Yksinkertainen kuntotesti-treeni, jonka voi tehdä kotona

Thank you for comments in the earlier post!

Kuten pari päivää sitten kirjoitin, julkaisen usein melko kovia ja joillekkin liian monimutkaisia treenejä… Nyt kirjoitan yhden joka sopii suuremmalle yleisölle – oli kuntosi siis mikä vain. Jos nämä liikkeet hallitset, voit tehdä treenin. Tähän ei tarvita kuntosalia tai muita tarvikkeita, eli tämän voi tehdä kotona!

Treeni on kiva tehdä kaverin kanssa! 🙂

– Kyykky ilman lisäpainoja (kyykyssä selkä suorana, polvet ja varpaat hieman ulospäin, polvien eivät tule ylittää varpaita sivusta katsottuna)?
– Vatsalihasrutistus (perinteinen)?
– Punnerrus (ns. miesten tai naisten)?
– Yleisliike? (tämä yleisliike tehdään niin, että rinta koskee maata, eli ei tarvitse punnertaa) Tässä video yleisliikkeestä.

Ovatko liikkeet tuttuja? Antaa mennä! Tässä on tarkoitus hengästyä. Jos teillä on lääkärinmääräyksiä tai muita mahdollisia esteitä liikkumiselle, on hyvä pitää se mielessä.

Treeni
Kyykky 16kpl
Punnerrus 14kpl 
Vatsalihasrutistus 12kpl
Yleisliike 10 kpl
3 kierrosta aikaa vastaan!

Yleisliike. Kiitos Bao kuvista.

Voitte pistää ajan kommenttiboksiin tai itsellenne ylös ja tehdä tämä treeni parin viikon päästä uudestaan, parempaa aikaa tavoitellen. Tämä on yksinkertainen kuntotesti. Muistakaa lämmitellä!

Jos on pakko ottaa taukoja, voi ottaa. Idea olisi kuitenkin tehdä tämä treeni putkeen ja saada syke korkealle.

Tsemppiä treeniin! 🙂

x Steffi

13 comments

 1. Hei sellanen kysymys, että kuuluuko treenaamisen aina olla ihan “tappo” kovaa? =) Tarkoitan, että tottakai jos haluaa lihaksia ja kehittyä, täytyy tehdä niin, että tuntuu ja kunnolla. Mutta tarvitseeko treenin (esim jalkapvn) olla aina ihan sietämätöntä rääkkiä ja tuntua että kävisi lähellä kuolemaa.. ja että huuto kaikuu salilla? 😀 Tuleeko kehitystä vähemmälläkin (en tällä tarkoita kevyitä painoja ja pientä poltetta) vaan pikemminkin sitä että motivaatio säilyy eikä tunnu kurjalta mennä jalkapäivänä salille ;D

  • Hyvä kysymys! Annan sulle pitkän vastauksen, hehe.

   Jos teet treenejä, jotka ovat ns. sietämätöntä rääkkiä, onko se niin kamalaa, että et missään nimessä halua enää mennä salille jatkamaan treenailua? Eli katoaako motivaatiosi? Jos näin on, ei ehkä kannata tehdä rääkkitreeni liian usein. Tärkeintähän on, että treeni tulee tehtyä.

   Kova treeni, jossa haastat itsesi kuitenkin kehittää tehokkaasti.

   Minä teen treenini suurimmalta osin todella ns. kovaa, koska minä pidän siitä. Tiedän myös oman kokemuksen ja tutkimuksien mukaan, että sellainen treeni kehittää parhaiten. Jos kuitenkin treenaisin näin 7 pvää viikossa, en kehittyisi jonkun ajan päästä enään, koska kehoni tarvitsee enemmän aikaa palautukseen juuri nyt. Kunnon kohentuessa palaudun nopeammin, joten voin treenata enemmän ja kehittyä entistä enemmän.

   Eli jos vain hengailen salilla ja en tee treeniä täysillä (kun olen täysin terve ja en pidä tahallani jonkinnäköistä kehonhuoltotreeniä) tuntuu salitreeni ajanhaaskaukselta. Olisin mielummin tekemässä jotakin muuta, ei treeniin-liittyvää.

   Kuten mainitsin, salilla voi tehdä helpompia harjoituksia, jotka liittyvät kehonhuoltoon tai tekniikan parantamiseen. Eli en aina rehki 100%, mutta jos olen palautunut edellisestä harjoituksesta ja kehoni olisi valmis tekemään ns. tappotreenin, en näe syytä miksi en tekisi todella kovan harjoituksen.

   Lyhyesti: Jos olet terve ja voit tehdä treenejä, jotka ovat todella rankkoja, tee. Opi kuitenkin kuuntelemaan kehoasi – jos treenaat 5 kertaa viikossa, etkä ole huippu-urheilija, tarvitset luultavasti enemmän aikaa palautukseen. Tunnustele mitä oma keho sanoo ja haasta itseäsi siihen asti mihin juuri sinä pystyt juuri nyt.

   Tsemppiä!

   x Steffi

  • * jos treenaat 5 kertaa viikossa TODELLA KOVAA, etkä ole huippu-urheilija….

   x Steffi

  • Kiitos todella paljon kattavasta vastauksestsi! Eli kaipa se on näitä tappotreenejä vain sinnikkäästi jatkettava ja opittava sietämään kipua enemmän! “pain is temporary pride is forever” ;D hah! Mutta mietin että voisi myös ottaa ohjelmaan niitä kevyempiäkin viikkoja ja pumppihakusta treeniä aina välillä! Sais myös monipuolisuutta 🙂

  • Ja hyvä pointti tuon oman kehon kuunteleminen.. Sitä pitäisi tehdä useammin:)

 2. Oi, löysin tässä joku pari päivää sitten sun blogin ja oon lukenut edellisiäkin postauksia. Tätä aion kokeilla, kaverin kanssa varmaankin. Tähän mun kunto riittää, mutta noihin muihin ei yleensäkkään, vaikka voisin ne muokata itselleni sopiviksi, mutta oon vähän laiska sellasessa. Harrastan kyllä jalkapalloa 3-4 kertaa viikossa ja pelejä on välillä. Ja teen lihaskuntoa kotona ja lenkkeilen. Mutta tosta yleisliikkeestä, niin niin pitääö siinä rinnan osua maahan, kun itse olen aina tehnyt, että meen käsien ja jalkojen varaan ja kyykystä hyppään ylös?

  • Kiva kuulla! Jaan jatkossakin tällaisia treenejä. Tämä on kyllä lähes kaikille rankka, koska tämä tehdään aikaa vastaan.

   Voit toki tehdä yleisliikkeen niin kuin sanoit, se on hieman helpompi versio.

   Tekstissä oleva yleisliike (rinta maahan) on ns. virallinen Crossfit burpee.

   x Steffi

 3. Kiitti hyvästä kotitreenivinkistä! Itse en yleensä saa kotona mitään aikaiseksi, mutta sade ulkona ei varsinaisesti houkutellut pyöräilemään, ja blogista sopivasti löydetty haaste innoitti kerrankin treenaamaan kotona. Hiki tuli pintaan! Riittääkö tällainen treeni korvaamaan esim. salitreenin silloin tällöin sadepäivän sattuessa, vai kannattaako lisätä oheen myös jokin toinen treeni? 🙂

  Koska kukaan muu ei ole kertonut aikojaan tänne, niin haastan kaikki tähän ohjelmaan, pohja-aikana 4:59! 😉

 4. hei! 🙂 voisitko tehdä postauksen jenkkakahvoista ja miten ne saisi pois? 🙂 blogisi on huippukiva!!! tykkäään

 5. Ei liity nyt tähän postaukseen, mutta mitä kenkiä käytät salitreenissä? Tarvitsisin uudet salikengät, mutta en tiedä minkälaiset ne pitäisi olla. Osaisitko neuvoa ja linkittää vaikka jonkun esimerkkikuvan?

  T: Maria

 6. Kokeilin kahvakuulatreenin jälkeen tätä tänään ja pohja-aika 5min 44s! Kyllä tuli hiki pintaan ja syke nous taivaisiin. Miesten punnerruksilla punnersin minä 🙂 ens kerralla paremmin! Kiitos paljon tästä, blogisi on huippu 🙂

 7. Hei!
  Ostin juuri itselleni sykemittarin,mutta olen vähän pihalla millä sykkeillä olisi hyvä treenata ja mitä ne lukemat käytännössä tarkoittavat. Osaisitkohan auttaa? Minulla on keskiverto ok kunto ja teen melko fyysistä työtä. Liikkumiseni on reipasta lenkkeilyä koiran kanssa ( eli pakollisia pissapysähdyksiä tulee) sekä kotona tehtävä kahvakuulatreeni. Sykkeet ovat liikkuneet lenkkeillessä 125-135 kohdilla ja juostessa on mennyt 170 asti. Eli minkälaisiin sykkeisiin minun kannattaisi pyrkiä? Tavoitteena on myös painonpudotus.
  -Kati

 8. Crossfit on varmaan parasta mitä mulle on koskaan tapahtunut liikunnan saralla! Eilenkin kuolema korjas vaikka wod oli vaan burpeeta ja hyppynaruhyppyjä AMRAP!

Leave a Reply

Your email address will not be published.