Liinan ja Steffin vastaukset osa 5

Nyt jatkuu vielä vastaukset minun ja Liinan kysymyspostaukseen. Tähän postaukseen jäi kysymyksiä vain minulle vastattavaksi. Perjantaina Liina kirjoittaa tänne kuulumisiaan, mutta sen jälkeen ottaa pienen breikin kirjoittamisesta. Me jatketaan Liinan kanssa treenamista kuitenkin. Paikalle tulee uusi vierailijakirjoittaja ja niinkuin osa jo arvasi, uusi asiakkaani ja vierailijakirjoittaja on rap-artisti Redrama eli Lasse!

Kysymyksiin.

29. Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 18.03

Aivan loistavaa alkuviikkoa kaikille!

 Minua kiinnostaisi tietää, miten motivaatiota saa pidettyä yllä. Tekisinkö itselleni pieniä välitavoitteita tai viikkotavoitteita koskien ihan itse urheilua tai ruokapuolta.

 Koen että nyt melko aktiivisen vuoden salilla käymisen jälkeen motivaatio alkaa hiipua, kun ei tuloksia tule enää niin nopeasti kuin ennen. Rakastan kyllä liikkumista ei siinä mitään, mutta kun halua kehittyä on kova, mutta tie on hidas ja joskus raskas :D

Steffi: Aivan loistavaa alkuviikkoa sinullekkin. Kannattaa laittaa tavoitteita, juuri kuten itse mainitsit. Välitavoitteet ovat hyvät olla olemassa, jotta voisit olla ylpeä itsestäsi ja tuntea onnistumisen tunteita projektisi matkan varrella. Suuremmat tavoitteet ovat kuitenkin varmasti mielessä koko ajan. Mieti itse, mitä juuri sinä haluat treenailullasi? Jos tuntuu, että tuloksia ei näy, voit miettiä vaihdella treenejäsi. Kato myös allaolevan kuvan teksti. Tsemppiä!

kuva 
30. Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 22.02
Tsau!
 Haluaisin sun / teidän mielipiteen siitä, onko seuraavanlainen kunto-ohjelma hyvä:

 Maanantaina: aluksi lämmitelyä, sitten vatsat ja reidet (vatsa-reisi -treeniohjelmat tarkkaan harkittu, mm. steffi sun vinkkejä hyödyntäen!) 
Tiistai: Aerobinen, rankkuudeltaan vaihteleva treeni: esim. 1h tasasykkeistä lenkkeilyä
 Ke: 30 min spinning + vatsat
 To : lepoo (max. venyttelyä)
 Pe: Lämmitelyä + vatsat + reidet
 La: Aerobinen. Ajattelin 1h spinning salilla
 Su: Reidet + venyttelyä

. Jaksan juosta iisisti 5-7 km, oon noin vuoden epäsäännöllisen säännöllisesti käyny salilla bodaamassa. Tavoitteena kunnon kohotus ja kiinteytyminen.

 MILTÄ KUULOSTAA!! =)


Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 22.03

^ Lämmitelyll’ meinaan vartin hölkkää / pyöräilyä. Onko ohjelmani liian löysä?
Steffi: Kivasti olet miettinyt treenejä, lihaskuntoosi kuuluu kuitenkin vain vatsa- ja reisitreenejä, eli anna kokonaisvaltaisemmin kropallesi treeniä! Yläkroppaa myös mukaan. Lepää myös lisää (pidä ainakin yksi kokonainen lepopäivä), kun olet tuota hieman muokannut, eli ohjelmasi ei ole piene muokkauksen jälkeen löysä, päinvastoin! Kroppasi ei kehity, jos et anna sille tarpeeksi lepoa.

Tämä oli niin hauska kuva, että minun oli pakko laittaa tämä tänne. Kuva.

31. Anonyymi 23. huhtikuuta 2013 13.12
Kysymys Steffille: mikä on sinun ammatillinen mielipiteesi HIIT-treenaamisesta? Olen pienen lapsen yh ja aikani on rajallinen, joten ajattelin korvata juoksulenkit 8 viikon mittaisella HIIT-jaksolla (3 krt viikossa). 8 viikon jälkeen palaisin taas normaaliin lenkkeilyyn. Tottakai salilla käyn kokoajan lenkkien ohella. Onko tämä painonpudotuksen kannalta täysin turhaa vai hyödyllistä?
Steffi: Suosittelen sitä ehdottomasti, jos olet terve ja pystyt tekemään HIIT –treenejä. Jos sinulla ei ole aikaakaan pidempiin urheilusuorituksiin, niin anna mennä! Voisit testata paljonko sulla palaa kaloreita HIIT-treenin aikana verrattuna johonkin toiseen harjoitukseen (sykemittarilla). Silloin sulla esimerkiksi selviää onko se kannattavaa painonpudotuksen kannalta. HIIT-treenien ovat aina rankkoja. Tsekkaa tämä hyvä postaus HIIT treenistä. Tsemppiä!

kuva
Anonyymi 22. huhtikuuta 2013 19.39
Steffi: Mikä on sun tatuointien tarina?


Anonyymi 27. huhtikuuta 2013 11.46
Steffi, mistä sun tatuoinnit on tullu? Tai siis että mitä ne merkittee?
Steffi: Pidetään tatuointitarinat poissa blogista toistaiseksi! J
32. Anonyymi 28. huhtikuuta 2013 22.23
Monet Crossfittaajat noudattavat Paleo-ruokavaliota. Mikä on oma mielipiteesi Paleosta? Millainen on oma treeniviikkosi? Kerrot usein aika tiukoista treeneistä ja toteat, että palautuminen vie aikaa. Mistä tietää, että on palautunut tarpeeksi ennen seuraavaa harjoitusta?
Steffi: Paleo on ihan fiksu ruokavalio ja sisältää paljon järkeviä asioita. En ole kokeillut sitä, joten en voi mennä sanomaan, etteikö se sopisi minulle. Voin kuitenkin hyvin tällä ruokavaliolla (jolla syön enemmän hiilihydraattia, kun Paleo-ruokavaliolla syödään), joten en näe, että minun tulisi muuttaa sitä. Jos joskus tuntuu, että tarvitsen uudistusta ruokavalioon voisin kuvitella noudattavani Paleo-tyyppistä ruokavaliota.
Tiedän, että olen palautunut edellisestä harjoituksessa, kuin tunnen olevani ns. skarppina. Jos minulla ei ole lihakset pahasti kipeänä ja tunnen olevani vahva omaan kuntoon nähden, eikä syke nouse helposti korkealle (ylikunnon mahdollisia oireita) olen melko varmasti palautunut hyvin.

PALEO RUOKAPYRAMIDI – kuva

33. maija 20. huhtikuuta 2013 12.37
hei,
 minua kiinnostaisi lihasten kasvattaminen/kunnon kohottaminen samalla kun laihduttaa. Ymmärsin, että Steffi teki tämän omassa elämänmuutoksessaan ja Liinalla on sama nyt tavoitteena, eli kasvattaa hiukan lihaksia mutta laihtua samaan aikaan?
 Jos treenaa lihaskuntoa ja aerobista, voiko samalla syödä hiukan vähemmän kuin kuluttaa, ilman että lihasten vahvistuminen pysähtyy kokonaan? Onko lihasten kasvu tällöin mahdollista? (en tarkoita mitään radikaalia kasvua, mutta sellainen pitkäjänteinen kehitys ja vahvistuminen).

 Kiitos ja tsemppiä teille molemmille!

Steffi: Ei mikään maailman yksinkertaisin kysymys. Tästä voitaisiin tehdä kattava teksti ja mahdollisesti pyytää vierailijakirjoittaja paikalle! 


x Steffi

6 comments

  1. Mikset sä käytä lisäproteiinia? Saatko todella 130g proteiinia päivässä?

  2. Moikka! Olen yrittänyt etsiä selvää tietoa siitä, onko palautusjuoma aerobisen treenin jälkeen oleellinen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Mitä mieltä olet? Treenaan aerobista (kuntonyrkkeily ja lenkkeily) 2-3krt viikossa ja salilla lihaskuntoa 2krt viikossa, eli peräkkäisiä treenipäiviä tulee usein. Aerobisilla treeneillä pyrin polttamaan rasvaa mahdollisimman paljon. Etenkin nyrkkeilyn jälkeen menee yli tunti, että pääsen syömään kunnon ruokaa, eli kannattaako palkkaria napata tässä välissä? Kiitos! 🙂 P.S. ihanan inspiroiva blogi!!

    • _yleensä_ palkkaria, eli juomaa jossa 1:1/1:2 suhteessa proteiinia ja hiilaria ei oteta aerobisen harjoituksen jälkeen. Jos koet, ettet palaudu niin voihan se olla ihan hyvä ottaa. Anabolinen ikkuna on tiettyjen tutkimuksien mukaan 1h-3h joten normaali ruoka pitäis olla ihan ok

  3. Mitä mieltä olet biosignature mittauksista ja siihen liittyvästä ruokavaliosta?? Kiinnostaisi kuulla sinun näkemys asiasta. 🙂

  4. Voi vitsit, oon tosi otettu tästä huomiosta!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.