Liinan ja Steffin vastaukset osa 3

Hyvää vappua! Tässä tulee taas Q&A’s, kolmas osa.

15. Anonyymi 21. huhtikuuta 2013 14.45
Steffi: Saatko sivu- tai etuspagaatin? 🙂 Jos saat, miten olet venytellyt siihen ja mitä suosittelisit? Itse olen luontaisesti aika kankea, mutta olen yrittänyt nyt vuoden verran tuohon spagaatiin venyttää ja olen kyllä kehittynyt, mutta noin 5-10 cm vielä, että menisi pohjaan. Muutama viikko takaperin kun venyttelin, takareidessä tuntui yhtäkäkkiä pisto ja sen jälkeen takareiden venyttäminen ja spagaatin venyttäminen on sattunut todella paljon. Voiko se olla revähtänyt? Mitä pitäisi tehdä? Kiitos avustasi! tää on aivan paras blogi :)

Steffi: Kiitos! En saa spagaatteja… Voisin opetella ne jossain vaiheessa! Hotjooga tuli heti mieleen. Siellä ollessa tuntuu, että kehitys on nopeaa. Voi olla, että reiteesi on tullut pieni vaurio, kannattaa käydä lääkärillä jos vaiva jatkuu pitkään.
Ei kannata venytellä niin kovaa, että sattuu!

Kuva: Sandra
16. Anonyymi 21. huhtikuuta 2013 20.40
Steffi:
 Ihan ensiksi on pakko sanoa, että tää sun blogi on antanut hurjasti lisää treenimotivaatiota ja hyviä lisäyksiä omaan treeniohjelmaan! 🙂 Kiitos siis siitä! 
Ongelmana on itsellä liika rasva tietyissä paikoissa, joka ei sitten millään meinaa hävitä. Sisäreidet ja “jenkkakahvat” on ehkä ne suurimmat ongelma-alueet, joten olisiko sulla jotain hyviä vinkkejä niiden kiinteytykseen? Juoksen, pyöräilen ja harjoitan lihaskuntoa 4-5 kertana viikossa ja olen yrittänyt vaikka mitä, muttei tule vaan tulosta… Olen laihduttanut aika nopeasti lähes 10kg ja tuntuu, että iho on vähän jäänyt roikkumaan joistain kohdista muutenkin, osaisitko kertoa miten sitä saisi tiukemmaksi, vai onko odottaminen ainoa vaihtoehto? :)

Steffi: Kuinka mukava kuulla että olet saanut motivaatiota. Kiitos.
Rasvanpolttaminen itse valituista alueista erikseen ei ole periatteessa mahdollista. Rasvaa lähtee hieman kaikkialta, kun laihtuu. Joillakin lähtee esim. vatsasta ensimmäisenä, toisilla juuri sieltä viimeisenä. Siksi suosittelisin, että jatkat liikuntaa ja terveellistä syömistä. Kirjoitin blogiini alussa “treenivinkki jenkkakahvoille“-tekstin. Siinä on liike joka kehittää keskivartalon lihaksia. Sanoit, että ei tule tulosta, mutta olet laihtunut juuri 10kg? Jotain olet tehnyt oikein! Kuten itse sanoit, odottaminen on oikea vaihtoehto, mutta vaihdetaan tuo sana kärsivällisyydeksi, eli jatka samaan malliin ja pidä lihaskunto mukana koko ajan!


17. Anonyymi 21. huhtikuuta 2013 22.56 

Minkälainen ateriarytmi tulisi olla, jotta saa vatsalihakset näkymään? (Esim. proteiinia ja hiilihydraatteja ennen vai jälkeen treenin ja kuinka kauan ennen treeniä/treenin jälkeen)
Steffi: Rytmi on hyvä olla säännöllinen = 5-6 ateriaa päivässä.  Vatsalihakset tulevat näkyviin, jos sinulla ensiksi on kehittynyt sellaiset ja toiseksi jos rasvakerros vatsanseudulta on matala. Monella ei näy vatsalihakset, koska rasvaprosentin tulee olla niin matala. En suosittele kuitenkaan liian alhaiseen rasvaprosenttiin. Ennen treeniä suosittelen syömään 1-3h (niin, että ei ole täynnä) ja kovan treenin jälkeen on hyvä syödä tunnin sisään proteiinia ja hiilihydraattipitoista ruokaa.

Andreia Brazier
18. Anonyymi 21. huhtikuuta 2013 23.01
Mitä mieltä olet seuraavasta: Teen 5-6 kertaa viikossa vatsalihastreenin, jonka käyn kolme kertaa läpi. Eri liikkeitä on yhteensä 5 ja jokaisesta toistoja 15-20 krt. Voiko tällä tyylillä saada näkyviä lihaksia aikaan, jos harrastaa myös aerobista liikuntaa, kuten juoksua muutamia kertoja viikossa?
Steffi: Onhan tuo ihan mahdollista. Suosittelen kuitenkin, että vaihtelet ohjelmaasi välillä ja yllätät kehoasi uusilla harjoituksilla sekä treenaat myös muita kehonalueita, kuin vatsalihaksia. Tsemppiä! 

kuva
19. Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 8.33
Hei! Olen lukenut blogiasi kauan ja noh, se on mahtava! Mihin aikaan päivästä suosittelet cardio-treenia, ennen vai lihastreenin jälkeen? ja nyt ei tietenkään ole kyseessä kahdentunninmaraton vaan esim 25 min intervallitreenia. En halua että koko lihastreeni menee hukkaan jos teen cardiota väärän aikaan! Voi olla että tätä on kysytty jo, mutta kiitos etukäteen ! 

Vickan

Steffi: Kiitos! Ihana kuulla. Kirjoitin aikasemmin tekstin, jossa suosittelen alkulämmittelyksi (ennen lihaskuntoharjoittelua) korkeintaan 15 minuuttia. Joten yksi tapa voisi olla tehdä 10-15 min alkulämmittely, sitten lihaskuntoharjoittelu perään. Voisit ehkä tehdä pidemmän aerobisen (cardio) harjoituksen toisena päivänä, jolloin teet vain aerobista (lenkki, crosstrainer, pyörä, soutu..) 25-60min? En tiedä tavoitteistasi joten voi olla, että tämä ei ole kuitenkaan paras neuvo juuri sinulle, mutta toimii kiinteytyjille ja laihduttajille. Eli lihaskuntoharjoittelut ja pidemmän cardiotreenit eri päiville.
20. Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 10.45
Esimerkki päivänaterioista kun haluaa näkyvät lihakset. Liikunta rajoittuu ajanpuutteen vuoksi lenkkeilyyn ja kotona painoharjoitteluun.
Steffi: Säännöllinen, terveellinen ja proteiinipitoinen ruokavalio voisi olla sopiva sinulle. En tiedä sinusta oikein tarpeeksi, joten on hieman hankalaa antaa sen konkreettisempia neuvoja. Lenkkeily ja kotona tehdyt painoharjoittelut kuulostavat hyviltä!
21. Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 14.32
Liina: 

Saatko juoda alkoholia painonpudotuksen ohella? Tai juotko ikinä? 
Miten tämä painonpudotus on eronnut muista yrityksistä? (ymmärtääkseni olet yrittänyt pudottaa painoa aikaisemmin)? 
Mikä on mielestäsi paras tapa pudottaa painoa?

Liina: Lähdettiin Steffin kanssa siitä ajatuksesta, että mitään ei kielletä, koska se ei yleensäkään toimi. Ihminen tuppaa haluamaan juuri niitä kiellettyjä asioita. Mutta, tietysti kaikessa kaloripitoisessa, kuten alkoholissa, on ymmärrettävä kohtuus. Alkoholi sisältää paljon piilokaloreita. Niitä kannattaa tutkia netistä,  juomissa saattaa olla todella isojakin määriä sokeria. Alkoholista puhuttaessa ehkä se tärkein kuitenkin on, että juhlia seuraavana päivänä ei saa treenata, ainakaan mitään sykettä rajusti nostavaa. Rauhallinen kävely on ok. Samoin, jos juhlapäivänä käy tekemässä kovan lihaskuntotreenin, se menee periaatteessa hukkaan, koska sen sijaan, että kroppa käyttäisi energiansa lihasten kehittämiseen ja treenistä palautumiseen, se joutuukin polttamaan alkoholia.
Tämä projekti on eronnut etenkin sillä, että korjasimme yksinkertaisesti aterioiden rytmit. Ennen kituutin nälkää iltaan saakka, jolloin iltasyöminen usein riistäytyi käsistä. Myös treenit ovat nyt monipuolisempia ja olen tehnyt paljon raskaammilla painoilla sarjoja, kuin mitä yksin tulisi tehtyä. Olen löytänyt Steffin avulla itsestäni paljon enemmän voimaa ja tahdonlujuutta, kuin mitä edes tiesin itsessäni olevan.
Paras tapa pudottaa painoa on tehdä se suunnitelmallisesti ja rauhassa. Mitkään viikon, tai edes kuukauden ihmedieetit eivät voi antaa pysyviä tuloksia tai olla terveellisiä tapoja pudottaa painoa. Suuri osa koko hommasta tapahtuu korvien välissä, joka johtaa sitten haluttuihin muutoksiin. Töitä on tehtävä, mutta väittäisin, että kun vaan pääsee alkuun ja saa ne ekat pari kiloa pois, homma alkaakin olla kivaa ja motivaatio vai kasvaa. Pitää vain jaksaa olla kärsivällinen, se vaatii aikaa. Suosittelen myös konsultoimaan personal trainerin kanssa sen sijaan, että lähtisi yksin sokkona treenaamaan. Sitä voi kuvitella tekevänsä kaiken oikein, mutta mitään vaan ei tapahtu. Näin kävi itselleni. Lyhykäisyydessään: määritellään tavoite, tehdään hyvä suunnitelma miten siihen päästään ja sitten ruoka- ja kunto-ohjelma käyntiin.

kuva

x Steffi ja Liina


One comment

  1. Hei! Haluaisin kysyä, että millaisilla sykkeillä peruskestävyyslenkki tulisi tehdä? Olen kuullut että rankkojen intervallitreenien lisäksi olisi hyvä tehtä vähän pidempiä ja matalatehoisempia harjoituksia. Yleensä ryhmäliikuntatunneilla on todella kovat sykkeet ja minulla ei oikeastaan tule matalasykkeistä treeniä ollenkaan. Olen 16-vuotias ja haluaisin kysyä millainen syke olisi ikäiselleni hyvä ns. peruskestävyysharjoitukseen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.