Liinan ja Steffin vastaukset osa 4 + VIDEO, jonka kaikkien tulisi nähdä!

Kiitos vastauksista postaustahtimietiskelyyn. Pidän samanlaista tahtia siis jatkossakin! Juttuja kyllä riittää, heheh! 🙂 Tässä tulee lisää kysymyksiä ja vastauksia.


22. Anonyymi 22. huhtikuuta 201313.06
Moikka Steffi!

 Upea blogi! Haluaisin kysyä leuanvedoista. Olen itse melkoisen urheilullinen, mutta en ole koskaan yrittänyt leukoja. 

Blogisi on kuitenkin motivoinut minua kokeilemaan (ja onnistumaan!!!) niitä. Ja tietysti ensin haluan saada yhden puhtaan, sitten kaksi peräkkäin jne jne ;)

 Mutta mistä aloittaa? mitä lihaksia siihen tarvitaan? Hauista ja keskivartaloa? 

Apuaaaaaa 8–)

Steffi: Moikka ja Kiitos! Jos teet leukoja kapealla vastaotteella (niinkuin minä ja serkkuni Stina kuvassa), vaaditaan siihen leveää selkälihasta (latissimus dorsi), isoa lieriälihasta (teres major), kaksipäistä olkalihasta eli hauista (biceps brachii) ja olkavarrenlihasta. Harjoittele kuminauhan avulla leuanvetoja (kuminauha kiinni tankoon ja toiseen jalkaan). Voit myös hypätä ylös leukaan ja tulla todella hitaasti sieltä alas. Sen voit tehdä esim. 3×6 kertaa. Jos saat yhden leuan, tee esim. 3×3 leukaa (vetoa) ja nopeasti alas (tauko joka kerta maalla seisten). Tsemppiä!


23. Anonyymi 22. huhtikuuta 201314.01

Moikka!
 Mielenkiinnosta kysyn miten PT-koulutuksen aikana opetetaan ravintoasioita, kun niissä kuitenkin asiakkaita neuvotte? Suomessa on kuitenkin olemassa ihan oma ammattiryhmänsä tähän (laillistettu ravitsemusterapeutti)-5-6 -vuotinen yliopistotutkinto…
Steffi: Saa kysyä! 🙂 Minulla on pian ammattikorkeakoulutus, jossa valmistun liikunnanohjaajaksi. Koulutuksessani käsitellään ravintoasioita itsessään ja myös suhteutettuna liikuntaan. Laillistetut ravitsemusterapeutit käsittelevät näitä asioita laajemmin ja perehtyvät ravintoasioihin enemmän m.m. kemian ja biologian kautta (lähde). PT-koulutuksissa käsitellään erikseen myös ravintoasioita (esimerkki PT koulutuksestaTrainer4You). En ole kuitenkaan käynyt erikseen PT-koulutusta. Liikunnanohjaajakoulutus (liikunta ja terveydenedistäminen) käsittelee ihmisten liikunnallista ohjaamista hieman laajemmin (3,5 v). 
24. Anonyymi 22. huhtikuuta 201314.03
Ensin vähän taustatietoja itsestäni: Minulla ei ole pudotettavaa painoa juuri ollenkaan mutta kehonkoostumukseni on aivan vääränlainen (läskiäriittää!!) eli pitäisi saada kiinteytettyä. Syön myös melko terveellisesti enkä usko, että tarvitsisin siinä suurempaa ohjeistusta. Kysymys kuuluukin että kuinka monen kerran PT-paketti olisi minulle sopivan kokoinen? Olen harkinnut PT:n ottamista mutta ensin täytyisi saada rahat säästettyä siihen ;)

Steffi: Hieno juttu, että otat PT:n. En tiedä sinusta tuon perusteella vielä niiiin paljon, mutta ota 20-30 kerran paketti, niin saat varmasti tuloksia aikaan! Kerro PTllesi tarkat tavoitteet, niin treenaatte sen mukaan. Tsemit sulle! 🙂

kuva
25. JenniKaroliina 22. huhtikuuta 201314.57
Molemmille kysymys: Millainen on suosikkilounaasi tällä hetkellä? 


Liina: Pari esimerkkiä: tomaaattifetaoliivimunakas ja runsas salaatti, tulinen linssipapukeitto ja salaatti tai hyvin maustettu kanafile ja uunijuurekset. Lounaan kanssa juon aina vettä. Useissa lounasravintoloissa on mahdollista vaihtaa peruna, pasta tai riisi salaatiin tai kasviksiin. Kohtuullinen määrä täysjyväviljatuotteita on toki ok.

Steffi: Oi Liina, voisitko tehdä jonkun noista minulle, haha 🙂 Minun lempparilounaat ovat: Tarpeeksi runsasvuohenjuustosalaatti (pekaanipähkinöillä ja oliiviöljyllä) + ruisleipää avokadon, kinkun, juuston ja paprikan kera. Lohi kuuluu myös lemppariruokiini! Lohi + kasvikset on erinomainen lounas. 

Tämä oli ehkä liian hieman kevyt ja proteiinialhainen salaatti… Olisin voinut syödä kaksi! 🙂 Mutta herkullinen ja hyvännäköinen.26. Anonyymi 22. huhtikuuta 201315.14
Kuinka saada huolella hankittu lihasmassa rasvan alta näkyviin tehokkaimmin? Rasvaa ei ole paljon, mutta esim. käden muodot eivät vielä pääse oikeuksiinsa. Intensiiviset harjoitukset esim. “550 toistoa”-treenit (11 liikettä, 50 toistoa per liike niin nop. kuin mahdollista) vai pitkät lenkit vai intervallilenkit vai mitkä? Sali-treenin ohelle siis. Ja olisiko salilla syytä vaihtaa esim. 15 toiston kevyempiin sarjoihin vai jatkaa 8-10 toistomeiningillä? 🙂 hihi kiitos!

Steffi: Lihasmassaa hankitaan lihaskuntoharjoittelulla. Lihakset saadaan esiin, kun niitä on ja kun rasvaprosentti on tarpeeksi alhainen vatsanseudulta. Voit sekä jatkaa 8-10 toistolla että välillä tehdä 15 toistolla. Intensiiviset “550” treenit ovat hyviä ja myös intervallilenkit. Voitko tehdä molempia? Kroppa kehittyy, kun treenejä vaihdellaan ja kun kehoa yllätetään. Taisin vastata sinulle juuri, että “tee kaikkea” mutta lyhyesti: Tee intensiivisiä treenejä ja haasta itseäsi, niin tuloksia pitäisi alkaa näkymään. Muista myös lepo, silloin lihakset oikeasti kehittyvät (eli hyvät yöunet ja päiviä, jolloin et tee mitään liikuntaa!) Ota pari tapaamista PTn kanssa, hän voisi katsoa ohjelmaasi tarkemmin jos tuntuu ettei tuloksia tule. Tsemppiä.

kuva

27. M 22. huhtikuuta 201315.28
Hej, vieläkö ehtii lähettää kysymyksen? 
Osaatko sanoa, miten makeutusaineet vaikuttavat painonhallinnassa tai laihduttamisessa? 
Syön rahkan kanssa sokeritonta, mutta makeutusaineilla maustettua aprikoosimehukeittoa (jonka hiilarimäärä per 100g on 6g ja kalorit 25). Olen joskus kuullut, että makeutusaineet hidastavat painon laskua – voiko siis tämä aprikoosiherkku estää minua pääsemästä eroon rasvasta? Syön muuten super terveellisesti ja liikun 3h x gym ja 2h x aerobista viikossa.
 Kiitos Steffille ja tsemppiä Liinalle!

Steffi: Hyvä kysymys! Näistä ollaan ristiriitaista mieltä ja uusia tutkimuksia tulee koko ajan. Light-tuotteita mainostetaan ja mahdollisimman vähäistä kalorimäärää tuotteissa yritetään ylistää. Tämä ei ole aina hyvä juttu! Suunnitteilla on kirjoittaa tästä kattava teksti, en nimittäin itse käytä makeutusaineita. EN SUOSITTELE MITÄÄN TUOTTEITA, JOISSA ON MAKEUTUSAINEITA. Monen tutkimuksen mukaan siinä huijataan aivoja uskomaan, että saadaan makeaa (keinotekoista makeaahan se on), ja pian sitä haluaa lisää ja lisää = makeanhimo kasvaa ja paino nousee. Yksi juoma, joka on tämäntyylinen on Vitalinea – sitä en suosittele kenellekkään! Danonella on kuitenkin muita hyviä tuotteita.
Suosittelen vaihtamaan mehukeiton joko siihen aidompaan tavaraan, eli alkuperäiseen (mutta vähempää määrää käyttäen) tai vielä parempi: Aitojen marjojen käyttö (ja vaikka tilkka hunajaa!).
En usko kuitenkaan, että aprikoosiherkku on ainoa este laihduttamiseesi.

28. Anonyymi 22. huhtikuuta 201316.02
Moikka!
 Mua kiinnostais kans tuo ruokailu.
 Ite oon lähihoitajaopiskelija ja joskus päivät voi olla todella pitkiäkin (ensin aamulla 8 kouluun ja kun koulusta pääsee niin suoraan iltavuoroon josta pääsee klo 21), millaista ruokaa suosittelet? 
Haluaisin syödä mahdollisimman terveellisesti ja kuntosalilla tavoitteenani on saada lihakset kondikseen eli hauista, ojentajaa, pakaroita ja vatsaa.
 Sitte sellanen asia että oon muuten normaalikokonen mutta jenkkakahvat vaivaa.. millä ihmeellä ne saa pois?
 Loistava blogi ja ihana ku jaksat postata niin usein! =)

Steffi: Tässä on sattumoisin tullut monta samantyyppistä kysymystä, eli tsekkaa kysymykset (Liina ja Steffi vastaa) edellisistä postauksista ruokailusta ja jenkkakahvoista! Suosittelen sinullekin monipuolista ruokaa, olisi hyvä jos ehtisit kuitenkin istumaan alas syömään ateriasi rauhassa, vaikka olet kiireinen. Kiitos paljon! Pidetään selvästi aktiivinen tahti jatkossakin 🙂

x Steffi ja Liina

9 comments

 1. Mun on pakko olla tuosta mehukeitosta samaa mieltä sun kanssa!

  Aina suositellaan, että käytä vähäkalorista mehukeittoa ja kokeilin sitä yhden purkin verran: Minusta tuntui kokoajan, että nälkä kasvaa syödessä, enkä ollut mahtorahka+mehukeitto yhdistelmällä riittoisa olo ja piti lisätä keittoa, että sai tarpeeksi makua! Normaalisti sama maitorahka+puolet vähemmän normaalia mehukeittoa antaa täyden olon!

  Itsekkin suosin siis normaalia mehukeittoa vähemmällä määrällä ja herkunhimokin pysyy paremmin pois kuin makeutusaineen keitolla.

 2. Steffi pirtelöreseptejä kehiin! Banaani, rahka, mansikka, maito -pirtelö alkaa välillä kyllästyttää, vaikka sekin tosi namia on. Jos sulla olis jotain hyviä yhdistelmiä, niin olisi kiva jos jakaisit joitain! KIITOS TACK 🙂

 3. Voiskohan Liina laittaa reseptiä tohon linssipapukeittoon? 🙂

 4. Miksei 100% täysjyvä ruisleipää saa “kiinteyttäjä” syödä ainakaan monen treeniblogin ja jutta ja superdieettien perusteella? Miksi banaaniakaan ei tulisi syödä vaan muita hedelmiä? Haluan vikat fläsät pois vatsanseudulta kesäksi ja leipä on suurta herkkua, enkö voi siis syödä sitä antaumuksella vai pitääkö jättää pois? Mikä on sun mielipide? Ja mitä mieltä oot “tehdasmargariineista” esim keiju, onko sallittuja vai huonoja? Tsemppiä liinalle ja steffi ihana blogi! 🙂

  • No oikeestaan vaan siksi että ne sisältävät paljon sokereja ja tyhjiä hiilihydraatteja. Kiinteyttäjän eli rasvaprosentin alentajan tulisi olla miinuskaloreilla ja on todettu että proteiinipitoinen ruoka pitää nälkää paremmin-> syö vähemmän -> isompi kalorivaje. Jos nälkä pysyy ja saat nyk. ruokavaliolla sopivan 300-500 kcal kalorivajeen ni go for it leivän ja banaanin suhteen 🙂

 5. Hei, saanko kysyä hieman opiskelustasi? Hain juuri itse Haaga-Heliaan liikunnanohjaakasi ja nyt pidän yllä toiveita, että postilaatikkoon tipahtaisi kutsu pääsykokeisiin. Tavoitteeni ja unelmani on tulla liikunnanohjaajaksi ja toimia mm. PT:nä ja kuntosalilla ohjaajana. Siispä kysymykseni, missä opiskelet ja mitä suosittelisit erityisesti pääsykokeisiin valmistautuessa? 🙂 Olen todella liikunnallinen ja kuntoni on hyvä, cooper -aikaa pitäisi vielä saada parannettua, muuten uskoisin pärjääväni hyvin. Olen tanssija, joten rytmiikka ja koordinaatio ovat hyvät, lihaskuntoni on hyvä ja koen olevani tasaisen ok myös muissa lajeissa (okei jalkapallo ja jääkiekko ovat heikkoja kohtiani.. :P). Mutta, romaanin päätteeksi, onko antaa vinkkejä tms? 🙂 Toki ymmärrän, mikäli et tahdo kertoa kovin tarkkaan kertoa opiskelupaikastasi yms, mutta toivottavasti jotakin, olisi todella mielenkiintoista kuulla vähän sun kokemuksia ja fiiliksiä! 🙂

 6. Leukakysymykseen sen verran kommenttia, että myös ylätalja kapealla vastaotteella osoittautui toimivaksi treeniksi ainakin omalla kohdallani! 🙂 Siihen on helppo lisätä painoa pikkuhiljaa ja kun rupeaa olemaan oman painon verran vastusta niin voi kokeilla ensimmäisiä leukoja. Itse vedin taljan avulla elämäni ensimmäiset leuat kolmen kuukauden jälkeen, ja voin sanoa että lähtötaso oli todella heikko! 😀

 7. Kannattaa joskus lukea kirja “Miten voit – Sokeri ja rasva” siinä kerrotaan todella hyvin keinotekoisten makeutusaineiden (enimmäkseen aspartaamin) vaikutuksesta ihmisen kehoon, miten se aktivoi aivojen opioidijärjestelmää ja saa ruokahalun kasvamaan (myös kerrotaan miksi se saa ruokahalun kasvamaan!) ja muutenkin paljon hyödyllistä tietoa! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.