Muscle up -harjoituksia video

Toivottavasti kaikilla on ollut kiva viikonloppu! Aloitan maanantain yhdellä treenivideolla, jossa harjoittelen muscle up-liikettä (oikeaan muscle uppiin ei hypätä). Muscle up on Crossfit-liike. Jos jollekkin (tämän liikkeen osaavaan) kaverin mieleen tulee jotakin vinkkejä, otan mielelläni vastaan! 🙂

Tämä on kuvattu Elixia Salmisaaressa.
Puhun huomenna hieman sillassaseisonta-liikkeestä, joka on hyvä liike lähes kaikille! 🙂
Jos joku on miettinyt hankkivan PTn, niin tsekatkaa instagramini. Meillä on töissä yksi tarjous meneillään seuraavat kolme päivää.

x Steffi

9 comments

  1. haluisin PTn ja ottaisin sut enemmä ku mielelläni siihe hommaa! 🙂 harmi vaa, ku en oo Elixialla..

  2. Sama homma kuin edellisellä, harmittaa isosti etten ole pk-seudulla, koska tämä blogi vastaa juurikin sitä mitä treeniltä itsekin haluaisin! ihana asenne 🙂

  3. Saako muscle-uppiin hypätä? Oon jotenkin aina luullut että siinä vain vedetään käsivoimilla suoraan koko kroppa renkaiden läpi. Anyways, hyvältä näyttää! 🙂

  4. Tuota rengaiden päällepääsyä kannattanee avuttaa aluksi heilauttamalla itsensä vaakatasoon lähes renkaiden korkeudelle, josta kääntää kropan sitten renkaiden päälle ja työntää käsillään itsensä ylös. Mainio tapa myös harjoitella kehonhallintaa ja myöhemmin kun voima ja tekniikka paranee pääset varmasti myös vaakatasosta tuon.

  5. Meinasin juuri sanoa että virallisesti ei saa hypätä.. ja suosittelen kans kokeilemaan sitä että nostaa ensin itsensä vaakatasoon jalat eteen, josta käääntää itsensä jalat taakse ja siitä ylös.. vaikea selittää mutta näin mulle neuvottiin myös vaikkei sekään virallinen ole.

  6. Muscleupissa kyse on painon vetämisestä ylöspäin, ei varsinaisesti hyppäämisestä. Kippaaminenkaan ei ole osa puhdasta muscleuppia vaikka sitä crossfitissä harrastetaan. Alunperin muscleup on telinevoimisteluliike, jonka ainoa tarkoitus on tehdä transitio renkaiden alapuolelta renkaiden yläpuolelle support-asentoon.

    Jos strictiä MU:ta tavoittelee, niin leuanveto pitäisi ensin saada tehtyä niin korkealle, että renkaat ovat rintakehän alareunan korkeudella. Tuosta tilateesta alkaa transitio dippiin, eli painoa rajusti eteen ja jalkoja taaksepäin jos ne ovat edessä. Kannattaa ajatella, että lyö päänsä tavallaan renkaiden välistä “läpi”. Negatiiviset toistot on muuten loistava keino rakentaa voimia kippaamatonta muscleuppia ajatellen! Tsemppiä treeniin!

    kimmo / villielo.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published.