. karkkia?
Liina: Kerran viikossa pidän herkkupäivän, jos siltä tuntuu. Se ei ole sellainen ”syö mitä haluat”-päivä, koska en koe siihen tarvetta, mutta jos tekee mieli jotakin herkkua, esim. karkkia ja jäätelöä, niin keskitän ne yhteen päivään. Ja se on tosiaankin ihan ok. Ei tämän projektin tarkoitus ole kieltää itseltään asioita vaan ennemminkin ymmärtää, mikä on järkevää.
11. Anonyymi20. huhtikuuta 2013 22.37
Olisin kiinnostunut Liinan ruoka- ja treenipäiväkirjasta! :)
Olisin kiinnostunut Liinan ruoka- ja treenipäiväkirjasta! :)
Liina: Kiva kuulla! Olen blogannut tänne joitain esimerkkejä kummastakin aiheesta. Kirjoittaisin mielelläni päiväkirjaa, mutta valitettavasti tällä hetkellä aika ei vain riitä. Mutta toivottavasti noista yksittäisistä kirjoituksista löytyisi edes jotakin apua. Katsotaan, jos joskus tulevaisuudessa ehtisin kirjoittamaan useammin.
12. Melina20. huhtikuuta 2013 22.44
Kysyisin oikeastaan molemmilta: minkälaiset eväät olisi hyvät ja ravitsevat töihin. Työni ei ole fyysisesti kovin raskasta. Toivoisin etenkin selkeää ruokapäiväkirjapostausta, josta kävisi ilmi hyvä perusrunko. Kiitos huippumotivoivasta blogista Steffi! :)
Kysyisin oikeastaan molemmilta: minkälaiset eväät olisi hyvät ja ravitsevat töihin. Työni ei ole fyysisesti kovin raskasta. Toivoisin etenkin selkeää ruokapäiväkirjapostausta, josta kävisi ilmi hyvä perusrunko. Kiitos huippumotivoivasta blogista Steffi! :)
Steffi: Tsekkaa kysymys nr. 4 tässä postauksessa!
13. Anonyymi 21. huhtikuuta 2013 9.35
Millainen treeniohjelma Liinalla on (montako kertaa viikossa, mitkä päivät, paljonko kerrallaan)? Entä ruokailuajat?
Liina: Steffin kanssa treenataan kaksi kertaa viikossa salilla, tunti kerrallaan. Jokainen treeni on erilainen. Tehdään aina alkulämmittely, jonka jälkeen erilaisia sarjoja eri välineitä (esim. kahvakuula, käsipainot, jumppapallo, tanko) käyttäen. Sen lisäksi, riippuen mahdollisuuksista, treenaan itse 2-4 kertaa viikossa. Käyn hydrobicissa, kahvakuulassa, body pumpissa, salilla tai reippaalla kävelylenkillä.
Päivät vaihtelee, lepopäiviäkin pitää olla. Samoin viikkoon pitää kuulua kehonhuoltoa, kuten venyttelyä ja hierontaa. Tärkeintä on löytää ne lajit ja treenimuodot, joista itse pitää. Valinnanvaraa on!
Ruokailuajoista löytyy lisää täältä, noudatan edelleen samoja aikoja.
14. Anonyymi21. huhtikuuta 2013 14.39
Steffille: kuinka usein laihduttaja voi pitää vapaasyöntipäivän niin ettei se “nollaa” jo tehtyä työtä?
Mikä on sopiva määrä esim karkkia karkkipäivänä ettei mene överiksi?
Montako asiakasta sulla on yleensä yhtäaikaa?
Liinalle: ootko saanu steffiltä paljon uutta tietoa painonpudotuksesta ja hallinnasta vai oliko sulla kaikki ihan tiedossa mutta tarvit vaan “tuupparia”?
Kiitos molemmille:)
Steffi: Suosittelen laihduttajalle yhtä vapaasyöntipäivää viikkoon ja muu aika terveellisesti ja monipuolisesti. Tässäkin on toki hyvä kuunnella kehoa, että onko järkevää syödä monia tuhansia kaloreita, tarvitaanko kaikkia herkkuja oikeasti? On hyvä syödä kunnon ruokaa ja jälkkäriksi vaikka sitten niitä herkkuja silloin, kun on herkkupäivä. Sillä tavoin ei mene ehkä niin helposti ns. överiksi.
Minulla on aina vain yksi asiakas kerrallaan.
Liina: Olen kerännyt tietoa jo vuosia liittyen painonpudotukseen ja elämäntaparemonttiin, ja ehkä jotkut perusasiat oli jo tiedossa, mutta olen kyllä saanut Steffiltä todella paljon uutta infoa. On tärkeää, että on henkilö, jolta voi kysyä koska tahansa mitä vaan, jos tulee eteen joku asia mikä askarruttaa. Me myös joka treenin aluksi lämmittelyn aikana käydään läpi kuulumiset, jolloin myös opin aina jotakin uutta. Ja se, että treenauksen ja oikeanlaisen ravinnon koulukuntia on kuitenkin niin monia, on hyvä olla yksi ja sama henkilö, jonka ohjeita noudattaa sen sijaan, että yrittäisi soveltaa montaa eri neuvoa samaan aikaan. Tuupparina Steffi on minulle korvaamaton.
x Steffi ja Liina
Hei mua kiinnostais tietää että mikä on välipalan merkitys? Onko se oikeesti tärkeä osa päivän ruokailuja? Olen kilpaurheilija, joten treenejä riittää. Sen lisäks treenaan vielä omallakin ajalla suhteellisen paljon. Syön aina runsaan aamupalan. Lounas ja päivällinen ovat myös kunnossa. Iltapalaksi syön yleensä hedelmän. Tähän asti olen myös välipalana syönyt vain hedelmän. Onko se riittävää? Tulisiko syödä enemmän vaikka ei tuntisi tarvetta? Varsinkin jos tarkkailee painoaan ettei lihoisi, onko välipalaa tärkeä syödä ? Kiitos jo etukäteen (: