Näin saatte treenivinkeistäni suurimman hyödyn

Hei ja pahoittelut myöhäisestä postauksesta. Olin julkaisemassa teille taas yhden treenin kun tulin toisiin ajatuksiin. Teen melko usein kovatempoisia, rankanoloisia ja mahdollisesti myös hieman verisiä treenejä (tänään viimeksi kädet aukesivat kiitos ihanan Reebok Crossfit 33100 salin… siitä lisää ensi viikolla!). Tämäntyyppinen treeni kehittää erittäin tehokkaasti (ok, verta ehkä lukuunottamatta), mutta tiedän että teitä lukijoita on laidasta laitaan (suuri kiitos ihanalle naiselle, joka tuli tänään aamulla juttelemaan minulle. Toit parhaan mielen mitä ihminen voi tuntea ja tipan linssiin) ja treenimuotojen on hyvä olla monipuolisia ja vaihtelevia, ymmärrän myös tottakai sen, että kaikilla ei ole mahdollisuus omaan treenaajaan tai PT:hen (suosittelen kuitenkin hankkimaan itsellenne PT:n, jos teillä on treenitavoitteita). Siksi pyytäisin, että muokkaatte minun treenejä omannäköisiksi! Näin saatte niistä parhaan hyödyn irti. Suuri osa teistä on jo oivaltanut tämän. Ennen kun mietitte “en osaa noita liikkeitä mitä toi Steffi nyt vinkkailee eli en todellakaan tee mitään tuollaista, menen vaan zumbaan” niin antakaa treenivinkeilleni mahdollisuus, myös niille haastaville. No offense, Zumba, sinä olet varmasti mukava treenimuoto myös.

Kiitos Stina kuvasta.

Katsotaan pari esimerkkiä.
Steffi vinkkaa: “Tee tämä hullu CrossFit treeni!” = Eli tee tämäntyyppinen treeni, mutta muokkaa sitä tarvittaessa.

– Liian isoja painoja = Kevennä painoja.
– Liian vaikea liike = Tee vastaava, jonka osaat (ja opettele liike jos haluat) TAI jätä liike pois ja tee enemmän toistoja muissa liikkeissä.
– Liian paljon kaikkea – Ei periaatteessa kelpaa selitykseksi, mutta on parempi esim. puolittaa liikkeiden määrää, kun jättää treeni tekemättä.
MUTTA……
Tämä ei ollut mikään lupapostaus hölläillä, heheh. Tärkeintä on, että haastatte itseänne ja opitte tunnustelemaan missä menee omat rajat. Se, että jokin ei vaan tunnu niin mukavalta ei ole tarpeeksi hyvä selitys. Se, että tekniikka alkaa kärsimään tai ei ole tutustunu vielä kyseiseen liikkeeseen on OK selitys (toistaiseksi).

Ensi viikolla julkaisen tänne taas treenejä (joita saa soveltaa), tänään tänne tulee vielä kysymyspostaus minun ja Liinan kuntoremontista, eli Liinan päiväkirja kysymyspostaus-muodossa! Laittakaa kysymykset tosiaan vasta siihen myöhempään postaukseen 🙂 Hemmotteluarvonnan voittajat joutuvat pikkaisen vielä jännittämään, maanantaina selviää takuuvarmasti voittajat.
x Steffi

3 comments

  1. Innostuin vähän tosta Crossfitistä ja olen tehnyt nyt kahtena päivänä Crossfittreenin. Tein muutamia treenejä soveltaen itselle sopivaksi tuolta Crossfit-sivustolta. Huonenna taas teen yhden ja ensi viikolla lisää. Koitan sitten jossain vaiheessa parantaa niiden tuloksia. Mukavaa ja haastavaa. Sait mut innostumaan lajista!

  2. Voisitko joskus tehä pientä postausta personal trainerista teoriassa? Ennen luulin että se on vaan heppu joka tekee ruoka+treenisuunnitelmän ja on kokoajan sitte salilla ja lenkillä vierellä tsemppaamassa, nykyään kun oon koittanu vähän perehtyä asiaan niin oon saanu käsityksen että suunnitelma tehdään juu, mutta sitten sitä ruvetaan yksin puurtamaan, max. alkuun traineri tulee ekalla kerralla näyttämään liikkeet……… 🙁
    Lisäksi vähän suosta rahapolitiikasta, eli mitä PT kustantaa? Kaikilla nettisivuilla vaan käsketään kyselemään sähköpostitse jos kiinnostaa, summia ei ilmeisesti uskalleta laittaa näkyviin asiakkaita karkoittamaan..
    Olisi siis kiva kuulla tämmösestä 🙂

    • Meidän salilla maksaa PT+salijäsenyys 99e/kk, ja hintaan sisältyy alkukartoitus, treeni- ja ruokasuunnitelmat, yhteistreeni pt:n kanssa kaksi kertaa kuussa, ja sitten se jäsenyys eli kuntosalin käyttö ja ryhmätunnit. Ei siis mitään kovin kallista, mutta riippuu tietty PT:stä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.