Siltaa, käsilläseisontaa ja käsienseisontapunnerrus video

Olin juuri kirjoittamassa hieman sillassaseisontaliikkeestä, kun muistin, että olen jo kerran puhunut siitä!

Tässä postauksessa puhun sillasta ja sen hyödyistä. Teen lähes joka venyttelyn loppuun sillan. Sillan jälkeen on hyvä vielä tehdä rauhallinen eteentaivutus.

Siirrytään sillasta käsienseisontaan! Seison usein käsilläni, apuvälineenä käytän seinää. Osaan seistä 
käsilläni ilman apuvälineitä ainoastaan ehkä 5 sekuntia… Minun tulee joskus jopa hieman pakkomielle seistä käsilläni, tunne kun veri virtaa päähän on mukava ja virkistävä! Heheh.

Näin opettaisin käsilläseisontaa:

1. “En ole ikinä tehnyt ja luultavasti en onnistu pitämään itseäni ylhäällä

– Rauhallisesti, et halua kaatua oman pääsi päälle. Katso, että allasi on pehmeä alusta ja ota mieluiten kaveri auttamaan sinua hitaasti tuomaan jalkasi ylös. Potkaise yksi jalka kerrallaan ylös ja kannattele itseäsi vahvasti käsilläsi. Jos tämä on mahdoton juttu, treenaa yläkroppaasi ja keskivartaloosi lisää voimaa salilla!

2. “Olen joskus osannut ja tehnyt, mutta en pitkään aikaan…

– Sama juttu kun nr. 1, turvallisuus tärkeintä. Kun kuitenkin harjoittelet tätä, tulet muistamaan miten liike menikään ja pikkuhiljaa voit seistä käsilläsi missä vain, vaikkapa lentokoneen vessassa.

3. “Osaan jo, nyt haluan oppia käsilläseisonnan ilman seinää!

– Niin minäkin! Tässä pitää vain harjoitella, harjoitella… Ja pitää hauskaa. Mieluiten pehmellä alustalla (rannalla ihaninta), niin ei haittaa vaikka putoileekin sivuille.

4. “Haluan oppia käsilläseisontapunnerruksen“!

– Ole hyvä.


Pään alle voi ensin laittaa korkeamman alustan ja pikkuhiljaa karsia siitä. Tämäkin on crossfit-liike. Kuten näette, käytän jalkojani avuksi (kippaus) tässä.

Saa antaa akrobaattivinkkejä! 🙂

x Steffi

14 comments

 1. Mahtavaa! Mullakin on välillä “pakottava tarve” seistä käsillä 🙂 JA olen tehnyt sitä aina. Mielestäni seinää vasten seisominen ei ole edes vaikeaa tai raskasta. Nyt alankin harjoitella noita punneruksia…
  Silta sen sijaan on yllättävän vaikea. Poikani harrastaa telinevoimistelua ja vetää upean sillan. Päätinkin tuossa talvella että opettelen sen myös itse. Alussa kroppa ei noussut lattiasta kuin 15 senttiä 😀 Nyt saan itseni jo ylös silleen että vatsa on vaakatasosssa. Vielä treeniä että saa selän kunnon kaarelle!

  • Siitä tulee helppoa, kun tekniikan tajuaa. Siltaa voi juuri harjoitella noin, pikkuhiljaa nousee korkeammalle ja korkeammalle, sen verran mitä selkää antaa tilaa.

   x Steffi

 2. Mitt problem är att jag inte vågar. Har inte vågat sen jag en gång provade ensam hemma (stupid) och kippade över och föll raklång i marken (stupid stupid). Så det var det. Men jag kan stå på huvudet 🙂

 3. Testa att stå på armbågarna då? (sätt dem först på marken och sparka dig långsamt upp). Eller så kan du ta en kompis att hålla i dina ben?

  x Steffi

 4. Om du kan stå på huvudet, så far först i den där “stå på huvudet” ställningen o sen då du känner att du har fötterna i balans mot väggen så skuffar du upp dej me armana. Då gör du ju i princip en hspu. Så övar jag.. Jag är alltså så akrobatisk att ja inte ens kan göra en kullerbytta 😀 men tack vare crossfit tränarna vågar jag mer o mer varje gång. Gör de int sen ensam..

 5. aikamoinen rautamimmi<3 ehkä munkin pitää alkaa tekemään siltoja !

 6. Hei,

  Mulla ei ole ongelmana kannattelu. Pystyn esim. tekemään L-harjotuksen niin että seison käsilläni ja tuen itseäni seinään siten että kroppa on 90 asteen kulmassa ja pystyn suoristamaan yhden jalan kerrallaan. En vaan jostain syystä saa tarpeeksi vauhtia että saisin potkastua itseni ylös käsillä seisontaan seinää vasten. Oisko mitään vinkkejä tehän?
  Nimimerkki. Haluan seisoa käsilläni kesällä 🙂

 7. Oho, komeasti menee jo käsilläseisontapunnerruksia putkeen! Ovat kyllä miehillekin erittäin vaikeita, kippauksilla tai ilman. Viime vuoden cf sm-kisoissa vain pari miestä (Aronpää) sai ainuttakaan puhdasta suoritusta ilman kippausta.

  Muutenkin hienoja bloggauksia viime aikoina, en ole juurikaan ehtinyt muiden blogeja lukea ja nyt vasta huomasin tämänkin ja nuo muscle-up jutut ja todella hyvät kirjoitukset tavoitteista. Susta tulee vielä loistava pt ja crossfit-urheilija 🙂

 8. Jos mitenkään vaan tahtoisit jakaa nuo sinun tatuoinnit ja niitten merkitykset nii täällä oltais tosi ilosia siitä (:

 9. GO Steffi go! 🙂 Ite koitan myös harjotella käsilläseisontaa, toivottavasti vielä joskus sen osaan!

  Ps. Mikä tuo risti tattoo merkitsee sun jalassa ?

 10. Just eilen tein wodissa käsilläseisontaa. Mulle pelkkä siinä asennossa oleminen (wodissa 5min) oli jo aika homma. Joskus vielä opin toivottavasti tekemään sen ilman tukea. 🙂

 11. Kiitos ihanasta blogista!

  Et oikein näytä saavan tuosta kippauksesta sitä lantiosta lähtevää lisävoimaa.
  Takapuolen tulisi irrota seinästä melkein kokonaan silloin, kun jalat ovat koukussa, jotta lantiosta välittyy voimaa kippiin. Hyvältähän tuo jo nyt näyttää! 🙂

  -Kirsi

 12. Moi Steffi, mullakin pieni vinkki tohon HSPU:iin… Jos tuot polvet enemmän kropan eteen ja otat vauhtia ns. mahan edestä ja kunnolla käytät niitä hyväksesi liikettä tehdessä, saat varmasti useamman toiston putkeen. http://www.youtube.com/watch?v=QfXAFIK0CMc tuossa videossa esim näkyy hyvin kuinka saadaan jaloista täysi hyöty irti 🙂

  Tosi kiva lukea tavoitteellisesta treenistä, jatka samaan malliin ja ehkä vielä kisaillaan CF merkeissä 😉

 13. Kiitos vinkeistä!! 🙂

  x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.