Miten rentoutua viikonloppuna vetämättä ruokaövereitä?

Moni syö terveellisesti maanantaina, tiistaina, ehkä keskiviikkona… Mutta sitten ei jaksa enää kiinnostaa terveelliset ruokailut. Sitten on koko viikko “pilalla”. Viikonloppu on yhtä karkkipäivää ja helposti podetaan morkkista sunnuntaina. Mistä minä tiedän tämän, kun en pode itse ruoista morkkista? Sunnuntaisin minulle tulee suurin määrä yhteydenottoja miten elää terveellisemmin, siksi tiedän… Pystyn myös muistelemaan aikoja, jolloin helposti podin itsekkin morkkista jostakin ruoasta. Haluan opettaa kaikille miten siitä pääsee eroon, blogini avulla yritän tehdä sitä koko ajan.

Yhteydenotot ei yhtään haittaa, päinvastoin. Tästä näen kuitenkin sen, että sunnuntai on juuri se päivä kun suunnitellaan elämäntapamuutosta. Maanantaina se tapahtuu konkreettisesti. Keskiviikkona se loppuu.

Muutos on usein liian radikaali ruokailun suhteen ja ihmiset ovat liian rankkoja itselleen (“söin patukan, nyt se on ihan sama syönkö 100kpl, koska epäonnistuin kuitenkin”). Voisin antaa pari vinkkiä, miten viikonloppuna rentoutua, kuitenkaan vetämättä liiallisen määrän herkkuja tai vastaavaa! Idea tässä on se, ettei taas maanantaina alotettaisi liian tiukkaa ns. dieettiä.

4 vinkkiä rentoon viikonloppuun ilman sunnuntaimorkkista

1. Mene ajassa takaisin, äläkä tee niin radikaalisia muutoksia alkuviikolle. Muuten kierre tapahtuu joka viikko = Maanantaisin aloitetaan todella tiukka ruokavalio, jopa liian tiukka. Liian tiukka ruokavalio ei pysy kasassa pitkään = Ratkeaa yhteen ns. väärään ruokaan, joka omasta mielestä on pilannut “kaiken”. Okej, ajassa matkustaminen ei onnistu, mutta tämä on tärkeä pitää mielessä ensi maanantaille.

2. Herkuttele terveellisillä herkuilla – Tämä on ehkä sellainen “joojoo, ei se ole sama asia”-juttu, mutta terveelliset herkut, esim. hedelmät, ovat erinomainen vaihtoehto makeanhimolle. Proteiinipitoinen ruoka siihen päälle, niin pysyy nälkä kurissa.

3. “Katkaise se kierre”. Ehkä tämä viikonloppu on sittenkin täysin herkuton? Jos tekee todella usein mieli esim. makeaa, voisi olla paikallaan pitää oikeasti tiukkaa linjaa pari viikkoa, jonka jälkeen herkkuhimon olisi pitänyt laantua.

4. Treeniä! Taidan olla sitä mieltä, että treeni on vastaus kaikkeen… En keksi juuri nyt yhtäkään asiaa, johon treeni ei auttaisi. Fyysiset, henkiset ja sosiaaliset ongelmat voidaan kaikki ratkaista liikkumalla ja ylittämällä itsensä. Tottakai tässäkin pitää mennä terveellisyyden rajoissa ja jos treeniä pitäisi olla kolmesti päivässä olemalla henkisesti tasapainossa, niin on hyvä hakea apua muualtakin.

Minä ja PTni 

Jos olin liian myöhässä ja jotkut ovat jo laittaneet herkuttelukaasun pohjaan, palatkaa takaisin tähän, kun olette oikeasti valmiita tekemään muutoksia. Se voi olla myös nyt.

ps. minä herkuttelen vähintään kerran viikossa!

Hyvää viikonloppua! 

Liinan kirjoitus tulee tänne tänään. Treenimme on ollut tällä kertaa astetta rankempi, henkisesti. Lukekaa illemmalla teksti siitä.
Ensi viikolle menee akrobatiaopetukset ja Antin teksti! 🙂

Kiitos Stina kuvista.

x Steffi

14 comments

 1. Kiitos mahtavasta ihanan näköisestä blogista! Sä oot vaan niin rautaa! Tekstit on niin ihanan terveitä! Samoin treenit! Plus sun kunto on just makee! Ihanaa et kaikki tekstit ei käsittele painon pudotusta(kaloriton=terveellinen)…Kaikki kun ei tosissaan laihduta:D ja ihania kuvia!!!!!!

 2. Hyviä vinkkejä. Itse olen aktiivisesti liikkuva hoikka nuori nainen, joka nauttii suunnattomasti terveellisestä ruoasta, mutta myös gurmandina myös siitä, no, tuhdimmasta ruoasta alku-, pää- ja jälkiruokineen. Omalla kohdallani painonhallinnassa ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa on toiminut se, että olen psyykannut itseni ajattelemaan, että joka päivä ei ole juhlapäivä. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että arkena pitäydytään tervellisessä ruokavaliossa ja aktiiviliikkumisessa ja viikonloppuna mennään sitten enemmän fiiliksen mukaan. Viikonloppuna annan siis itselleni luvan ostaa karkkia, jätskiä ja ei-niin-terveellisiä ruokia, ja syön niitä joskus runsaastikin. Se, että joskus saa herkutella oikein kunnolla pitää myös nupin kunnossa. Pidän kuitenkin aina ruokarytmin säännöllisenä, jottei pahoja övereitä pääse syntymään. Ruoka-ajat siis ruoka-aikoina viikonloppunakin, ei napostelua vaikka herkkupäivä onkin.

 3. Mitä itse herkuttelet? Itsekin haluaisin yhden karkkipäivän pitää..

 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 5. Hei! Aivan ihania kuvia, oletpa kaunis! Tosi kiva tämä blogi, olen jäänyt ihan koukkuun. Eniten tykkään rennosta, terveestä ja iloisesta asenteestasi suhteessa treenaamiseen ja terveyteen. Jatka samaan malliin!

 6. Hyvä postaus! Ite oon havainnut, että viikonlopun syömisten suunnittelu myös auttaa överien välttämiseen. Enkä tarkoita ankaran ruokavalion suunnittelua, vaan ihan että suunnittelee jotain kivan, herkullisemman illallisen hyvällä omallatunnolla, niin ei tule “epäonnistumista” ja ajaudu negatiiviseen syömiskierteeseen. Ja 18.07 kommentoinen anonyymin esille nostamat ruoka-ajat on myös viikonloppuna tärkeitä.

  PS. Aika hottis PT sulla :DD

 7. Heippa! Sulla on tosi kiva ja motivoiva blogi, tosin itse kaipailisin enemmän crossfit asiaa, treenien tuloksia ja aikoja ym, olisi mukava seurailla ja vaikka vertailla omiin tuloksiin 😉

  Ja sitten vielä kysymyksenä, että mistä nämä housut on ja tiedätkö saako niitä vielä jostain:
  http://snapwidget.com/view/?id=433154487136611652_197962362#.UWlRF8rzzgc

  Tsemppiä treeneihin 🙂

 8. Mulle on tosi tärkeetä se että on säännölliset ruoka-ajat, eikä välit pääse liian pitkiksi ja nälkä suureksi. Joskus mulle on käynyt jopa niin, että olen aikaisemmin luvannut itselleni, että jonain tiettynä iltana saan ottaa pakasteesta jäätelöä. Kun olen sitten syönyt riittävästi terveellistä ja hyvin nälkää pitävää ruokaa, en ole lopulta jaksanutkaan syödä sitä jäätelöä eikä ole tehnyt edes mieli. 😀

  Ja sitten toinen asia, joka ei varsinaisesti liity tähän postaukseen. Mulla on sellanen ongelma salilla, että kun teen maastavetoja, niin mulla kipeytyykin käsivarret “kämmenen” puolelta. Niitä alkaa hapottaa ja tuntuu etten jaksa pitää enää siitä tangosta kiinni ja että se tippuu. Jalkojen ja selän puolesta jaksaisin tehdä vielä vaikka kuinka monta toistoa. Onko sulla mitään vinkkiä, mikä auttaisi tähän? Olisko esim. salihanskoista mitään hyötyä?

  • En malta olla linkkaamatta tähän tätä artikkelia otevoiman harjoittelusta: http://www.sisusavotta.fi/otevoiman-harjoittelu/

   Omalla kohdallani salihanskoista on ollut vain haittaa – ne suojaavat ehkä kämmenten ihoa, mutta ei tee otteesta sen tukevampaa. Parhaimman hyödyn olen saanut mangnesiumista, jota myydään palana ihan Prismassakin urheiluosastolla. Sitä hierotaan käsiin, ja sen avulla ote pitää hyvin, kun kämmenet eivät hikoile.
   Tärkeää on kuitenkin treenata nimenomaan sitä otevoimaa, muuten se tanko just lipsuu ja käsiä alkaa hapottaa.

 9. hui! pelottava personal trainer 😀

 10. Hej Steffi!

  Du har helt underbara och snygga nike löparskor.
  Vad heter modellen och var har du köpt dem? 🙂

  Hälsningar,

  Ellen

 11. Vau vau vau, superhyvältä näytät! 🙂

 12. Pakko kysya, etta nayttaako siun PT ihan oikeasti tuolta vai onko tuo joku muokkaus?

Leave a Reply

Your email address will not be published.